Suomi
Gamereactor
laitearviot

HyperX Clutch Gladiate Wired Controller For Xbox on hintaansa nähden hyvä

Halpaan hintaansa nähden loistava Pro-ohjain Xboxille ja PC:lle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HyperX Clutch Gladiate Wired Controller For Xbox on hintaansa nähden hyvä

HyperX:n uuden Clutch Gladiate -ohjainmallin myötä markkinoilla on uusi todella positiivisesti yllättävä pienen budjetin Pro-ohjain Xboxille ja PC:lle. Heti ensivaikutelma on positiivinen, sillä ulkoasu miellyttää silmää ja ohjain on varsin laadukkaan tuntuinen. Ergonomia on mainio ja ohjain istuu käteen kuin pipo päähän. Kahvojen karhennukset tarjoavat myös hyvän pidon, eikä ergonomiasta herää pitkissäkään pelituokioissa minkäänlaista negatiivista sanottavaa. Kevyestä 280 gramman painosta huolimatta ohjain myös vaikuttaa laadukkaalta ja kestävältä, vaikkei rakenne aivan Xboxin virallisen ohjaimen tasolle yllä. Kaikin puolin ulkoasu ja ergonomia kuitenkin ylittävät hinnan perusteella syntyvät odotukset. Ohjain on, kuten suurin osa markkinoilla olevista Xboxin ohjaimista, hyvin pitkälti virallisen Xbox-kapulan muotoinen ja näppäinasetelmiltaan lähes identtinen. Mattamustaa väritystä on koristeltu punaisilla tattien varsilla ja punaisilla takanäppäimillä unohtamatta hopeista HyperX-logoa.

Itse näppäimet ovat laadukkaat ja niissä on hyvä tuntuma. Olkanäppäinten vaste jättää pikkuriikkisen toivomisen varaa. Tekkeniä tahkoessa toivoisi ristiohjaimelta hieman enemmän jämeryyttä, tekstuuria ja parempaa tarkkuutta, mutta nämä viat ovat pieniä. Tatit ovat miellyttävän tukevat ja tarkat, ja FPS-peleissä tähtäys tuntuu todella hyvältä. Liipaisimien vastus on aivan hivenen eri vahvuinen, mutta tätä ei pelatessa huomaa, vaan ohjainta täytyy tutkailla tiukan kamman ja suurennuslasin kanssa, jotta ongelma ilmenee. Menu-, view- ja ruudunkaappausnapit ovat harvinaisen pienet ja sijaitsevat melko pienessä sumpussa ohjaimen keskellä, mutta toiminnallisesti tämä ei aiheuttanut ainakaan itselleni ongelmia.

Perusnäppäinten lisäksi Clutch Gladiatessa on kaksi ohjelmoitavaa takanäppäintä ja liipaisinlukkotoiminto, jotka tarjoavat varsinkin kilpailullisissa FPS-peleissä varsin merkittävää etua. Niin ikään takanäppäinten tuntuma on hyvä ja sijainti on juuri optimaalinen. Takanäppäimet ohjelmoidaan ohjaimen takaa keskellä olevaa pikkunappia painamalla, jonka jälkeen valitaan nappula, joka halutaan ohjelmoida ja viimeisenä painamalla sitä takanäppäintä, johon ohjelmoinnin haluaa sijoittaa. Ohjaimen päällä on merkki-LED, joka kertoo, missä vaiheessa ohjelmointiprosessia ollaan. Valitettavasti takanappeihin voi ohjelmoida vain yhden näppäimen, elikä näppäinyhdistelmien ohjelmointi ei onnistu. Ohjelmointi on nopeaa ja yksinkertaista. Uudelleenohjelmointi onnistuu hyvin vaikka lennosta. Liipaisinlukko puolittaa liipaisimen liikelaajuuden, jolloin liipaisimen pohjaan painaminen tapahtuu nopeammin. Tämä nopeuttaa esimerkiksi reaktiolaukauksia jokusen millisekunnin.

Tämä on mainos:

Paketin mukana tulee himpun verran lyhyehkö (2,95 m) USB-C-johto, joka kannattaa ottaa huomioon, jos konsoli ja sohva sijaitsevat aivan vastakkaisilla puolilla huonetta. Ohjain tarvitsee olla kiinni konsolissa toimiakseen. Ohjaimessa on niin ikään 3,5 mm audioliitäntä, mutta mitään äänensäädön nappeja mukaan ei ole mahtunut.

Clutch Gladiate yllättää todella positiivisesti, sillä alle 40 euron hintalapulla varustettu ohjain on kaikilla osa-alueilla hyvä ja hinta-laatu-suhteeltaan yksi parhaista, ellei paras Pro-ominaisuuksia sisältävä ohjain, joka markkinoilla on. Rakenteen laatu, nappuloiden tekstuuri ja lisäominaisuuksien toiminta jäävät kuitenkin pikkuriikkisen jälkeen markkinoiden kalleimmista ja parhaimmista ohjaimista. HyperX:n uusin malli on siis todella hyvä valinta, jos kalliimmat ohjaimet eivät mahdu budjettiin, mutta ohjaimelta kaipaa kuitenkin hyvää laatua ja lisäominaisuuksia.

HyperX Clutch Gladiate Wired Controller For Xbox on hintaansa nähden hyväHyperX Clutch Gladiate Wired Controller For Xbox on hintaansa nähden hyvä
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kohtalaisen laadukas rakenne ja miellyttävä ulkoasu, hyvä ergonomia, ohjelmoitavat takanäppäimet ja liipaisinlukot, mielettömän hyvä hinta-laatu-suhde
-
Keskiverto ristiohjain ja olkanäppäimet, mukana tuleva johto hieman turhan lyhyt, takanappuloihin ei pysty ohjelmoimaan yhdistelmiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä