Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
He-Man and the Masters of the Universe

He-Man and the Masters of the Universe (Netflix), 2. kausi

Tarina jatkuu, ja painopiste on entistä nuoremmissa katsojissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
He-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the Universe

Syyskuun puolivälissä 2021 saatiin Netflixiin animaatiosarja He-Man and the Masters of the Universe, joka otti runsaasti vapauksia lähdemateriaaliinsa verrattuna. Sarja oli ulkoisesti muovisen ja kulmikkaan oloinen, mikä ei kuitenkaan estänyt hyvää tarinankerrontaa. Kohderyhmänä olivat selvästi ne nuoremmat katsojat, ja sama linja jatkuu myös toisella kaudella.

HQ

Ensimmäinen kausi sisälsi kaikkiaan kymmenen noin 25-minuuttista jaksoa, ja toisen kauden loppuun päästään kahdeksassa jaksossa. Toisin sanoen jaksoja on vähemmän, ja sama koskee myös kerrottavaa tarinaa. Mukana on paljon aiempaa enemmän niin vauhdikkaita taisteluja kuin muitakin höpsöttelyjaksoja, joiden aikana se varsinainen juoni ei edisty lainkaan. Tällaisia ovat muun muassa pilvissä sijaitsevan valtakunnan, Avionin, kuninkaan Stratosin hehkutukset itsestään, ja ennen kaikkea Skeletorin syntymäpäivien juhlinta. Kaiken kaikkiaan katsomiskokemus on edelleen viihdyttävä, mutta aikuisena katsojana erilaiset pitkittämiskeinot huomaa ehkä lasta helpommin.

He-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the Universe
Tämä on mainos:

Tarina jäi vaiheeseen, jossa paha Skeletor oli ottanut havoc-voiman avulla maanpiirin hallintaansa, ja prinssi Adam ystävineen oli jäänyt alakynteen Harmaakallon voimasta huolimatta. Jonkinlaiseen päätepisteeseen saavutaan kauden kuluessa, ja samalla pedataan lähtökohdat jo kolmannelle kaudelle. Ja mikäpä siinä: kyllä näin viihdyttävää sarjaa seuraa mielellään ainakin vielä yhden kauden verran.

Teknisesti ja kerronnallisesti toinen kausi kerrotaan sillä samalla sujuvalla tavalla kuin ensimmäinenkin kausi. Värejä käytetään rohkeasti, ja kaikki liikkuvat sulavasti ja ehkä hieman teatraalisesti. Ääninäyttelijät hoitavat työnsä hienosti, joskin huonona puolena on mainittava aiemmin niin pelottavan tuntuisen Skeletorin pehmeneminen osittain koomiseksi hahmoksi. Sama päti tietenkin myös siihen alkuperäiseen 1980-luvun sarjaan, mutta kun kerran muutenkin vapauksia otetaan reilusti, olisin suonut Skeletorin pysyvän aidosti pelottavana loppuun saakka. Sarjan tunnussävel on edelleen poikkeuksellisen huono, enkä jaksanut kuunnella sitä kertaakaan toisen kauden aikana. Onneksi Netflixissä on kätevä mahdollisuus ohittaa laulanta yhdellä napin painalluksella.

Netflixin He-Man and the Masters of the Universe jatkaa toisella kaudellaan valittua linjaa nuorempaan katsojakuntaan vetoamiseksi, ja onnistuu pyrkimyksessään hyvin. Kolmaskin kausi todennäköisesti aikanaan saadaan.

He-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the UniverseHe-Man and the Masters of the Universe
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä