Suomi
Gamereactor
laitearviot

HyperX Cloud 3 - legendaarinen headset-sarja on saanut jatkoa

Klassikko + kahdeksan vuotta aikaa tuotekehitykselle = ???

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuonna 2015 julkaistu HyperX Cloud 2 on pelaajien keskuudessa lähes legendaariseen maineeseen noussut headset - avainsanoina kestävyys, mukavuus ja hinta-laatu-suhde. HyperX on vihdoin tuonut Cloud 2:lle sen ansaitseman seuraajan. Edelleen langallisena, analogisena, suljettuina ja Cloudien näköisenä. Millainen on klassikon paluu?

Musta arvostelukappale on ulkoisesti hyvin lähellä edeltäjäänsä, mutta pieniä parannuksia on tapahtunut ulkoisestikin. Merkittävin näistä lienee oikeaan kuppiin sijoitettu äänenvoimakkuuden säädin. Kestävyyttä on parannettu paremmalla pannan rakenteella sekä fiksummin sijoitetulla pannan läpi kulkevalla kaapelilla kuulokekuppien välillä. Kaiutinelementtiä ympäröivä muovirakenne ei ole enää täysin symmetrinen vaan se kaareutuu jättäen itse ääntä tuottavan kaiutinelementin kulmaan. Näin äänikentästä saadaan luonnollisempi ihmiskorvalle. Irrotettava pehmuste on edelleen symmetrinen soikio, joka on valmistettu pehmeästä keinonahasta ja huokoisesta pehmustekankaasta. Jos varastossa on Cloud 2:n vaihtopehmusteita niin niitäkin voi kolmosen kanssa käyttää sellaisenaan.

HyperX Cloud 3 - legendaarinen headset-sarja on saanut jatkoa

Kuulokkeissa on kiinteästi punottu 1,2 metrin 3.5mm kaapeli analogista kytkemistä varten, jonka voi töpätä suoraan esimerkiksi Xboxin tai Playstationin peliohjaimeen sekä muihin 3.5mm reikiin. Mukana toimitetaan mini-DAC-adapteri, jonka avulla kaapelipituus tuplaantuu ja kuulokkeet voi kiinnittää tuettuihin päätelaitteisiin USB:n avulla. PC, Playstation 4 ja 5, Nintendo Switch sekä mobiililaitteet ovat tuettujen laitteiden listalla, mutta Xbox-käyttäjät joutuvat tyytyä lyhyempään kaapelipituuteen ja analogiseen liitäntään. PC-käyttäjiä lukuun ottamatta USB-liitännästä ei saa kuitenkaan jatkokaapelin tuomaa lisäpituutta enempää irti. Syynä tähän on se, että vain PC-käyttäjien on mahdollista asentaa ilmainen HyperX GENUITY -sovellus ja käyttää sen tuomaa taajuuskorjainta.

Tämä on mainos:

USB-käyttäjät voivat toki kiertää äänilähteenä toimivan DACin halutessaan yhdistämällä kuulokkeet suoraan 3.5mm liittimellä omaan äänilähteeseensä. Kuulokkeiden mukana ei toimiteta 3.5mm <-> 6.3mm adapteria eli useimpiin kotivahvistimiin Cloud 3:a ei saa suoraan sellaisenaan kiinni.

Äänenlaadullisesti kuulokkeet on vähemmän yllättävästi suunnattu pelikäyttöön. Oletussoundi on vahvasti bassovoittoinen, tumma ja melko mutainen luoden "tuhteja ja paksuja räjähdyksiä". Sovelluksen taajuuskorjaimella voi säätää äänikenttää itselleen mieluisammaksi. Alakerran siistimisen jälkeen kuulokkeet toistavatkin hintaluokassaan ääntä yllättävän nätisti, soveltuen varsin hyvin myös musiikki- tai elokuvakäyttöön. Muistakaa, lapset ja nuoret, että taajuuskorjainta käyttäessä tulee aina leikata, ei korostaa. Jos tiettyä taajuusaluetta haluaa korostaa, tehdään se leikkaamalla kaikkialta muualta.

HyperX Cloud 3 - legendaarinen headset-sarja on saanut jatkoa

Taipuisa mikrofoni on irrotettava ja sisältää mykistyspainikkeen lisäksi mykistyksestä kertovan punaisen LEDin, joka toimii myös analogiyhteyden yli saatavalla pienellä virralla. Äänenlaadullisesti mikrofoni on headsettien mittakaavassa erinomainen ja jättää taakseen viime kesänä arvostellun, reippaasti hintavamman HyperX Cloud Wireless Alphan. Ääni kuulostaa sellaisenaan podcast-henkiseltä ja kuulostaa enemmänkin kunnon pöytämikiltä kuin headsetin sangan mikrofonilta. Pitkälle on tultu.

Tämä on mainos:

HyperX Cloud 3 tekee kunniaa edeltäjälleen parantamalla kaikilla osa-alueilla. Kestävän oloisesti rakennetut kuulokkeet ovat poikkeuksellisen mukavat päässä suljetuiksi kuulokkeiksi. Toki pidemmissä sessioissa korvat alkavat ennen pitkää lämpiämään. Noin 120 euron hintalappu huomioiden, headsetissä on myös erinomainen mikrofoni. Analogisuus tarjoaa mahdollisuuden käyttää headsettiä minkä tahansa äänilähteen kanssa missä vain fyysinen ulostulo on.

Jos langattomuus ei ole ehto hankinnalle, niin tätä kuulokeparia on helppo suositella hyväksi budjettivaihtoehdoksi erityisesti PC-pelaajille, jotka saavat sovelluksen taajuuskorjaimen käyttöönsä. HyperX Cloud 3:t ovat myynnissä Suomessa noin 120 euron hintaan.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mukavat, laadukas rakenne, erinomainen mikrofoni, taajuuskorjain sovelluksessa, äänenlaatu siistimisen jälkeen, yhteensopivuus kaikkien äänilähteiden kanssa
-
Taajuuskorjaimen käyttö onnistuu vain PC:llä, bassovoittoinen analogisoundi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä