Äskettäin arvioitu Cloud 3 yllätti positiivisesti. Reilun 100 euron hintaan kuulokkeet tarjoavat mukavuutta, äänenlaatua ja hyvän mikrofonin. Pienenä miinuksena voi pitää kiinteää kaapelia, jonka Cloud 3 tarvitsee toimiakseen. Vaan eipä tarvitse enää: nyt tulee HyperX Cloud 3 Wireless.
Langaton versio ei eroa ulkoisesti Cloud 3:sta mitenkään kadonnutta kaapelia lukuun ottamatta. Siinä missä Cloud 3:sta lähtee kaapeli, on langattomassa versiossa virtapainike. Akku jaksaa 120 tuntia, mutta HyperX Cloud Alphan 300 tuntiin on vielä matkaa. Paha tästä on valittaa, kun kesto ylittää kahdesta kolmeen kertaisesti monet kilpailijansa. Lataus tapahtuu muutamassa tunnissa tyhjästä täyteen USB-C-liitännän yli. Kaapeloidun version tavoin kuulokkeet ovat tarjolla kokomustina tai mustapunaisina.
Mukavuus on Cloud 3:n tavoin täyttä priimaa. Kevyet kuulokkeet eivät purista ja istuvat hyvin korvan ympärille eivätkä korvat hikoile pidemmissäkään istunnoissa. Panta ja kuulokkeiden pehmusteet ovat materiaalivalinnoiltaan laadukkaan oloisia. Lisäksi kaapelittomuus tuo kuppien mukavuuden lisäksi kepeyden tunteen kuulokkeiden käyttämiseen, kun kaapeli ei heilu kroppaa vasten.
2,4 GHz langattoman verkon kuulokkeille tarjoaa USB-C-dongle, jonka mukana toimitetaan myös USB-C -> USB-A -adapteri. Muita yhteystekniikoita ei tueta. Tuettuja alustoja ovat PC, Playstation 5, Playstation 4 ja Nintendo Switch. Xbox-käyttäjien on valitettavasti katsottava muualle.
Cloud 3:n tavoin vain PC-käyttäjien on mahdollista asentaa ilmainen HyperX GENUITY -sovellus ja käyttää sen tuomaa taajuuskorjainta. Mielenkiintoisesti Cloud 3 Wireless soi suoraan pakasta vielä Cloud 3:sta neutraalimmin, tai ainakin sellainen mielikuva ilman mittauksia syntyy. Elementit ovat äärimmäisen todennäköisesti täysin identtiset Cloud 3:n kanssa, mutta langallinen versio on ilman taajuuskorjauksia selvästi bassovoittoisempi kuin langaton kaimansa. Syy tähän ei oikeastaan voi olla mikään muu kuin kaikkien langattomien kuulokkeiden sisäänrakennettu DAC eli digitaalianalogimuunnin, jolla langattomasti siirrettävä digitaalinen signaali muutetaan ennen toistamista analogiseksi kuulokkeissa. Ääni-insinöörit ovat DAC:ssa kiistatta tehneet erinomaista työtä taajuusaluespektrejä läpi käydessään "korjaten" Cloud 3:sta vaivanneen alakerran ylenpalttisen paksuuden siistimmäksi.
Tuttujen FLAC-referenssikappaleiden vertailu Cloud 3 Wirelessin ja monin verroin tyyriimpien Beyerdynamics DT 1990 Pro'n välillä tuottivat Wirelessin suhteen paljon odotettua paremman lopputuloksen. Kiinnostuneille lisätietona, että DT 1990 Pro'ssa ovat kiinni mukana toimitettavat neutraalimmin soivat analyyttiset pehmusteet, kuulokevahvistimena Schiit Magni 3 -kuulokevahvistin ja äänikorttina RME Babyface Pro optisin liitännöin. Cloud 3 Wirelessit soivat siis kiistatta erinomaisen hyvin hintaansa nähden. Äänikenttä on laaja ja syvä. Pieni rosoisuus ja utu vaivaa, mutta jos tonnin referenssikuunteluun nähden saa 80-90% lopputuloksesta suoraan paketista 15% hintaan, ei voi kuin hattua nostaa HyperX:n suuntaan.
Cloud 3:n arviossa kehuttu mikrofoni on identtinen myös langattomassa versiossa. Edellisestä testistä uupunut maininta lyhyestä mikrofonin sangasta tulee nyt tässä samalla korjattua. Kaltaiseni pikkukorva saa taipuisan mikrofonin tuotua hieman lähemmäksi suuta tarkalla asettelulla. Mikrofonin sijainti suuhun nähden, tässä tapauksessa lyhyempi etäisyys, erottelee mikrofonin äänen hyvän ja erinomaisen välillä. Eikä nyt lähdetä hölmöilemään. Äänenlaatu ei tietenkään parane sillä, että mikrofonin iskee suuhunsa. Isopäisimpien kannattaa hakea vauhtia muualta.
Pienistä miinuksista huolimatta kokonaisuus on kympin suoritus noin 160 euron hintalappu huomioiden. Tapani mukaisesti näen hintalaatusuhteen arvoa korottavana tekijänä, mutta en kalliillekaan erinomaiselle tuotteelle pisteitä laskevana. Lähes 100 euroa kalliimpaan Cloud Wireless Alphaan nähden mikrofoni on parempi, mutta akkukesto taas huonompi. Millään muulla saralla Cloud 3 Wireless ei häpeä pisaraakaan tyyriimpään Alphaan verrattuna.