Suomi
Gamereactor
arviot
High on Life

High on Life ajaa ojaan niin että lepikkö rytisee

Rick and Mortyn luoja on vauhdissa, mutta nyt meni metsään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
High on LifeHigh on LifeHigh on Life

Ajatus Rick and Mortyn luojan Justin Roilandin ensimmäisen persoonan tieteispelistä on herkullinen. Etukäteen maailmalle näytettiin värikästä kuvaa ja puhuvaa asetta. Harmillisesti lopputulos ei ole niin hyvä kuin olisi pitänyt.

Roiland on onnistunut luomaan aidosti hauskan pelin, ja se ei ole helppo homma. Jos siis on pitänyt miehen aiemmista töistä huumorin osalta, pitää tästäkin. Luvassa on siis poliittisesti epäkorrektia kamaa huumeiden kera. Heti pelin alkajaisiksi avaruusoliot hyökkäävät, jolloin päähenkilö siskoineen kiskaistaan avaruuteen. Nyt ollaan kaupungissa jossain päin avaruutta. Puhuvat aseet ovat keskeisessä roolissa toimien lähinnä seikkailun kertojina. Pelaaja on palkkionmetsästäjä, joka koettaa päästä takaisin Maahan. Samalla on toki tarkoitus kehittyä mahdollisimman vahvaksi ja kyvykkääksi.

Maailmojen tutkiminen on nautinnollista, vaihtelevaa ja niihin on todellakin laitettu ajatusta. Liikeanimaatiot ovat nekin onnistuneita, joten ajoittain on mukava vain katsella ympärilleen sen ihmeempiä tekemättä. Kulkiessa ase lataa aina välillä nasevia kommentteja, ja ajoittain myös pelaaja itse saa osansa.

Tämä on mainos:
High on LifeHigh on Life

Mutta High on Life ei ole hyvä peli. Ilman värikästä ja hyvää suunnittelua sitä voisi nimittäin suorastaan huonoksi peliksi. Ongelmia riittää, joista suurin on huono pelattavuus. Missään vaiheessa pelaaja ei koe olevansa täysin ohjaksissa. Tuntuma on itse asiassa niin huono, että pelaamisen haluaa lopettaa. Sitä paitsi on hankala tietää, mihin olisi tarkoitus seuraavaksi suunnata. Mukana on help-toiminto, joka yleensä vain sekoittaa pelaajan päätä lisää.

Pahinta pelattavuus on suljetuissa tiloissa, kuten pomotaistoissa. Ohjaimen tekee mieli heittää seinään - ei suinkaan vaikeustason vuoksi vaan - siksi, että pelaajan odotetaan tekevän suorituksia, joihin peliohjain ei oikeastaan taivu. Kun sitten pelaaja jossakin onnistuu, on kyse enemmänkin hyvästä onnesta kuin taidosta.

High on LifeHigh on Life
Tämä on mainos:

Harmillisesti käytössä olevien aseiden hyödyntäminen ei ole hauskaa sekään, ja pahikset ovat kaikki ammuksia hurjasti imeviä typeryksiä. On ne toki hyvin suunniteltu, mutta mitään haastetta niissä ei ole, niiden liikkuminen ei saa olioita erottumaan toinen toisistaan, ja yleensä pahikset vain ampuvat kuin huomista ei olisi. Pelinkehittäjät ovat pyrkineet monipuolistamaan menoa hyökkäysyhdistelmillä. Moinen ei vain toimi, koska ohjaus on niin huono alun alkaenkin.

Soundtrack on surkea. Moneen otteeseen pelatessani laitoin ääntä pienemmälle ihan vain siksi, etten halunnut kuunnella musakkia. Lurautukset ovat monotonisia ja ärsyttäviä.

Jos siis Roilandin tyyli puree, ovat huumori ja ulkoinen olemus pelissä kohdillaan, ja enemmän tai vähemmän kaikki muu pielessä. No okei, hahmonkehitys on ihan kohtuullinen, ja kaikenlaisia salaisuuksia on löydettäväksi laitettu. High on Life on kuitenkin pääasiassa tylsä ja turhauttava.

HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Odotettu Roilandin huumori, ulkoisesti kaunis
-
Huono ohjaus, surkea soundtrack, karmeat pomotaistot, turhauttava pelattavuus, suurimmaksi osaksi tylsä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä