Suomi
Gamereactor
laitearviot

iPhone 12

Apple on lanseerannut uuden iPhonen, ja tällä kertaa ei tarvitse hankkia Pro-versiota

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

iPhone on iPhone, joten kuluttaja tietää jo valmiiksi, haluaako sellaisen itselleen hankkia. Näin voisi luonnehtia myös puhelinta iPhone 12. Applella on hyvin omanlaisensa tapa tehdä päivityksiä teknologisiin ratkaisuihinsa. Toisaalta perinteistä pidetään kiinni, mutta toisaalta uudistuksiakin halutaan tehdä. Applea on viime vuosina kritisoitu siitä, että he ovat siirtyneet markkinajohtajasta markkinoiden seuraajan rooliin.

On silti tunnustettava Applen ansioitunut keskittyminen siihen, mikä toimii. Lisäksi Apple suunnittelee ratkaisunsa aina siten, että käyttäjän aikaa säästyy. Muuttuneessa elämäntilanteessani arvostan Applen mallia entistäkin enemmän. iPhone 12 on ehkä tarjonnut miellyttävimmän Apple-käyttäjäkokemuksen koskaan.

iPhone 12
Tämä on mainos:

Kyse ei niinkään ole teknisistä ominaisuuksista. Tärkeintä on se, miltä puhelimen käyttäminen tuntuu. Ja Applen iPhone 12 tuntuu upealta. Puhelin on aiempaa ohuempi, ja se tuo mieleen vanhan 5S-mallin ja uuden iPad Pro'n yhdistelmän. Reunus on alumiinia, ja takaosa on edelleen lasia. Muotoiluun tottuminen vienee ehkä hieman aikaa, mutta muuten pidän enemmän aiempaa teollisuusmaisemmasta ulkonäöstä. Puhelin tuntuu kädessä miellyttävältä. Itse asiassa miellyttävämmältä kuin yksikään toinen markkinoilla oleva puhelin tällä hetkellä. Mukana on toki lisäksi IP68-sertifiointi.

Tänä vuonna Apple on halunnut painottaa enemmän sitä tavallista mallia, koska kuluttajat ostavat todennäköisemmin juuri tavallisen mallin Pro-mallin sijaan. Enää ei tarvitse tyytyä tavalliseen LCD-näyttöön, kun mukana on Super Retina XDR OLED. Toisin sanoen HDR10 ja 625 NITS normaalilla kirkkaudella, ja maksimissaan yli 1200 NITS. Resoluutio on 1170x2532, tai 1080p, ja 6,1" näyttö on pikselitiheydeltään 460 ppi. Mukana ovat myös TrueTone ja Dolby Vision. Applen iPhone 12 on oivallinen laite pelaamiseen, Youtube-videoiden katselemiseen tai Xbox-pelien pelaamiseen uuden sovelluksen avulla. Katsoo asiaa miten päin vain, on puhelimen näyttö oikein hyvä.

Puhelin on aiempaa vankempi, sillä Ceramic Shield tekee laitteesta neljä kertaa iskukestävämmän kuin aiemmin. En uskaltanut testata asiaa. Toivoisin kuitenkin, että jatkossa Apple keskittyisi enemmän naarmujen estämiseen, joita puhelimeen tulee ihan tavallisessa käytössä. Valitettavasti mukana ei ole 120 Hz tai edes 90 Hz. Näyttö toimii kyllä ihan hyvin, mutta tässä Apple olisi saanut seurata aikaansa.

iPhone 12
Tämä on mainos:

iPhone 12 sisältää kuitenkin Applen toistaiseksi kaikkien aikojen nopeimman sirun A14 Bionic SoC. Mukana on kuusiytiminen GPU, jossa kaksi ovat 3,1 GHz, ja ne loput sitten 1,8 GHz. Tehoa totisesti riittää. Käyttäjäkokemuksen osalta meno on edelleen tasaista, vaikka iPhone 12:ssa on "vain" 6 GB RAMia. Huono puoli on, että tallennustilaa on ainoastaan 64 GB. Kuvia, videoita ja musiikkia voi toki suoratoistaa, mutta sovelluksia ei. Kovinkaan montaa ei tarvitse asentaa, kun jo tulee tila vastaan.

Takalasin takana on niin sanottu MagSafe. Näin ollen takana olevan magneetin avulla puhelimeen voi kiinnittää monenlaisia lisälaitteita. Toistaiseksi Applella on tarjota pieni langaton laturi. Näin ainakin teoriassa puhelinta voi käyttää lataamisen aikana. Jotkut kuoret käyttävät myös MagSafea, samoin kuin lompakko. Saatavilla olevat sovellukset eivät ole mitenkään kekseliäitä, mutta idea magneetista puhelimen takana on hyvä. Jo nyt on olemassa Belkinin magneetilla toimiva pidike autossa säilyttämistä varten.

iPhone 12

iPhone 12 on 5G, kuten kaikki Applen vuoden 2020 mallit. 5G on tulevaisuutta, mutta se tulevaisuus ei ole vielä täällä. Lyhyellä aikavälillä 5G ei ehkä kannata, mutta muutaman vuoden kuluttua tilanne on jo toinen.

iPhone 12iPhone 12

iPhone 12 on siis melkoisen iso päivitys edeltäjäänsä verrattuna. Siksi suosittelenkin tätä kaikille paitsi kaikkein kovimmille teknologisille eläimille. Hintaa on suunnilleen saman verran kuin muillakin kilpailijoilla, mutta puhtaan käyttäjäkokemuksen osalta uusi iPhone on ehdoton voittaja.

Kamera ei ole merkittävästi parantunut, mutta vuosien kuluessa Apple on hienosäätänyt ohjelmistoaan. Näin ollen tehot otetaan irti siitä, mitä on. iPhone 12 alkaakin ottaa kiinni Googlea ohjelmiston osalta, ja tämä koskee ennen kaikkea yökuvausta. Applen HDR 3 -teknologia toimii melko hyvin tekoälyn avustamana.

Olisin halunnut tallentaa videota tasolla 4K ja 60 fps, mikä kuitenkin onnistuu vain Pro-mallilla. Silti mukana on erittäin pätevä kamera, ja vetoaa juurikin Applen ajatukseen käyttäjäystävällisyydestä. Kuva napsaistaan nopeasti, ja sitten ollaan tyytyväisiä.

iPhone 12
iPhone 12
iPhone 12

Olisin halunnut mukana olevaksi 90 Hz, mutta muuten on vaikea löytää iPhone 12 -mallista pahaa sanottavaa. Ohjelmisto on aiempaa muokattavampi, ja parannellun muotoilun ansiosta puhelin tuntuu kädessä paremmalta kuin koskaan ennen. Kamera on toimiva, akku on tyydyttävä, näyttö on mahtava, ja MagSafe lisää eri mahdollisuuksia lisälaitteille. Se on tässä. Ja se on hyvä.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä