Suomi
Gamereactor
laitearviot

HyperX Cloud Alpha Wireless

Markkinoiden parhaat langattomat PC-pelikuulokkeet?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HyperX Cloud Alpha Wireless

Hewlett & Packardin eli HP:n omistama HyperX-tuotemerkki on monelle pelaajalle tuttu. Gamereactor sai testiin uuden HyperX Cloud Alpha Wireless -kuulokemikrofonin, jolle luvataan täysin käsittämätön 300 tunnin akkukesto ja kaiken kukkuraksi lupaus pitää. Tyypillinen langaton kuulokemikrofoni jaksaa noin 15-60 tuntia, joten 5-20-kertainen tulos on käsittämätön. Mitä lie avaruusteknologiaa kuulokkeissa onkaan?

Mustanpunaiset suljetut kuulokkeet sulkevat korvan soikionmuotoisten pehmusteiden sisään. Suljetuiksi kuulokkeiksi ne ovat poikkeuksellisen mukavat päässä, sillä kuulokkeet ovat suhteellisen kevyet eivätkä purista liikaa isompaakaan päätä. Pehmusteet korvien päällä muuttavat äänimaisemaa samaan tyyliin kuin monet Sennheiserin puoliavoimet kuulokkeet, joten mistään täydellisestä suljetusta kupista ei ole kyse. Parempi näin, sillä korvat pääsevät hengittämään eivätkä hikoile ikävästi hellepäivinäkään.

Kuulokkeiden lisäksi pakkauksessa on 3,5 mm liitännällä kiinnitettävä mikrofoni tuulisuojalla, USB-C-latauskaapeli ja pieni USB-A-mallinen 2,4 GHz langaton vastaanotin. Kuulokkeiden käyttäminen onnistuu ladatessa, mutta yli kolmensadan tunnin akkukeston kanssa asialla harvemmin on edes merkitystä. Akku latautuu täyteen varaukseen noin neljässä tunnissa.

Tämä on mainos:

Langallista suoraa yhteyttä tai Bluetoothia ei tueta, mikä rajaa käyttökohteet PC:lle ja Playstation 4.lle (ja 5:lle), joista pleikat eivät toki tue hölmösti nimetyn HyperX NGENUITY ohjelmiston käyttöä laisinkaan. Käyttö jää siis konsoleilla oletusasetuksille, ja tarjolla lienee konsolikäyttöön fiksumpiakin valintoja.

PC-käyttäjät voivat ohjelmiston avulla säätää taajuuskorjauksia niin kaiutinelementeille kuin mikrofonille. Erikoisesti taajuuskorjain ei esitä numeraalisesti desibelimuutoksia ollenkaan, mutta kovin montaa desibeliä leikkurilla ei kuitenkaan siivuteta. Tarjolla on korjaimien lisäksi mikrofonin herkkyyden säätö, ja kytkin mikrofonin seurantaan ja myös tasolle. Virtuaalinen tilaääni DTS X:n äänet saa halutessaan myös kytkettyä päälle, mutta turhakehan tuo uskomattoman muhjuista äänenlaatua tuottava vipu on.

Mikrofonin varren materiaali on suomumainen, jämäkkä ja joustava metalliseos, joka taipuu juuri haluttuun kulmaan. Äänenlaadullisesti mikrofoni on täysin kelvollinen. Mekaanista äänenvoimakkuuden säädintä mikrofonille ei ole, mutta mykistyspainike on, ja mikin voi halutessaan tietenkin nyppäistä irti. Oikeassa kuulokkeessa on yleinen äänenvoimakkuuden säätö, joka mielekkäästi säätää suoraan Windowsin äänenvoimakkuutta. Äänenpainetta kuulokkeista ei valtavasti irtoa, mutta kyllä niillä silti kuulonsa halutessaan pilaa.

HyperX Cloud Alpha Wireless
Tämä on mainos:

USB-C latauspaikan lisäksi vasemmassa kuulokkeessa on 3,5 mm liitin mikrofonille ja upotettu virtapainike, jota viitisen sekuntia painamalla kuulokkeet heräävät henkiin tai sammuvat. Odotus tuntuu turhan pitkältä. Miksei ohjelmistolla voi säätää vaaditun painalluksen pituutta?

Äänenlaadullinen vertailu on aina subjektiivista. Audion kanssa työskentelevänä arvostan neutraalia ja tasaista toistoa, missä mikään taajuusalueen osa eli basso-, keski- tai diskanttitaajuudet eivät toistu liian voimakkaasti. Vertailukuunteluna on käytetty saman hintaluokan EPOS Sennheiser GSP 670 -kuulokemikrofonia samankaltaisin taajuuskorjauksin, sillä kuulokkeet ovat äänenlaadultaan varsin samankaltaiset kuin HyperX. Näiden lisäksi A-B-kuuntelussa on käytetty verrokkina langallisia Beyerdynamics DT 1990 Pro -kuulokkeita, joita on ajettu RME Babyface Pro -äänikortin ja Schiit Magni 3 -kuulokevahvistimen kanssa.

Oletusasetuksilla Hyperit soivat bassovoittoisesti ja varsin mutaisesti. Ilman vertailua tätä on luonnollisesti vaikea huomata. Taajuuskorjaimen avulla alakertaa saa kuitenkin painettua hyvin kuriin ja mutaisimpia alataajuuksia painettua alemmas. Korjauksien jälkeen sointi on varsin tasapainoinen, vaikka kuulokkeet äänikenttää värittävätkin.

Sennheiser GSP 670:hen nähden päädytään varsin tasaiseen tilanteeseen. GSP 670:t soivat tummemmin ja lämpimämmin, mutta HyperX:t taasen hieman ilmavammin. Makukysymyksiä nämä ovat, ja varsin pieniä sellaisia. Ammattitason vertailukuulokkeiden tasolle ei luonnollisesti päästä taajuuskentän erottelevuudessa, ja siitä johtuen myös äänikentän tilan tuntu jää selvästi näitä pienemmäksi. Tilan tuntu muodostuu pääasiassa miksauksessa olevien kaikujen eli heijasteäänien kautta. Tila on selvästi Beyerdynamicsia kapeampi, mutta kun huomioi, että HyperX:t muodostavat oman suljetun äänijärjestelmänsä, mihin ei tarvitse erillistä äänikorttia, on suoritus kokonaisuudessaan langattomiksi pelikuulokkeiksi erinomainen.

HyperX Cloud Alpha Wirelessit ovat vertaansa vailla PC-pelikäyttöön. Ne eivät jää jälkeen millään osa-alueella muihin pelikäyttöön tarkoitettuihin langattomiin vertailtuna. Kunhan vain taajuuskorjaimella siistii äänikenttää tasapainoisemmaksi. Pyyntihinta kuulokkeille pyörii Suomessa noin 250 eurossa, mikä on erittäin kohtuullinen hinta todennäköisesti markkinoiden parhaista langattomista PC-pelikuulokkeista, joiden akkukesto on täysin omaa luokkaansa. Gamereactor suosittelee!

HyperX Cloud Alpha Wireless
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Käsittämätön yli 300 tunnin akkukesto, mukavat päässä, taajuuskorjain elementeille ja mikrofonille, äänenlaatu taajuuskorjauksien jälkeen hintalappu huomioiden
-
Bassovoittoinen ja mutainen oletusasetuksilla, virtapainikkeen hitaus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä