Suomi
Gamereactor
laitearviot

Huawei MateView

Huawein ensimmäinen luksusnäyttö on todellakin juuri sitä luksusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Huaweillä on ollut erinäisiä vaikeuksia viime vuosina. Google kun ei antanut lupaa käyttää omia palveluitaan Huawein älypuhelimissa, ja se teki melko hyvin lopun Huawein puhelinten myynnistä länsimaissa. Mutta tekee Huawei muutakin kuin puhelimia.

HQ

MateView on osoitus siitä, että Huawei todellakin osaa asiansa, kun vain yrittää. MateView on suunniteltu ennen kaikkea näyttö mielessä, ja se onkin ajateltu ammattimaiseen työskentelyyn. Resoluutio, kirkkaus ja värien kalibrointi ovat saaneet väistyä vasteajan ja virkistystaajuuden tieltä. Onneksi tarjolla on myös videopelaajille suunniteltu GT-malli.

Huawei MateView

Resoluutio 3840x2560 kuvasuhteessa 3:2 on varsin erikoinen, ja sitten on vielä Vesa Display HDR400 -sertifiointi, Delta E -arvot alle 1, 100% sRGB, ja miltei sama DCI-P3:lle. Tuote on ajateltu - ei kuluttajalle ("consumer") vaan - ammattilaiselle ("prosumer"), ja sen kyllä saa. Ja vähän enemmänkin.

Kun käyttää näyttöä päivittäin on selvää, että IPS-paneeli on kirkkaasti ja tehokkaasti kalibroitu videoiden ja kuvien muokkaamista varten. Parempaakin on kyllä olemassa, mutta ei tällaisella hinnalla (noin 700 euroa).

Tämä on mainos:

Rakenne on vankka ja täsmällinen. Jalka on innoittunut Applen XDR-näytöstä, ja on kokonaan alumiinia. Kaksi kaiutinta tuottavat selvästi parempaa ääntä verrattuna keskivertoon monitoriin. Takana on HDMI (2.0), MiniDisplayPort (laatikossa on muunnin tavalliseksi DisplayPortiksi) ja USB-C, joka tarjoaa 65 W latauksen. Onpa mukana myös USB-A hub. Kaikki on sijoitettu jalan oikeaan alalaitaan, mikä on hieno juttu.

Huawei MateView

Huawein näytössä ei ole nappeja, vaan kosketuspalkki näytön alaosassa hoitaa homman. Vaihtoehtoja muokkaukselle ei ole paljoa, mutta tällainen kosketusalustaan nojaava käyttöjärjestelmä toimii paremmin kuin odotin. Itse asiassa paljon paremmin kuin monissa muissa näytöissä.

Tuote on kaunis katsella, ja se on vankasti rakennettu. Ja kun portit on sijoitettu mukavaan paikkaan, ja kosketusnäyttö on toimiva, on käyttäminen mahtavaa. Mutta entä se kuvanlaatu?

Tämä on mainos:

Mukana on 4K-kuvanlaatu ja kirkkaus, jonka huippu on noin 500 NITSiä, ja kontrastia 1200:1. Kuva on melko terävä, mikä onkin parempi kuin monissa muissa näytöissä. Ideana on kuitenkin yhdistää kokonaisuus 3:2-kuvasuhteeseen, mikä on markkinoilla hyvin harvinaista.

Onkin helppoa suositella näyttöä sellaiselle, joka haluaa tehdä töitä kuvan ja videon muokkaamisen parissa. Kyseessä on Huawein ensimmäinen näyttö, ja se lupaa oikein hyvää jatkon kannalta.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä