Suomi
Gamereactor
laitearviot

HP Specter Folio

Nahasta tehty ultrabook? Pakkohan se oli katsastaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ensivilkaisulla HP Specter Folio tuntuu vain kivalta pikku tempulta, jolla on tarkoitus herättää huomiota koko Specter-mallistoa kohtaan. Jos tämä oli tarkoitus, niin on sanottava, että tavoitteeseen päästiin. Syvällisempi tarkastelu osoittaa kuitenkin, että nahkapinnan alla piilee muutakin.

HQ

HP Specter Folio on melkein kokonaan kääritty nahkaan. Kuori noin muuten on samaa laatua kuin muukin Specter-mallisto. Latauskaapeli on puumaista kuviota, ja kaiuttimet on suunnitellut Bang & Olufsen. Kokonaisuus henkii luksusta ja tarpeetonta pröystäilyä.

HP Spectre FolioHP Spectre FolioHP Spectre Folio

Nahkaan kääritty laite jättää miellyttävän vaikutelman. Näppäimistöä on mukava käyttää, ja näppäinten vastus on hyvin pieni. Hiirilevy on turhan pienikokoinen, mutta se kuitenkin toimii moitteetta. Normaalissa toimistokäytössä akkua riitti kymmeneksi tunniksi, mikä on erittäin vaikuttava tulos.

Nahkaan kääräisyn vuoksi HP on kehittänyt jäähdytykseen tuuletittoman viilennyksen, jonka ansiosta kone ei juuri lämpene tai pidä ääntä. Kovempaan käyttöön moinen jäähdytys ei riitä, mutta normaalissa toimistokäytössä laite ei sen kummemmin kuumene tai möykkää.

Tämä on mainos:
HP Spectre Folio

Testattu kappale oli 1,50GHz kahdeksannen sukupolven Intel CPU (i7-8500Y), 8GB RAM ja 256GB SSD. Malleja on useita, mutta valitettavasti lukemia 1080p, 60Hz ja kosketusnäyttöä parempaa ei voi saada. Tämä on sääli, sillä 120Hz parantaisi laatua merkittävästi tavallisessakin käytössä. Halvin malli maksaa 1600 euroa. Entä onko siitä korvaajaksi MacBook Pro'lle? Se onkin jo toinen juttu.

HP Specter Folio on myös tabletti, ja toimii sellaisena varsin hyvin. Mukana tulee Bluetooth-liitännällä toimiva kynä, joka on parhaita testaamiani.

HP Spectre Folio
Tämä on mainos:

Tällä hetkellä markkinoilla on kova kilpailu ultrabookien välillä. Apple hallitsee toistaiseksi suvereenisti, ja Specter Folio on liian kallis. Siitä huolimatta laite onnistuu tekemään vaikutuksen nahkaisella suunnittelullaan, ja sen toiminnot sopivat hyvin perinteiseen toimistotyöskentelyyn. Pitkäkestoinen akku ja tablettitoiminnot ovat nekin oikein hyviä, samoin kuin hiljainen laitteen viilennys.

Nyt tarvitaan enää 15" näyttö lukemalla 120Hz.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä