Suomi
Gamereactor
laitearviot

Huawei MateBook 13

Testissä Huawei MateBook X Pro'n pikkuveli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Huawein MateBook X Pro on yksi markkinoiden parhaista ultrabookeista tällä hetkellä. Gamereactorin arviossa laitetta ylistettiin vankasta rakenteesta, hyvästä näytöstä, loistavasta näppäimistöstä ja alhaisesta painosta. Huawei halusi estetiikalla vedota niihin, jotka yleensä vain ostavat uuden MacBook Pro'n. Huawein MateBook X Pro'n ongelmana oli se, ettei laite ollut juurikaan halvempi kuin Applen kilpaileva tuote. Siksi markkinoille tuotettiin MateBook 13.

Ensivilkaisulla MateBook 13 muistuttaa X Pro'ta. Tämä on yhtä aikaa sekä sääli että hyvä asia. Laitteessa on sama harmaa väri alumiinisessa kuoressa. Näppäimistökin on sama, mutta MateBook 13:lla on paikkansa isomman X Pro'n kanssa helpommin lähestyttävänä ja halvempana laitteena. Laadussa ei ole tarvinnut paljoa tinkiä hintaa alentaakseen.

MateBook 13 on tehty kokonaan alumiinista, ja on ainoastaan kolmisen senttiä paksu. Paksuutta on siis hieman enemmän kuin X Pro'lla, mutta eroa ei päivittäisessä käytössä noteeraa. Painoa on vain 1,3 kiloa. Pohjassa on pienet reiät tuuletusta varten, ja mukana on myös kaksi USB-C-paikkaa ja rööri kuulokkeille. Muuten mikään ei tee säröä kokonaisvaltaiseen ulkonäköön, joten kokonaisuutena MateBook 13 on kaunis katsella.

Huawein läppäreiden näyttöjen kuvasuhde on 3:2, joten näin käyttäjällä on enemmän tilaa työskennellä ilman, että laitteen kuoren kokoa tarvitsee kasvattaa. Jäljelle jäänyt tila käytetään näppäimistölle, jossa on takavalaistus ja hyvin toimiva kosketusalusta. Virtanäppäimessä on moitteetta toimiva sormenjälkitunnistin. Fyysisesti tarkasteltuna MateBook 13 on markkinoiden miellyttävimmän näköisiä läppäreitä, joskin inspiraatiota on vahvasti haettu Applen MacBookeilta.

Huawei MateBook 13
Tämä on mainos:

MateBook 13:n sisuksissa on hieman kalliimpi kahdeksannen sukupolven i7-prosessori (yksi ensimmäisistä, joka käyttää Whiskey Lake -sirua), 8 GB RAM, 512 GB NVMe SSD-kovalevy ja Nvidia GeForce MX150. MateBook 13:lla on paljon herkkuja konepellin alla. Laite soveltuu kevyempään kuvien ja videoiden editointiin, ja tietysti myös kevyeen pelaamiseen. Kovassa käytössä avustamassa on uusi jäähdytysjärjestelmä Shark Fin 2.0, jonka avulla tuuletin hyrrää 8000 rpm ja näin ilman sisäänotto paranee 25%. Käytännössä kuumeneminen ei ole ongelma, sillä normaalikäytössä sekä X Pro että Matebook 13 pysyvät mukavissa lukemissa niin lämmön kuin melunkin suhteen.

Windows-pohjaiset ultrabookit ovat olleet ongelmissa akun keston kanssa, ja tällä saralla taas Apple on perinteisesti ollut suvereeni. Huawei on onnistunut ahtamaan laitteeseen 42 Wh:n akun. Testijakson aikana virtaa riitti ainakin 10 tunniksi ilman verkkovirtaan kytkemistä. Lukema on paljon parempi kuin monilla kilpailijoilla.

Näytön resoluutio on 2160x1440, ja isompi kuvasuhde yhdessä kirkkaiden värien kanssa on nautinto katsella. Kirkkaus on 300 NITS. Huaweilla on kuitenkin kova kilpailu alallaan, mutta sillä on etunaan halvempi hinta.

Huaweilla on jo markkinoilla loistava läppäritietokone X Pro'n muodossa, joten MateBook 13 on näkynyt markkinoinnissa eri tavalla. Valttina on juurikin hinta, joka on melkein puolet vastaavan tehoisiin kilpailijoihin verrattuna.

Tämä on mainos:

MateBook 13:een tykästyminen on helppoa, ja varsinkin isoveli X Pro'n hinta huomioiden halvemmalla ultrabookilla on paljon annettavaa.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä