Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
artikkelit
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy, näillä ohjeilla pelissä pääsee hyvään alkuun

Tässä joukko neuvoja, joiden avulla voi ulosmitata sen parhaan nautinnon ajastaan maailman kuuluisimmassa velhokoulussa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Harry Potterin maailmaan sijoittuva Hogwarts Legacy on julkaistu, joten on aika kertoa, miten ajastaan velhokoulussa saa irti sen parhaimman hyödyn. Gamereactor on koonnut yhteen ja samaan artikkeliin joukon neuvoja, joilla pääsee hyvin alkuun.

Ohje ei tokikaan sisällä juonipaljastuksia.

Hogwarts Legacy

1. Ensimmäinen päivä on vain kerran, joten ota siitä kaikki irti

Professor Weasley (ja kyllä, juuri sen Weasleyn sukua) antaa pelaajalle sen ensimmäisen neuvon, jonka mukaan kannattaa tutkia joka nurkka heti, kun kouluun saapuu. Ja kun kouluun on päästy, Deputy Headmistress Weasley antaa käteen Hogwarts Field Guiden. Kyseessä on käsikirja, joka pitää kirjaa paikoista, sijainneista, varusteista, taidoista ja mukana kulkevista tavaroista. Ajan kanssa kerätään kokemuspisteitä, ja helpointa aloittaa on kerätä ympäri koulua, Hogsmeadea ja ympäröivää aluetta pitkin poikin piilotettuja Field Guiden sivuja. Suurin osa sivuista paljastuu Revelio-loitsulla, mutta jotkut vaativat Accio, Confringo -loitsun tai Levioso-taian. Loitsut saa käyttöönsä tarinan edetessä, joten ajoittain kannattaa vain pysähtyä loitsimaan pitkin ympäristöä silloin, kun paikka hohtaa sinisenä Revelion käyttämisen jälkeen. Ja jos kuuluu kellon ääni, jotain on lähialueella piilossa.

Tämä on mainos:
Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

2. Seuraa Merlinin jalanjäljissä

Merlin oli aikoinaan Hogwartsin oppilas, ja jätti tekeleitään Hogwarts Valen maille yksinkertaisten pulmatehtävien muodossa. Pelaajan on tuhottava kohteita, kannettava tulikärpäsiä tai heiteltävä isoja kiviä. Palkkio on aina vaivansa arvoinen. Tilaa tavaroiden kantamiselle tarvitaan aina, ja sitä paitsi pulmat ovat oiva keino kerätä valuuttaa.

Ja heti kun saa käsiinsä mallowsweetin siemeniä The Magic Neepista Hogsmeadessa, pääsee käynnistämään Merlin's Trials -osuuden.

Tämä on mainos:
Hogwarts Legacy

3. Käytä rahaa harkiten

Rahaa ei Hogwarts Legacyssa ole tarpeeksi ennen kuin ehkä vasta pelin viimeisellä kolmanneksella, ja raha on keskeistä pelissä edistymiseksi. Kauppiaiden hinnat ovat korkeita, ja tiettyjä ostoksia on vain ajan kanssa pakko tehdä. Ja lisäksi hiljakseen Room of Requirement muuttuu seikkailuvarusteiden paikaksi juomineen ja kasveineen.

Helpoin tapa saada rahaa on myydä ne varusteet, joita ei enää käytä. Myydä kannattaa tavaraa tässä järjestyksessä: vihreä, sininen, violetti ja oranssi. Arvokkaampi on toki hinnakkaampi, ja jos kantotila loppuu kesken, on roinaa ryhdyttävä tuhoamaan kesken kaiken. Ja silloin toki tuhotaan sieltä halvemmasta aloittaen. Onneksi siemeniä ja loitsuja tarvitsee ostaa vain kerran, minkä jälkeen lisää saa opaalien avulla Room of Requirementissa.

Rahaa voi saada nopeastikin. Kohdattaessa yksisilmäisiä arkkuja kannattaa käyttää illuusion poistavaa loitsua hiipimiseen, ja kerätä 500 kolikkoa hyvään talteen. Ja jos loitsua ei vielä ole matkassa, voi käyttää näkymättömyysjuomaa.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

4. Taikainen taisto on värien tanssia

Taikaiset taistelut ovat keskeinen osa Hogwarts Legacya. Aluksi se ei vaadi kauheasti taitoa tai monimutkaisia peliliikkeitä, mutta ajan kanssa pahikset muuttuvat haastavammiksi. Osa taikoo itselleen pysyvän taikakilven, jolloin läpi pääsevät vain samalla värillä olevat loitsut. Esimerkiksi pimeyden velholla on violetti loitsukilpi, joten esimerkiksi Accio tai Depulso rikkovat sen. Jos taas loitsukilpi on keltainen, on parasta käyttää joko Levioso</strong> tai <em>Arresto Momentum. Oma suosikkini on silti Transform, joka muuttaa pahiksen räjähtäväksi tynnyriksi, jonka sitten voi heittää toisia kohti.

Jotkut viholliset ovat erityisen heikkoja joillekin loitsuille. Pelissä kohdataan paljon hämähäkkejä, ja paras keino hoidella elikot on käyttää perusloitsuja, kuten esimerkiksi Incendio tai Confringo. Peikot ovat kestäviä vihulaisia, mutta Flipendo käyttää peikon omaa nuijaa käyttäjäänsä vastaan.

Kasvit ovat nekin hyödyksi tappeluissa. Chinese Chomping Cabbage, Mandrake ja Venomous Tentacula ovat kaikki käyttökelpoisia käsiteltäessä suuria joukkoja pahiksia kerralla. Toimivat ne isompiin kohteisiin muutenkin, kuten acromantuloihin tai peikkoihin. Mukana kannattaa aina kantaa hyvää valikoimaa kasveja.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

5. Parhaat välineet ovat luuta ja taika lukkojen avaamiseksi

Luuta on se pääasiallinen kulkuväline Hogwarts Legacyn maailmassa. Pikamatkustus tehdään Floo Powderilla, mutta ne paikat on ensin avattava käyttöön. Hogsmeadessa olevassa puodissa on myynnissä monenlaisia luutia, jotka maksavat 400 kolikkoa. Kun yhden sellaisen ostaa, peli avautuu aivan uudella tavalla. Matkustaa voi suoraa viivaa ilmassa jopa Forbidden Forestin yllä, tai vuoristoissa kulkea. Lentäminen on kiellettyä Hogsmeadessa ja linnan sisällä, joten on löydettävä toinen keino etenemiselle.

Alohomora on taika, joka avaa taikaiset lukot. Loitsun saa palkkioksi sivutehtävästä Hogwartsin talonmiehelle Mr. Moonille. Kantamalla tarvittavia esineitä mukana voi loitsulla avata tason kaksi ja kolme lukkoja. Kun siis vastaan tulee Demiguisen patsas, on syytä varmistaa yöajan olevan käsillä. Ja vuorokaudenaikaa voi vaihtaa pelin valikossa.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä