Suomi
Gamereactor
uutiset

Huhut ovat joskus tottakin!

Microsoft julkisti liiketunnistuskameran

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huhut ovat siinä mielessä mielenkiintoisia juttuja, että ne toisinaan ovat myös totta. Näin kävi ainakin Microsoftin Xbox 360 -liiketunnistusohjauksen suhteen, sillä yhtiö julkisti uuden tavan pelata Xbox 360:llä E3-messuilla.

Project Natal -nimellä kulkeva liiketunnistuskamera mahdollistaa Xbox 360 -pelien pelaamisen oman kehon avulla. Kamera on vielä aikaisessa kehitysvaiheessa, mutta mainosvideoiden perusteella sen liiketunnistus on huomattavasti esimerkiksi Playstationin EyeToy-kameraa tarkempi ja monipuolisempi.

Mainosten mukaan kamera osaa yksilöidä pelaajat ja tunnistaa yksittäisten hahmojen liikkeet. Kamera tunnistaa myös kasvot ja äänen, ja Xbox 360 -konsolia voi kameran avulla käyttää myös äänikomennoilla.

Huhut ovat joskus tottakin!
Kameran avulla konsoli tunnistaa välittömästi käyttäjänsä ja kirjaa sisään oikean käyttäjätunnuksen. Valikoita voi selailla ilman ohjainta, käsiä liikuttelemalla.

Microsoft esitteli kameraa muutaman pelin avulla. Maalauspelissä kanvakselle roiskittiin maalia käsien liikkeillä. Omia sapluunoita saa tehtyä kameran avulla, ja värien vaihtaminen tapahtuu äänikomennoilla. Ricochet -pelissä tehtävänä oli torjua lentäviä palloja ja tuhota niiden avulla palikoita.

Huhut ovat joskus tottakin!
Maalatessa värejä roiskitaan käsillä ja värivalinnat tehdään puhumalla.

Lionhead-studion pomo Peter Molyneux esitteli uuden kameran mahdollisuuksia pienen videonpätkän avulla. Videossa Milo-niminen virtuaalipoika keskusteli sujuvasti Lionhead-työntekijän kanssa, ja nämä menivät yhdessä kalastamaan. Molyneuxin mukaan Milo on todiste siitä, miten mukaansatempaavia kokemuksia nykyaikaiset videopelit voivat olla.

Huhut ovat joskus tottakin!
Lionheadin työntekijä keskustelee päivän tapahtumista virtuaalisen Milo-pojan kanssa. Milolle voi myös esimerkiksi antaa piirrustuksen kameran kautta.
Huhut ovat joskus tottakin!Huhut ovat joskus tottakin!Huhut ovat joskus tottakin!Huhut ovat joskus tottakin!

Microsoft ei paljastanut kameralle julkaisuaikataulua tai hinnoittelua. Lisätietoja tulee heti, kun niitä saadaan.Ladataan seuraavaa sisältöä