Suomi
Gamereactor
laitearviot

Huawei Watch Fit 3 on mahtava älykello

Kevyt ja miellyttävä älykello mahtavalla akunkestolla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Olen paikan päällä Huawein lanseeraustapahtumassa Dubaissa, ja olen käyttänyt Huawei Watch Fit 3 -kelloa päivittäin kahden viikon ajan. Kysymyksessä on todellinen älykello, joka kevyenä kädessä pidettävänä tarjoaa myös tarvittavat välineet oman kunnon mittaamiseen ja seurantaan. Tavallisesti olen pitänyt älykelloa ulos suunnatessani pukeutumiseen kuuluvana esineenä, jonka otan pois heti kotiin saavuttuani. Saati sitten, että pitäisin moista kädessä nukkuessani. Huawei Watch Fit 3 on ensimmäinen älykello, jota olen käyttänyt jatkuvasti kaiken aikaa. Ja nyt kerron, miksi.

HQ

Huaweillä on tarjolla monipuolinen mallisto älykelloja ja kuntoilunauhoja, ja on ollut jo vuosia. Toisaalta tarjolla on korkeatasoinen ja klassisesti muotoiltu Huawei Watch -mallisto, kun taas toisaalta tarjolla on myös valikoima toimintaan keskittyviä älynauhoja. Uusi Watch Fit 3 istuu näiden kahden väliin, mutta uusi muotoilu saa sen erottumaan joukosta aivan erilliseksi tuotteeksi. Muotoilu on samanlainen kuin Apple Watch -mallistolla. Euroopan Huawein tuotepäällikkö Andreas Zimmer piti lyhyen tuote-esittelyn, ja sen mukaan Huawei pyrkii tarjoamaan tasapainoisen vaihtoehdon niin Apple Watch SE:lle kuin Fitbit Versa 4:lle. Pelkkiä ominaisuuksia katsomalla käy selväksi, että tarjolla on parempaa kuin kummallakaan kilpailijalla.

Huawei Watch Fit 3

Watch Fit 3 tarjoilee 1,82" AMOLED tauluttoman näytön resoluutiolla 347 PPI ja virkistystaajuudella 60 Hz. Enimmäiskirkkaus on 1500 NITS, ja minusta näyttö on kirkas, terävä ja selkeä kaikissa olosuhteissa mukaan lukien suora auringonvalo. Tarjolla on kosketusnäyttöohjaus, uusi pyörivä rulla, ja toimintonäppäin. Paksuutta on 9,9 mm ja painoa vain 26 g, joten laite on pienempi, ohuempi ja kevyempi kuin Apple Watch SE tai Fitbit Versa 4. Samaan aikaan mukana on suurin näyttö, korkein resoluutio ja isoin enimmäiskirkkaus. Lisäksi akunkesto on 7-10 päivää unohtamatta nopeaa latausta, joten ominaisuudet ovat todella vaikuttavat. Eikä tuote pettänyt odotuksia.

Mielestäni Huawei on tehnyt hyvän valinnan muuttaessaan uuden Watch Fitin muotoilua. Lyhennetty korkeus 43 mm ja isompi leveys 36 mm, joten laite istuu hyvin ranteeseeni ilman kömpelyyden tunnetta. Samaa ei voi sanoa useista muista isommista älykelloista, joita olen tottunut käyttämään. Pienempi koko tekee Watch Fit 3:sta kantaa ottavan käytössä, mutta toisaalta Apple Watchin muotoilu on osoittautunut suosituksi, ja kaukaa katsoen on hankalaa erottaa ne toisistaan. Pidän silti enemmän klassisten kellojen ulkonäöstä, kuten omistamani Huawei Watch GT, mutta Watch Fit 3:n käytön miellyttävyys on vakuuttanut minut siitä, että kevyempi kulmikas älykello istuu käyttöön aivan yhtä hyvin.

Tämä on mainos:

26 grammallaan Huawei Watch Fit 3 tuntuu kädessä erittäin kevyeltä. Moneen otteeseen menneen kahden viikon aikana olen kokonaan unohtanut pitäväni kelloa kädessä. Tämä johtunee osittain siitä, että hihna on hyvin pehmeää ja vankkaa materiaalia. Sain testausta varten harmaan version nailonisella hihnalla, ja voin suositella sitä lämpimästi jo pelkän miellyttävyyden perusteella. Se ei kisko käsikarvojani, joita jotkut metalliset ja polyesteriset hihnat tekevät. Pienempi koko, kevyet materiaalit ja hihnan pehmeys tekevät Huawei Watch Fit 3:sta täydellisen kädessä pidettävän laitteen. Käyttöä ei vain edes huomaa, ja yhden kerran pukeutuessani olin laittamassa kelloa käteeni vain huomaten, että Watch Fit 3 oli jo paikoillaan.

Huawei Watch Fit 3

Huawein tuotteen hankkiminen saattaa tuntua arveluttavalta, sillä taustalla voi olla pelko yhteensopimattomuudesta Androidin ja iOS:n kanssa. En itse huomannut mitään sen ihmeempää kuin Apple Watchissa Androidin käyttäjänä. Huawei Watch Fit 3:n käyttöön asettaminen on hyvin yksinkertaista. On asennettava Huawei Health App joko Google Play Storesta, Applen App Storesta tai Huawein App Gallerysta. Kun sitten niin on tehnyt, on vain seurattava ohjeita paritukselle, ja se on sitten siinä. Health App mahdollistaa omien liikunnallisten toimien seuraamisen yksityiskohtaisesti, oman nukkumisen seuraamisen, veren happipitoisuuden seurannan ja kellolle uusien taustakuvien valinnan.

Käytettyäni laitetta päivin ja öin olen nyt paljon paremmin perillä nukkumisestani, sillä käytän sovellusta Huawei TruSleep 4.0. Noudatan myös kehotusta nousta ylös ja liikkua, kun olen istunut paikoillani työtä tehden yli tunnin ajan. Olen myös alkanut seuraamaan stressitasoja nähdäkseni, onko jossain parannettavaa. En aio muuttua terveysintoilijaksi, mutta Watch Fit 3 tarjoaa hyviä muistutuksia työn, perhe-elämän ja videopelaamisen väliin siitä, että kannattaa pitää huolta myös mielen ja ruumiin terveydestä. Ainoastaan askelmittari tuntuu olevan varsin epätarkka. Lukema on liian optimistinen, sillä laite laskee useaksi askeleeksi sen, kun olen ottanut vain yhden.

Tämä on mainos:

Mukana on muitakin ominaisuuksia, joita arvostan Watch Fit 3:ssa. En ole aiemmin käyttänyt kelloa, jolla voi ottaa vastaan puheluita, mutta nyt olen jo siihen tottunut. Ääni puhelun aikana on kirkas, eikä vastaanottajalla ole vaikeuksia kuulla ääntäni. Hyödynnän paljon myös Whatsapp-viestien ennakkonäyttöä. Viesteihin vastaaminen on mahdollista valitsemalla jostakin valmiista vaihtoehdosta (kuten "OK"). Apple Watchilla voi kirjoittaa ihan oman aidon vastauksen, mutta toisaalta en muutenkaan pitäisi pienellä ruudulla näpyttelystä. Voin aina tarvittaessa vastata viestillä käyttäen puhelintani. En ole vielä käyttänyt kaikkia älyominaisuuksia, mutta aion niin tehdä tarpeen vaatiessa.

Watch Fit 3 tarjoaa myös viihdettä leikkivälle. Taustakuvia on useita valittavana jo ennen julkaisua. En pitänyt niistä suurimmasta osasta, mutta ne onnistuneet todella ovat juuri sitä. "Time Illusion" -vaihtoehto muuttaa taustan muotoa ja väriä rullaa pyörittäessä, enkä juuri muuhun ole rullaa toistaiseksi käyttänytkään. "Style" -vaihtoehto on muutettavissa erilaisiksi vaihtoehdoiksi. Ja jos haluaa lisätä sen oman taustakuvansa, kuten valokuvan tai tekoälyn tuottaman kuvan, voi senkin tehdä. Hieno lisäominaisuus on mahdollisuus toistaa musiikkia joko kaiuttimesta tai liittämällä älykello Bluetooth-kuulokkeisiin. Tämä lienee hieno ominaisuus urheillessa, sillä puhelimen voi jättää pois, ja toistaa Watch Fit 3:een ladattua musiikkia.

Erityismaininnan ansaitsee akun kesto, joka on mahtava ja vapauttaa käyttäjän huolista. Kokemukseni mukaan Watch Fit 3 käyttää noin 10% virrastaan päivässä. Suunnilleen saman Huawei lupaa virallisestikin. Akku kestää ainakin viikon ennen tarvetta uudelle lataukselle. Lisäksi lataaminen on hyvin nopeaa. Näin ollen terveyden seuraaminen muuttuu käytännölliseksi, kun laitetta voi pitää kädessä päällä koko ajan. Ja tässä Watch Fit 3 saa selvän edun kilpailijoihin verrattuna, ja varsinkin Apple Watchiin verrattuna: se kun ei kestä yleensä kuin 1-2 päivää.

Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3

Toistaiseksi olen keskittynyt siihen, että Huawei Watch Fit 3 on erittäin miellyttävä käyttää jatkuvasti. Urheilun seuraamiseen tarkoitettuja toimintoja on niitäkin runsaasti. Näihin en ole koskenut, sillä en ole suorittanut menneen kahden viikon aikana urheilua, jota olisin voinut seurata. Kellon ominaisuuksien käyttäminen riippuu tietenkin ihmisestä. Jotkut käyttävät lähinnä päivittäisiä älyominaisuuksia, kuten itse teen, ja toiset taas käyttävät sitä kuntoilunsa seuraamiseen, kuten seuraten kalorien kulutusta, painonpudotuksen edistymistä tai kuntonsa kohoamista. Uimareille tiedoksi, että Watch Fit 3 on vesitiivis (5 ATM). Uskon, että käyttäjät arvostavat laitteessa paljolti samoja ominaisuuksia kuin minäkin.

Huawei Watch Fit 3 on mahtava laite. Minulla on muitakin älykelloja, kuten Fitbit ja kaksikin versiota Huawei Watch GT -mallistosta, mutta niiden koon ja painon vuoksi kokoaikainen käyttö ei tule kyseeseen. Watch Fit 3 muuttaa tämän kokonaan. Nyt haluan pitää laitetta koko ajan kädessäni, enkä edes huomaa sitä ennen kuin vasta tarpeen vaatiessa. Mukana on kaikki älyominaisuudet, joita vain saattaisin tarvita puhumattakaan mahtavasta akunkestosta, joka tarjoaa virtaa ainakin koko viikoksi. Laitetta vielä tarjotaan julkaisussa hyvillä ominaisuuksilla ja alemmilla hinnoilla kilpailijoihin verrattuna (159-199 euroa). Näin ollen suosittelen Watch Fit 3:a kaikille, jotka haluavat miellyttävän älykellon hyvillä ominaisuuksilla ja hyvällä hinnalla.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä