Suomi
Gamereactor
arviot
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West: Burning Shores DLC laittaa pelin hyvällä tavalla tuleen

Burning Shores lataa lisää hyvää pelattavaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Horizon-sarjan uusi lisäosa lisää kaikenlaista hyvää, kunhan on läpäissyt peruspelin ensin.

Sen enempää peruspeliä kuin lisäosan juonta liikaa paljastamatta Aloyn matka kulkee tällä kertaa muinaisen Los Angelesin raunioille ja niitä ympäröiville laavakentille. Uudet seikkailut käydään nyt entistä sirpaloituneemmalla mutta yksityiskohtaisemmalla alueella, jonka saaria ja syvyyksiä voi koluta näppärän veneen kanssa. Päätarinan tutkaparina toimiva Seyka opastaa pelaajaa toisaalta samalla alueen historiaan, mutta tarjoaa näppärästi samalla Aloylle kohteen, jolle puhua ja avata sekä peruspelin tapahtumia että nykyisiä mietteitä. Muita hahmoja on hieman vähemmän, ja seikkailua saakin harrastaa "hiekkalaatikkomaisemmin" emopelin tehtäväviidakon sijaan.

Uudet mestat tarjoavat myös uusia haasteita erilaisten robottiolentojen muodossa. Niistä näyttävimmästä päästä ovat kenties Bilegut-nimiset massiiviset sammakot, jotka pomppivat villisti ja yrittävät napata pelaajan kiinni kielellään. Niiden mukana pörisee myös melkoinen parvi pienempiä hyttysmäisiä olentoja, jotka normaalisti keräävät niille raaka-aineita, mutta taistelun myötä iskeytyvät iholle häiriköimään.

Tämä on mainos:

Jokainen kykypuu on saanut pienen lisäyksen loppuosioonsa, jotka avaavat uusia erikoisiskuja tai kykyjä aina väliaikaisen kilven asettamisesta alueen kaikki robot sekoittaviin hyökkäyksiin saakka. Lisäarsenaaliakin on luvassa, jahka tehtävissä etenee riittävän pitkälle. Kuten peruspelissäkin, omia varusteita voi parannella normaaliin tahtiin. Alueen erikoisuutena valuuttana toimivat perusrahan lisäksi Brimstone-nimiset rikkikristallit, joita on piiloteltu sinne tänne löydettäviksi.

Vain Playstation 5:lle saatavilla oleva Burning Shores näyttää ja kuulostaa parhaalta Horizonilta, kun vanhan raudan asettamat rajoitukset on voitu unohtaa. Saaristo on täynnä yksityiskohtia pienistä lintulaumoista yksityiskohtaisemmin varustettuihin luonnon valtaamiin sisätiloihin. Osan alueista olisi varmasti voinut toteuttaa Playstation 4:lläkin, mutta Sony haluaa selvästi jättää vanhan sukupolven taakseen nyt, kun konsolin tuotanto-ongelmat on saatu hiljalleen selätettyä.

Pääkampanja ja sen massiivinen loppuvääntö on noin kuuden tunnin pelaamisen päässä etenkin, jos peruspelissä on ehtinyt kerätä tehokkaan varustevalikoiman. Lähinnä keräilyä ja samoilua sisältävien lisätehtävien kanssa tunteja tulee todennäköisesti melkein toinen mokoma lisää. Jos Horizon iskee edelleen ja PS5 on hankittu, Burning Shoresia ei kannata jättää välistä.

Horizon Forbidden West
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Kauneinta Horizonia, laadukas pääjuoni, komea päätös
-
Vain PS5:lle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä