Suomi
Gamereactor
artikkelit

Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro

P30 Pro vie älypuhelimella kuvaamisen aivan uusin sfääreihin. Gamereactor oli paikalla Pariisissa ottamassa selvää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huaweilla menee tällä hetkellä hyvin. Kiinalainen firma on onnistunut karistamaan yltään sen mielikuvan, että kiinalainen tuote tarkoittaa halpaa ja kakkoslaatuista. Gamereactor oli paikalla Pariisissa katsomassa P30 Pro -mallin julkistusta.

Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 ProHuawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro

Kuluttajabisneksen toimitusjohtaja Richard Yu kertoi lavalle noustuaan, että P30 ja P30 Pro ovat tällä hetkellä markkinoiden eräitä parhaita älypuhelimia. Edeltävää P20-luuria ylistettiin sen loistavasta kamerasta, ja nyt Huawei pyrkii laittamaan vielä paremmaksi. Tilaisuudessa painotettiinkin runsaasti nimenomaan P30-luurin kameraa.

P30 Pro tukee edelleen yhdistelmää 40MP, 20MP ja 8MP kameransa osalta aivan kuin P20 Pro, mutta kokonaisuutta on päivitetty ja mukaan lisätty neljäskin Time of Flight -tyypin kameratoiminto. Pääkamera 40MP f/1.8 sisältää nyt SuperSpectrum-linssin. Perinteinen punainen-vihreä-vihreä-sininen-sensori on korvattu punainen-keltainen-keltainen-sininen-sensorilla. Näin peräti 40% enemmän valoa virtaa linssiin Huawein mukaan. Mukana on sama 20MP laajakuvan kamera kuin P20 Pro'ssa oli. Zoomattava 8MP on päivitetty. Entisen 5x zoomin sijasta P30 Pro ottaa kuvansa 7,8x optisella zoomilla, 10x hybridizoomilla ja 50x digitaalisella zoomilla. Kaikki kamerat toimivat yhdessä saumattomasti, ja otetut kuvat ovat tarkkoja.

Tämä on mainos:
Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 ProHuawei Pariisissa, katsauksessa P30 ProHuawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro

Tilaisuuden aikana P30 Pro verrattiin Samsung Galaxy S10 Plus -luuriin ja iPhone XS Maxiin lukuisia kertoja, ja odotetusti painotettiin sitä kuinka Huawein P30 Pro on parempi niin zoomin kuin vähäisen valaistuksen tilanteessakin. Richard Yun assistentti nousi jopa lavalle ottamaan kuvan kaikilla kolmella puhelimella. Pääsin myös kokeilemaan itse kameralla kuvien ottamista myöhemmin samana iltana.

Kokemani perusteella Huawei ei liioittele kameraa hehkuttaessaan. Kunhan vain pitää P30 Pro -luurin paikoillaan, on tuloksena upeita kuvia. Varsinkin alhaisen valaistuksen kuvat ovat loistavia. Yökuvaustilassa muilla kameroilla käyttökelvottomiksi jäävät otokset tuntuivat kuin päiväsaikaan otetuilta P30 Pro'lla. Kameran zoomi on myös mahtava. Kymmenkertaisella zoomilla kuvat ovat vielä tarkkoja, mutta muuttuvat siitä eteenpäin selvästi epätarkemmiksi. Huawei kertoi myös potrettiotoksia varten omasta Pro-Bokeh-laadustaan. Jos ymmärsin oikein, kameran hämäräominaisuudet auttavat ottamaan hyviä kuvia myös tavallisesti sisätiloissa. Päivän mittaisen testailun jälkeen vaikutelma olikin ehdottomasti positiivinen. Tosin lopullisen mielipiteen sanominen edellyttäisi pidempiaikaista käyttöä.

Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 ProHuawei Pariisissa, katsauksessa P30 ProHuawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro
Tämä on mainos:

Testaamani perusteella videon laatu on samaa tasoa valokuvien kanssa. Tehokas zoomi ja mahdollisuus laajakuvaan tuo omanlaisiaan mahdollisuuksia. Jos kuitenkin aikoo vakavalla mielellä kuvata, on jalan hankkiminen pakollista. Dual-View-video lisätään mukaan P30 Pro'hon toukokuussa, joka mahdollistaa tallentamisen sekä laajakuva- että lähikuvakameroilla.

Pariisissa Huawei paljasti myös yhteistyössä Etelä-Korean kanssa tuotemerkin Gentle Monster, ja firman ensimmäiset smartglassit. Gentle Monsterin toimitusjohtaja Hankook Kim selitti, että nykyään saatavilla olevien smartglassien muotoilu tekee niistä luotaantyöntävän monille kuluttajille. Sen vuoksi Huawei on keskittynyt nimenomaan muotoiluun, jolloin smartglass on käytettävissä mukavasti päivittäin. Lasit tulevat olemaan esimerkiksi vaihdettavia.

Se äly-osuus smartglassissa on melkoisen rajoittunut, sillä puhelinsoiton pääsee tekemään ilman käsiä, mutta siinäpä se onkin. Mukana ei ole kameraa tai mitään muutakaan ylimääräistä älyteknologiaa. Huawein henkilökunnan mukaan markkinat eivät ole vielä valmiina täysipanoiselle smartglassille. Yhteistyö on keino tutustuttaa yleisö Huaweihin smartglassien tekijänä, ja tuotteeseen ylipäänsä. Toisin sanoen ne tulevaisuuden tuotokset tulevat olemaan niitä kiinnostavia tavaroita.

Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro

Gamereactor pääsi katsomaan muitakin tulossa olevia tuotteita. Pyöreä Huawei Watch GT saa kaksi uutta versiota. Active-versiossa on miellyttävä 1,39" AMOLED-näyttö, ja pienempi on sitten 1,2" Elegant. Molemmissa on laadun tuntuma niin kellossa kuin kumisessa rannekkeessakin. Toinen huomioimani tuote ovat Bluetooth-kuulokkeet nimeltä FreeLace. Idea on siinä, että vasemman ja oikean kuulokkeen välisen johdon voi katkaista, jolloin näkyviin tulee puhelimeen kiinnittyvä USB-C-paikka. Näin kuulokkeet voi ladata suoraan omalla luurillaan, ja viidessä minuutissa latausta kertyy neljäksi tunniksi. Lopuksi Huawei esitteli langattomat FreeBuds Lite -kuulokkeet ja uuden power bankin.

Pariisin tapahtuma osoitti, että Huawei on nykyään moderni maailmanlaajuinen yhtiö, joka kilpailee jo Samsungin ja Applen kanssa älypuhelimien markkinoilla.

Katso seuraavalta sivulta Pariisissa otettuja kuvia.

Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro
Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro
Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro
Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro
Huawei Pariisissa, katsauksessa P30 Pro


Ladataan seuraavaa sisältöä