Suomi
Gamereactor
laitearviot

HP Spectre x360

Hyvin tehty kaikin puolin, eikä missään nimessä halpa PC toimistokäyttöön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Asiat maksavat, ja HP:n Spectre x360 maksaa peräti 2200 euroa. Hinnalla tosin lähtee sitten MX150-grafiikkakortti, i7 8565U -prosessori, 16GB RAM, 512GB m.2 SSD -kovalevy ja kosketusnäyttö.

Näyttö on takavalaistu IPS-paneeli lukemilla 4K ja 120 Hz. Tämä onkin varmaan se ainoa syy, miksi MX150-kortti on tarpeellinen. Corning Gorilla Glass lupaa olevansa naarmuuntumaton. Tämä on ehkä liioittelua, mutta ainakin pinta on hyvin naarmuuntumista välttävä. Värit ja valaistus ovat kohdallaan, samoin mustan taso. Rahaa haaskaantuu hieman 4K-kuvaan, jota ei tarvitsisi tässä masiinassa olla.

HP Spectre X360
Tämä on mainos:

On tärkeää painottaa, ettei kyseessä ole peli-PC, vaan työkone luovaa työtä tekeville. Lehdistömateriaalin mukaan laitteella onnistuu 4K-tason videon editointi, mutta itse en moisessa onnistunut lainkaan. Laitteen pinta on harmaa ja mattapintainen. Metallissa on melkein kuparimaiset kontrastit. Rakenne on erittäin vankka, ja kulmat ovat kulmikkaat antaen laitteelle timanttimaisen tunnelman. Näppäimistö on valaistu, mutta onneksi mukana ei ole RGB:tä: kyseessähän on työkone. Sen sijaan numeronäppäimistö on mukana.

Käynnistysnappi on asetettu yhteen kulmista, ja kaiuttimet ovat Bang & Olufsen. Mukana on myös sormenjälkitunnistus sitä tarvitseville.

HP Spectre X360

Tavallisessa käytössä akulla on kestoa 10 tuntia, joka on vaikuttava tulos. Aika lyhenee 2-3 tunnilla riippuen näytön kirkkaudesta ja siitä, katseleeko elokuvia tai Netflixiä. Jäähdytys toimii hyvin, ja laite on hiljainen normaalissa käytössä. Videoiden editointi kuitenkin odotetusti kohottaa melutasoa.

Tämä on mainos:

Mukana on kaksi Thunderbolt 3 -paikkaa, Displayport 1.3, USB 3.1 ja HDMI kuin myös MicroSD-kortin lukija. WIFI-osuus on yhteensopiva uuden MU-MIMO-standardin kanssa.

4K-tasossa ei tässä yhteydessä ole mitään järkeä, ja painoa läppärillä on juuri sen maksimin verran, mitä jaksaa mukanaan kanniskella päivittäin. Vehje on toisaalta hiljainen ja potentiaalisesti tehokas sekä hyvin vankasti rakennettu.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä