Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Horrible Bosses 2

Horrible Bosses 2 - Extended Edition

Kun ensimmäisen elokuvan ainoa mielenkiintoinen asia, pomot, jätetään pois, jäljelle jää vain kaameus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) ja Dale (Charlie Day) ovat saaneet tarpeekseen työskentelystä kauheiden pomojen alaisuudessa. He päättävät laittaa pystyyn oman firman keksimänsä suihkulaitteen pohjalta. Hyvin alkanut liiketoiminta ei kuitenkaan suju odotusten mukaisesti ja kohta miehet huomaavat olevansa pahasti veloissa ja menettämässä yritystään. Epätoivon alla he etsivät ratkaisua firmansa pelastamiseen luonnollisesti mitä epätodennäköisistä paikoista ja entistä huonommalla menestyksellä.

HQ

Heti alusta Horrible Bosses 2 lähtee liikkeelle väkinäisen oloisesti. Amerikkalaisen nykykomedian kulmakivenä pidetty vitsin venyttäminen huomattavasti yli katkeamispisteen on elokuvassa vahvasti läsnä ja tekee tunnelmasta teennäisen. Elokuva tarjoilee myös täysin mautonta ja yliammuttua alapäähuumoria, paljastaen tekijöidensä yrittämisen puutteen sekä alhaisen kypsyysasteen. Pääosien mukanaoloa lukuun ottamatta, ensimmäisen elokuvan juonesta täysin irtonainen tarina matelee nousematta koskaan edes alhaisten odotustensa tasolle.

Horrible Bosses 2Horrible Bosses 2

Pitkän linjan pääosat tuntuvat hämmästyttävän levottomille rooleissaan. Ihan kuin he eivät itsekään olisi täysin varmoja elokuvan toimivuudesta tai sisällön laadusta kantamaan kokonaisuutta. Hahmojen keskinäiset löpinät rönsyilevät hallitsemattoman äänekkääksi sekoiluksi ja ylinäyttelemiseksi jokaisessa kohtauksessa. Tarvittava aito olemisen tunne hohtaa poissaolollaan. Ainoa mainitsemisen arvoinen roolisuoritus tulee Chris Pineltä, joka vetää suurella antaumuksella pilalle hemmotellun, lipevän keinottelijan roolin.

Vaikkei käsikirjoittajana tunnettu Sean Anders ole ensikertalainen ohjaajan pallilla, antaa hän viedä itseään kuin pässiä narussa. Koko tuotantoa kannatellaan näyttelijöiden loputtomiin kestävän improvisaation avulla, ilman että kukaan tekee sille loppua tai antaa minkäänlaisia rajoitteita. Tämä käy hyvin ilmi myös levyltä löytyvästä huikeasta määrästä poistettuja kohtauksia, joissa näyttelijät jatkavat saman vitsin venyttämistä minuuttikaupalla. Ohjaaja ei selvästikään ymmärrä, että kuvauspaikalla luotu tilannekomiikka ei välttämättä välity katsojille yhtä hauskasti kuin tekijöille pitkän päivän päätteeksi. Nyt lopputulos on vain yksi iso vitsi, mutta ei sillä toivotulla tavalla.

Tämä on mainos:

Horrible Bosses 2:n venytetyt alapäävitsit ja lapsellinen sekoilu muistuttavat siitä, mikä ensimmäisessä osassa oli jo vialla. Alle yhden käden sormilla laskettu laadukkaiden vitsien määrä ei riitä liikuttamaan suupieliäni ylöspäin kertaakaan, saati tekemään elokuvakokemuksesta nautittavaa. Tarinakaan ei varsinaisesti liity alkuperäiseen aiheeseen, vaan jättää ainoan mielenkiintoisen asian yhtälöstä pois, jotka olivat ne pomot. Näin ollen jäljelle jää vain kaameus (horrible).

Elokuvan normaalin ja pidennetyn version lisäksi blu-ray julkaisussa on sentään jaettu lisämateriaalia anteliaalla kädellä. Tosin suurin osa tästä materiaalista on pidennettyjä otoksia jo venytetyistä vitseistä ja näyttelijöiden kilpaa kehumista. Silti, jos satut olemaan halvan huumorin ystävä ja jokainen Hollywood komedia on pakko-ostos, Horrible Bosses 2 antaa sentään lisämateriaalin määrällä rahalle vastinetta ihan kiitettävästi.

Horrible Bosses 2
Horrible Bosses 2
Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä