Suomi
Gamereactor
arviot
Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged

Ensimmäinen yritys onnistui, joten nyt on aika jatko-osalle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Italialainen Milestone on hiljakseen luonut itselleen nimeä realististen ajosimulaattoreiden tekijänä varsinkin Ride- ja MotoGP-sarjoilla. Vuonna 2021 julkaistiin Hot Wheels Unleashed. Kyseessä oli hyvin tehty arcade-rällättely, ja nyt on aika jatko-osalle. On sanottava, että pidän Milestonesta enemmän silloin, kun he eivät koeta tehdä vakavaa simulaatiota.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged on karting-ajelua pienillä Hot Wheels -autoilla, joilla sitten kurvaillaan varsin kekseliäillä radoilla. Nämä radat on toki tehty niistä samoista Hot Wheels -elementeistä kuin autotkin. Ratoja on viidessä erilaisessa maailmassa: minigolfrata, dinosaurusten museo, bensa-asema, pelihalli ja takapiha. Radat ovat täynnä silmukoita, tiukkoja kurveja, ylösalaisin-osioita ja ajoittain poistutaan radalta itseltäänkin. Viidessä eri maailmassa on mukava määrä erilaisia ratoja, mutta vaihtelua olisi saanut olla enemmän.

Karting-ajelupeleille ominaisesti liukuminen on iso osa pelaamista, ja yleensä se nopein tapa selvitä tiukoista mutkista. Ja se oma boost-mittari täyttyy samalla, kun liukuu. Uutena ominaisuutena voi hypätä ja tehdä "Lateral Dashin", jossa voi tönätä vastustajansa poikittain. Hyppiminen on jokseenkin hyödyllistä, mutta se Lateral Dash ei niinkään. Siksi ominaisuutta ei juurikaan tule käytettyä. Ratojen reunoilla on erilaisia alueita, jotka esimerkiksi kerryttävät boost-mittaria, kun taas toisista saa välittömästi lisää nopeutta ja joistakin saa autolleen lisää kestävyyttä nopeuden hinnalla.

Tämä on mainos:

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged sisältää julkaisussa 130 erilaista autoa, ja uutena ominaisuutena mukana ovat myös moottoripyörät ja mönkijät. Nämä ajokit näyttävät kummallisen isoilta autoihin verrattuna, mutta se lienee Hot Wheelsin näkemys asioista. Uusia autoja ja moottoripyöriä saa käyttöön säännöllisesti, joita yleensä täytyy ostaa kisoista ansaittavilla kultakolikoilla. Mukana on myös pienoismalleja oikean maailman autoista, kuten Mercedes, Aston Martin, Koenigsegg, Bugatti, Ford ja Chevrolet. Hot Wheelsin faneille mukana on paljon erilaisia autoja käyttöön avattavaksi. Ja jos ensimmäisen pelin esimerkkiä seurataan, saadaan ajan kanssa paljon uusia autoja ja muita ajokkeja peliin.

Yksinpeliosuus on nimeltään Hot Wheels Creature Rampage, ja mukana on jopa jonkinlainen tarina nuoremmille pelaajille. Juoni etenee hyvin piirretyillä osioilla, ja näin melkein 100 kisaa nivotaan hyvin yhteen. Mukana on lukuisia erilaisia kisatyyppejä aina tavallisista ole ensimmäisenä maalissa -kisoista aika-ajoihin, Eliminationiin, Waypointiin ja viisi pomotaistoakin. Näissä tulee päihittää pomopahis radalla. Mukana on myös moninpeliosuus niin verkossa kuin jaetulla ruudulla, ja pelimuodot ovat Grab the Gears ja Clash Derby. Pelimuotoja on siis riittävästi.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged on peli, jossa pienestäkin virheestä rangaistaan ankarasti. Moinen saattaa tuntua turhauttavalta. Pienikin virhe saattaa lennättää pelaajan kärjestä sijalle 12. Toisaalta takaisin kärkeen pääseminen uudelleen on sekin helppoa, mutta silti kisan lopputulos tuntuu enemmän nopan heittämiseltä. Aika-ajossa puolestaan on asemoitava itsensä tarkasti ennen hyppyä, sillä muuten on hyvin mahdollista mennä hutiin siitä toisen pään laskeutumisrampista. Jos niin käy, saa heittää hyvästit haaveille päästä maaliin aikarajan puitteissa. Yksi ainoa virhe voi pilata muuten täydellisen kierroksen, ja sellaisesta pelisuunnittelusta en pidä.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged palkitsee pelaajaa jatkuvasti. Mukana on runsaasti pieniä tavoitteita, ja jokaisen kisan jälkeen palkitaan kultakolikoilla, päivityspaketeilla, rakennuspalikoilla rataeditoriin ja niin edelleen. Toisin sanoen mukana on mahdollisuus luoda omia ratoja, ja jakaa niitä muille. Rataeditori on hieman kömpelö käyttää peliohjaimella, mutta se kuitenkin toimii.

Tämä on mainos:

Ulkoisesti Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged näyttää varsin hyvältä, ja autot varsinkin. Realistiselta ne eivät näytä, vaan autot näyttävät leluilta ja muovisilta. Ratkaisu on onnistunut. Soundtrack on odotettu, ja ääninä moottorit jyrisevät ja taustalla soivaa musiikkia tulee todennäköisesti hieman hiljennettyä.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged on hyvin tehty karting-ajelu. Pelattavuus toimii hyvin, liukumisen suorittaminen on helppoa, ja eri ajokit tuntuvat erilaisilta puhumattakaan siitä, että radat on suunniteltu hyvin. Huonona puolena on, ettei peli tee oikein mitään erottuakseen kilpailijoistaan. Kyseessä on tyypillinen jatko-osa uusin lisäyksin. Olisin toivonut hieman lisää uusia ideoita.

Hot Wheels Unleashed 2: TurbochargedHot Wheels Unleashed 2: TurbochargedHot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
Hot Wheels Unleashed 2: TurbochargedHot Wheels Unleashed 2: TurbochargedHot Wheels Unleashed 2: TurbochargedHot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
Hot Wheels Unleashed 2: TurbochargedHot Wheels Unleashed 2: TurbochargedHot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Paljon autoja ja moottoripyöriä, ajokit ovat mukavan muovisia, hyvä ja tarkka ohjaus, mukavasti vaihtelua erilaisissa kisatyypeissä
-
Turhan samanlainen edeltäjänsä kanssa, liian vähän erilaisia ympäristöjä, turhauttava pelisuunnittelu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä