Suomi
Gamereactor
laitearviot

Hopeinen muuntuva langaton Xbox 360 -ohjain "Aberdeen"

Nykysukupolven parhaasta peliohjaimesta tuli vielä parempi, kun Microsoftin kehitystiimi suunnitteli parjatun suuntaohjaimen eli d-padin uudestaan. Nyt se on säädettävä, pyörivä ja kromattu mutta mikä tärkeintä, näppäilytuntuma on huipussaan. Pientä hienosaatöä on kohdistettu myös ohjaisauvoihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tappelupelien ystävät voivat viimeinkin otella omalla tasollaan ilman arcade-tikkuakin, ainakin mikäli budjettiin mahtuu Aberdeenin kokoinen hankinta. Paras etu uudesta ristiohjaimesta irtoaa juuri mätkijöille, sillä testikäytössä olleet Marvel vs. Capcom 3 sekä Super Street Fighter IV tuntuivat jos mahdollista vieläkin terävämmiltä tapauksilta. Erityisesti monta peräkkäistä painallusta vaativat erikoisliikkeet torjumisen ja hypyttämisen ohella napsahtelivat kohdilleen aiempaa varmemmin. Ristiohjainta kiertämällä saa säädettyä niin sanotut väli-ilmansuunnat piiloon, mutta vanhallakin tyylillä - jolloin d-pad muistuttaa yhtä yhtenäistä ohjauslevyä - naputtelu onnistuu myös.

Tattien osalta muutokset ovat pienempiä mutta mainitsemisen arvoisia yhtä kaikki. Ohjainsauvat peittävä silikonipinta eli kansankielellä "kortsu" on muotoiltu uudestaan. Näppituntumaa parantavat neljä näppylää on sliipattu pois. Tilalla on ympyrän muotoinen syvennys, jonka terävät reunat tuovat herkkyyttä ja kitkaa pieniinkin liikkeisiin. Itse olen tikutellut monen kuntoisilla ja mallisilla padeilla, mutta mielenkiintoista kyllä kotioloissa käyttöön hakeutuu aina se kulunein pötikkä, jonka tatit ovat siloiset ja olkanäppäimet tunnottomat. Syytä voi vain arvailla.

Pohjimmiltaan Aberdeen-lempinimen tunteva erikoisversio on vanha kunnon Xbox 360 -ohjain, joka on muotoilultaan nykysukupolven kiistaton ykkönen. Sen ainoa miinuspuoli, ristiohjain, on hopeanuolen myötä kunnossa. Kaupoissa rajattuun myyntierään pääsee käsiksi maaliskuussa, mutta ikävä kyllä ohjaimen kylkiäisenä on pakko ostaa myös musta pelaa&lataa -paketti, mistä syystä koko komeuden hinta kiipeää kuuteenkymmeneen euroon.

Hopeinen muuntuva langaton Xbox 360 -ohjain
Hopeinen muuntuva langaton Xbox 360 -ohjain
Tämä on mainos:
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Ristiohjain toimii, boxin ohjain on rautaa.
-
Ei saatavilla ilman pelaa&lataa -settiä.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Hopeinen muuntuva langaton Xbox 360 -ohjain "Aberdeen"

Hopeinen muuntuva langaton Xbox 360 -ohjain "Aberdeen"

LAITEARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Nykysukupolven parhaasta peliohjaimesta tuli vielä parempi, kun Microsoftin kehitystiimi suunnitteli parjatun suuntaohjaimen eli d-padin uudestaan. Nyt se on säädettävä, pyörivä ja kromattu mutta mikä tärkeintä, näppäilytuntuma on huipussaan. Pientä hienosaatöä on kohdistettu myös ohjaisauvoihin.Ladataan seuraavaa sisältöä