Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Isle of Dogs

Isle of Dogs

Aikuisten koira-animaatiossa ei paljoa haukuttavaa ole.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Wes Andersonin elokuvat kuuluvat aina vuoden leffatapauksiin loppuun asti hiotun tyylitajunsa, arvostetun näyttelijäkaartin ja viehättävän eriskummallisen huumorinsa ansiosta. Isle of Dogs ei tee näihin traditioihin poikkeusta, vaan tarjoaa ohjaajan tuttua tyyliä samalla laadulla kuin aina ennenkin. Tällä kertaa ihmisroolit on korvattu stop motion -animaatiolla, kuten jo lähes kymmenen vuoden takaisessa Fantastic Mr. Fox -elokuvassa.

HQ

Lähitulevaisuuden japanilaisessa dystopiassa koirien keskuudessa leviää influenssa, jonka seurauksena pormestari Kobayashi karkottaa kaikki ihmisen parhaat ystävät läheiselle kaatopaikkasaarelle. Tämä tietysti nostaa karvat pystyyn niin koirissa kuin eläinrakkaissa ihmisissä, joka synnyttää vastarinnan pormestaria vastaan. Samaan aikaan yksi lemmikkiään kaipaava poika reissaa saarelle etsimään ystäväänsä, ja saa seurakseen viiden rähjäisen koiran joukkion taittamaan matkaa.

Hauskasti japanilaisten hahmojen puhe tulkataan kun sille on tarvetta, mutta koirien dialogi on käännetty suoraan katsojankin ymmärtämäksi englanniksi. Tarinan iso osa on koirien näkökulmasta paikkansa ymmärtäminen ihmiskunnan hierarkiassa ja lajin keskinäinen kunnioitus sekä ihmisen merkityksen selvittäminen.

Andersonin kuvasuunnittelu on ilmiömäistä, ja oikeastaan jokaisen elokuvan oton voisi irrottaa yksittäiseksi, tyylikkääksi kuvakseen. Animaation käyttö antaa myös sommitteluun täyden kontrollin, jonka ansiosta hahmojen asemoinnit, liikkeet ja kuvissa vilisevät yksityiskohdat tukevat entistä paremmin toisiaan. Kuvaus on miltei kaksiulotteista, jossa vertikaaliset ja horisontaaliset kameraliikkeet luovat myös valtavan osan visuaalisesta tyylistä. Harmaassa ja ruosteisessa kaatopaikassa kirkkaammat sävyt korostuvat hienosti, ja värien sekä valojen korostamisella saadaan myös aikaan monia ainutlaatuisia kuvia. Stop motionin lisäksi myös muitakin animaatiotyylejä nähdään kekseliäästi.

Äänirooleissa kuullaan ohjaajan nimekästä luottokaartia, kuten Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Bill Murray ja Edward Norton. Isle of Dogsin huumori on mustaa ja yleistunnelma jokseenkin eleetön kiinnostavasta omituisuudestaan huolimatta, joka korostuu rauhallisessa tulkinnassa. Kiehtovasta visuaalisuudestaan ja oudosti riemastuttavasta huumoristaan huolimatta Isle of Dogs jää silti etään tuntuiseksi lakonisuutensa vuoksi, vaikka onnistuu myös koskettamaan loppuaan kohden. Sellaisenaankin se kuuluu kuitenkin myös ohjaajansa parhaimmistoon.

Tämä on mainos:

Katselussa olleesta DVD-painoksessa ei ekstroja ole, mutta blu-ray-versiossa mukana on myös katsaukset erilaisiin nukkeihin ja tapahtumapaikkoihin sekä näyttelijöiden haastattelut.

Isle of Dogs
Isle of DogsIsle of Dogs
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Isle of Dogs

Isle of Dogs

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Raine Laaksonen

Aikuisten koira-animaatiossa ei paljoa haukuttavaa ole.Ladataan seuraavaa sisältöä