Suomi
Gamereactor
arviot
Hohokum

Hohokum

Ulkoasultaan lastenkirjaa muistuttava Hohokum on sisällöltään pikemminkin interaktiivinen taideteos.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Playstationin indie-panostus taidepelien osalta on ollut ihailtavaa, ja nyt Journeyn, Flowerin ja The Unfinished Swanin kaltaisten teosten joukkoon on jälleen saatu uusi nimike - paljon kummastusta herättänyt Hohokum. Kehityksestä vastanneet Honeyslug ja Sony Santa Monica ovat työskennelleet mainittujen nimikkeiden parissa, ja Hohokum onkin enemmänkin interaktiivinen taideteos kuin peli.

Hohokumin idea on simppeli, mutta sitä ei selosteta mitenkään. Ruudulla lentää käärmemäinen, väriään vaihtava otus, joka herättää ympäristön eloon värin ja musiikin avulla. Tavoitteena on lennellä ympäriinsä ja suorittaa tasokohtaisia haasteita, jolloin mukaan liittyy uusia käärmeitä. Maailma on karkkiväreineen suoraan lastenkirjoista, ja niin ulkoasuun kuin elektroniseen äänimaailmaan on panostettu runsaasti. Hämmentävät tapahtumat kentillä jaksavat yllättää ja viihdyttää eikä koskaan tiedä minkälainen satumaailma seuraavaksi on tulossa. Hohokumin päätehtävä onkin rauhoittaa ja tuottaa silkkaa hyvää fiilistä.

Periaatteessa tavoitteita voisi kutsua pulmiksi, mutta niiden ratkaisut ovat usein rasittavan epäloogisia. Esimerkkinä vesipuistoa mukailevassa kentässä ratkaisu ei ollutkaan ohjainta tärisyttävissä esineissä, vaan näkymättömässä portaalissa, joka siirtää toiseen ulottuvuuteen. Ongelmia ratkaistaan harvoin tiedon perusteella ja yleensä ne selviävät pelkän toivon ja kokeilun kautta. Mikäli ongelmien tutkiminen turhauttaa, voi alueiden välillä liikkua vapaastikin. Kameraa ei valitettavasti pysty liikuttamaan, jolloin kokonaiskuvaa uusista alueista on hankala saada.

Pelin soundtrack ansaitsee erityismaininnan ja sen säveltämiseen on osallistunut useita vielä tuntemattomia electron-musan tekijöitä. Musiikki vaihtelee kenttien mukaan ja onnistuu vaikuttamaan suuresti tunnelmaan, olipa kyseessä sitten aurinkoiset kukkulat tai ränsistyneet syysmaisemat. Hauskana tehosteena veden alle välillä sukellettaessa musiikki vaihtuu saumattomasti pinnan päällä soivan kappaleen välillä. Seiniin ja esineisiin törmäily tuottaa erinäisiä kilinöitä ja söpöt hahmot jokeltavat siansaksaa näiden ohi lennettäessä.

Tämä on mainos:

Ainoastaan käärmeen liikkumisnopeuteen voi vaikuttaa, mikä tekee pelistä liiankin simppelin. Toki yksinkertaisella mekaniikalla on klassikkoja luotu, mutta Hohokumin tapauksessa yksinkertaisuus ja päämäärättömyys tekevät pelistä enemmänkin aistillisen kokemuksen kuin varsinaisen pelin. Ympäristöjen visuaaliset kekseliäisyydet ja rohkea värien käyttö riemastuttavat, mutta pulmien suunnittelu jaksaa hämmentää. Kaikki näyttää ja kuulostaa hyvältä, mutta itse peli on jäänyt taka-alalle.

HQ
HohokumHohokum
HohokumHohokumHohokum
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kaunis ja söpö, mahtava soundtrack ja äänimaailma, rauhoittaa yömyöhään
-
Epäloogiset pulmat, päämäärättömyyden tunne, turhan simppeli pelattavuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
HohokumScore

Hohokum

ARVIO. Kirjoittaja Raine Laaksonen

Ulkoasultaan lastenkirjaa muistuttava Hohokum on sisällöltään pikemminkin interaktiivinen taideteos.

0
Hohokum hämmentää elokuussa

Hohokum hämmentää elokuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Hohokum saattaa olla enemmänkin interaktiivinen kokemus kuin peli, mutta täytyy myöntää, että se näyttää vinkeältä.



Ladataan seuraavaa sisältöä