Uunituoreen Hearthstone-laajennuksen julkaisuun on vain enää muutama päivä aikaa, ja monilla saattaa jäädä sormi suuhun kaikista sen elementeistä. Gamereactor kokosi kaikki laajennuksen tiedot ja uutuudet yhteen artikkeliin.
Magneettisten mekanomonstereiden paluu
Goblins vs. Gnomes -laajennuksesta tuttu Mech-heimo tekee näyttävän paluun: yli 40 robottien lahkoon kuuluvaa korttia takaa, että synergioita riittää. Lisäksi laajennuksesta löytyy myös uusi avainsana Magnetic: kaikki magneettiset robotit voi liittää toiseen pelilaudalla olevaan robottiin, jolloin ne yhdistävät vaikutuksensa, terveytensä ja hyökkäysvoimansa. Koska pelaaja voi itse päättää, liittääkö robotin kiinni, magneettiset kortit toimivat vaihtoehtoisesti joko parannusloitsuna tai käskyläisenä. Magneettisia robotteja löytyy niin Warriorilta, Paladinilta kuin Hunterilta, ja muutama neutraalikin vaihtoehto on olemassa.
Legendaariset loitsut
Jokainen hahmoluokka saa tyypillisen legendaarisen kätyrin lisäksi legendaarisen loitsun. Näiden loitsujen vaikutukset ovat ainutlaatuisia, eikä niitä saa olla kuin vain yksi kappale pakassa. Korteilla on varsin tehokkaita ja ainutlaatuisia ratkaisuja, kuten Roguen Myra's Unstable Element, joka nostaa kaikki kortit kerralla pakasta, tai Luna's Pocket Galaxy, joka muuttaa kaikkien pakassa olevien kätyreiden hinnaksi yhden manakristallin.
Tasapainoiset projektit
Project-nimisillä korteilla on yksi yhteinen ominaisuus: jokaisella kortilla on tehokas, mutta symmetrinen vaikutus. Druidin Biology Project antaa yhden manan hinnalla molemmille pelaajille kaksi manakristallia, kun taas Warriorin Weapons Project antaa molemmille pelaajille aseen kouraan ja panssaria niskaan. Projektikorttien tasapuolisen vaikutuksen vuoksi niiden hyöty täytyy luoda pakkasynergian avulla: Druidi, joka pistää pakkaan vain isoja hirviöitä, hyötyy manakristalleista paljon enemmän kuin tavan tallaaja. Warriorin kortin tapauksessa korttia voi käyttää myös vastustajan aseen tuhoamiseen. Druidin ja Warriorin lisäksi myös Magella ja Warlockilla on omat projektikorttinsa.
Alfa ja Omega
Kymmenellä manakristallilla saa pelattua lähes minkä tahansa kortin pelissä. Siksi loppupelissä halvan kortin nostaminen saattaa harmittaa. Omega-kortit tarjoavat ylimääräisen vaikutuksen: neutraali Omega Defender on normaalisti neljän manan 2/6 käskyläinen Tauntilla, mutta kymmenessä manakristallissa pikkuhirviö kasvaa kymmenen hyökkäyspisteen avulla jättimäiseksi uhkaksi. Omega-kortit ovat varsinaisen halpoja, joten niiden teho on ylivoimaisen suuri täydessä manassa, ja niiden jälkeen jää vielä manaa suuremmallekin uhkalle.
Yksinpelihaasteet
Dr. Boomin laboratoriosta löytyy testejä vaikka muille jaettavaksi. Kobolds & Catacombsissa nähty roguelite-tyylinen Dungeon Run vaihtuu Hearthstone-yhteisöjen suosimiin pulmiin, missä haasteena voi olla tappaa vihollinen yhdessä vuorossa, tyhjentää pöytä tai selviytyä hengissä. Pulmalaboratorio ei kuitenkaan ole julkaisuhetkellä valmis, vaan pelaamaan pääsee vasta 21. elokuuta.
Hinta
The Boomsday Projectista on tarjolla kaksi ennakkotilauspakettia: 50 euron paketti, minkä mukana tulee 50 Boomsday-pakkaa ja kultainen legendaarinen kortti, sekä 80 euron paketti, josta saa 80 pakkaa, kultaisen legendaarisen kortin ja kosmeettisen Mecha-Jaraxxus-sankarin Warlockille. Lisäksi jokainen pelaaja, joka käynnistää pelin, saa ilmaiseksi kolme pakkaa ja satunnaisen hahmoluokan legendaarisen kätyrin. Vielä ei ole tiedossa, onko tarjolla aikaisempien laajennuksien tapaan tehtäviä, joista voisi ansaita lisää pakkoja, mutta aina saa toivoa.