Suomi
Gamereactor
arviot
Inazuma Eleven

Inazuma Eleven

Inazuma Eleven on hämäävä peli. Sitä saattaisi ensi näkemältä luulla urheilupeliksi, mutta se onkin itse asiassa täysiverinen japanilainen roolipeli aina dramaattista juonta myöten.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Oudoissa peliyhdistelmissä on aina vaarana, että lopputulos voi jäädä rikkonaiseksi, jonka eri osa-alueet vain sotivat toisiaan vastaan. Tässä tapauksessa roolipelin ja jalkapallon yhdistelmä onneksi toimii ja tuloksena on tuore roolipeli, johon voi upottaa aikaa niin paljon kuin sitä vain löytyy.

HQ

Roolipelipohjaisuuden vuoksi on luontevaa aloittaa pelin ruotiminen juonesta. Pelissä seurataan Raimonin lukion jalkapallojoukkuetta, joka on todellisessa rapakunnossa. Ainoastaan joukkueen maalivahdilla Markilla on todellista intoa pelaamiseen. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun kouluun tulee uusi vaihto-oppilas Alex. Hän on legendaarinen jalkapallon pelaaja, joka kuitenkin jostain syystä lopetti kokonaan pelaamisen. Tietenkin Alex suostutellaan mukaan poppooseen ja siitä alkaa joukkueen pitkä taival, jonka aikana vastaan tulee useita juonenkäänteitä, mieleenpainuvia hahmoja, sekä tietenkin toinen toistaan kummallisempia jalkapallojoukkueita.

Pelimekaniikaltaan Inazuma Eleven muistuttaa täysin japanilaista roolipeliä. Ryhmä sankareita vaeltelee paikasta toiseen, tekee tehtäviä ja tietenkin taistelee satojen vastaantulevien hirviöiden kanssa. Välillä kohdataan kovempia välivastuksia ja parannellaan varusteita. Tässä tapauksessa maailma koostuu kaupungista, tehtävät ovat maanläheisiä ja hirviöiden lahtaus on korvattu pienillä jalkapallohaasteilla. Välivastuksien virkaa hoitavat asteittain kovenevat vastustajien jalkapallojoukkueet ja paremmat varusteet tarkoittavat uusia jalkapallotamineita.

Paikasta toiseen seikkaillessa homma hoituu pelkillä näppäimillä, mutta varsinaiset jalkapallo-ottelut hoidetaan lähes pelkästään kosketuskynän avulla. Pelaaminen on todella yksinkertaista ja esimerkiksi syöttäminen tapahtuu napauttamalla jotain pelitoveria, kun taas maalin napauttaminen tarkoittaa laukomista. Omille pelaajille voi myös piirtää kulkureittejä, mutta koska ottelut ovat reaaliaikaisia, ei tällaiseen näpräykseen jää useinkaan aikaa. Tällaiseen näpertelyyn ei onneksi ole tarvettakaan, sillä pienet pelaajat vipeltävät suhteellisen realistisesti pitkin kenttää. Ainoastaan läpisyöttötilanteissa laitoin hyökkääjäni juoksemaan tiettyyn suuntaan, jotta saisin syöttöni perille. Pääosan ajasta kosketuskynällä pelaaminen on luontevaa, mutta ajoittain peli ei tunnistanut komentojani ollenkaan tai sitten ne tunnistettiin väärin. Niinpä syötöt lähtivät välillä hieman mihin sattuu ja välillä ne eivät lähteneet ollenkaan. Muutaman kerran peli jopa tulkitsi laukaukseni syötöksi. Onneksi tällaista tapahtui suhteellisen harvoin, mutta tiukissa otteluissa virheet harmittavat.

Pelit eivät kuitenkaan ole puhdasta jalkapalloa, sillä jokaisella pelaajalla on olemassa omia erikoisliikkeitä, joilla ottelun kulkua voi yrittää kääntää puolelleen. Esimerkiksi epäkuolleet saattavat manata maasta käsiä, jotka tarttuvat hyökkääjän jalkoihin ja pysäyttävät tämän paikoilleen. Hyökkääjä saattaa puolestaan hypätä toisen pelaajan päältä korkealle taivaalle ja tehdä näyttävän volttipotkun, joka löytää lähes tiensä verkon perukoille, ellei maalivahti ehdi tönäistä maaliverkkoa mahallaan pois tieltä. Tällaisia hupaisia liikkeitä on todella paljon ja niiden välillä vallitsee onneksi mukava tasapaino, joten ottelut pysyvät tasaisina.

Tämä on mainos:

Pelin eräs keskeinen piirre on sen tarjoama mahdollisuus oman joukkueen kokoamiseen. Erilaisia pelaajia löytyy yli tuhat ja jokaisella on luonnollisesti omat ominaisuutensa ja erikoisliikkeensä. Ja koska erilaisia erikoisiskuja löytyy todella runsaasti, voi joukkueestaan todella koota sellaisen kuin haluaa. Pelaajien haaliminen ei tietenkään ole pakollista, mutta laaja pelaaja-arsenaali helpottaa suuresti myöhemmissä otteluissa.

Peli miellyttää laajuutensa ja pelimekaniikkansa lisäksi myös silmää, sillä se näyttää todella hienolta. Värien käytössä ja yksityiskohdissa ei ole pihtailtu ja vaikka pelaajat ovat ruudulla todella pieniä, pystyy jokaisen tunnistamaan jo ulkonäön perusteella. Erilaiset erikoisliikkeiden aikana nähtävät animaatiot ovat myös upean näköisiä. Äänipuolella ei päästä ihan yhtä hyvälle tasolle, mutta kyllä se asiansa hoitaa. Seikkailua ryydittää mukavan pirteä musiikki ja jalkapallo-otteluiden äänissä on sopivasti pontta.

Inazuma Eleven yllätti minut täysin. Odotin jonkinlaista kevyttä jalkapallopeliä roolipelielementeillä höystettynä, mutta sainkin täysiverisen roolipelin, joka sijoittuu virkistävästi jalkapallon maailmaan. Idea pelin takana on hyvä ja siitä saisi pienellä muuntelulla tehtyä vaikka pesäpallo- tai jääkiekkopelin. Yhdistelmä toimii todella hyvin, joten ei muuta kuin enemmän tällaisia pelejä, kiitos!

Inazuma Eleven
Tämä on mainos:
Inazuma Eleven
Inazuma Eleven
Inazuma Eleven
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Jännä urheilu- ja roolipelin sekoitus, omaa joukkuetta voi parannella lähes loputtomasti, ottelut ovat hauskoja ja vauhdikkaita, kosketuskynällä pelaaminen on luontevaa, hienon näköinen
-
Jos kaipaa totista urheilupeliä pettyy karvaasti, kosketuskynällä annettavat komennot ontuvat paikoin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Inazuma ElevenScore

Inazuma Eleven

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Inazuma Eleven hämää esiintymällä urheilupelin kuosissa, sillä kyseessä on itse asiassa täysiverinen japanilainen roolipeli aina dramaattista juonta myöten.Ladataan seuraavaa sisältöä