Suomi
Gamereactor
laitearviot

iPad Magic Keyboard (2024) on parantunut merkittävästi

Nyt se on paljon parempi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

iPad Pro on Kallis, ja kun siihen hankkii lisäksi vielä Pencil Pro'n ja Magic Keyboardin, on lopputulos vieläkin kalliimpi. On edelleen joitakin töitä, joista iPad suoriutuu kömpelömmin kuin perinteinen pöytäkone.

Samaan aikaan on muistettava, että maailmalla on jo joukko ihmisiä, jotka käyttävät iPadia ammattimaisesti, ja heille taas Applen uusi Magic Keyboard poistaa kaikki alkuperäisen asettamat esteet. Arvioni näkökulmana siis on, onko Magic Keyboard merkittävä parannus sellaiselle, joka jo on tykästynyt iPadin käyttämiseen.

Uusi Magic Keyboard on monin tavoin varsin mahtava. Se on kevyempi, sillä painoa on 660 grammaa aiemman melkein 700 gramman sijasta. Lisäksi vehje on muutaman millimetrin ohuempi. Ja sitten mukana on joukko kivoja uusia ominaisuuksia.

Tämä on mainos:

Yläosassa on viimeinkin toimintonäppäimiä, joita on ollut muiden valmistajien iPadille tehdissä näppäimistöissä jo vuosien ajan. Nyt siis mukana on Esc, medianäppäimet ja äänenvoimakkuuden säätö ilman tarvetta koskea tablettiin itseensä. Näin Magic Keyboard on aiempaa paljon käyttökelpoisempi niin työssä kuin vapaa-aikana.

Uusi hiirialusta on aiempaa selvästi suurikokoisempi. Taso ei ole samaa kuin MacBookissa tai kilpailevassa sylitietokoneessa, mutta se on haptinen ja riittävän suuri. Uudet toimintonäppäimet yhdessä ison hiirialustan kanssa antavat sellaisen vaikutelman, että hukattua tilaa on aiempaa vähemmän. Lisäksi pinta on alumiinia kumin sijasta. Ja se on hienoa se. USB-C antaa nyt iPad Pro'lle mukavat 35 W entisen 20 W sijasta. Ero on huomattava.

Hintaa on kuitenkin liikaa, sillä yli 350 euroa lisälaitteesta on paljon. Tällä hetkellä uusi ja vanha malli maksavat saman verran. Ainoa valituksen aiheeni on, etten voi hankkia maltillisesti parannettua Magic Keyboardia vanhemmalle iPad Pro'lle, enkä edes M2:lle. Toisaalta näppäimistö on nyt keskeinen lisävaruste uudelle iPadille.

iPad Magic Keyboard (2024)iPad Magic Keyboard (2024)
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä