Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Showdown in the Badlands muuttuu ihan villin lännen touhuksi

Kädet ylös! Kortit tai henki! Hearthstonesin uuden lisärin lajityyppi on puhdasta leffalänkkäriä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vuoden kolmas ja viimeinen Hearthstonen laajennus ratsasti ilmoille 14. marraskuuta. Tämä jo peräti 25. lisäri, ja nyt pistetään laukalle korttien pelaamiseen villin lännen teemalla. Showdown in the Badlands sisältää perinteisesti 145 uutukaista korttia, mutta myös kaksi uutta avainsanaa. Mukana on myös muun muassa niin sanotut "Highlander" -dekit takaisin tuotuina niitä tukevilla voimakkailla uusilla korteilla.

Tarinallisesti Showdown in the Badlands sijoittuu WoW-maailman menneisyyteen, kun arvokasta ja maagisesti voimakasta Azerite-mineraalia löytyi Badlandistä johtaen kunnon "kultaryntäykseen". Azeriten perässä on erityisesti The Bloodrock Mining Company, joka ei kauheasti välitä, mitä luonnolle tapahtuu kaivosteollisuuden kustannuksella. Riistolouhintaa vastustaa kuitenkin joukko kunniakkaita lainsuojattomia. Näin saadaan kätevästi Hearthstonen 11 hahmoluokkaa jaettua kahteen leiriin toisiaan vastaan mittelöimään. Tosin Demon Hunter jää saluunaan korttihaina pokeria pelaamaan.

Bloodrockin leivissä ovat Rogue, Mage Death Knight, Warlock ja Warrior. Ne saavat käyttöönsä Excavate-avainsanan kortteja, joita tosin on myös neutraaleissa korteissa. Mainarikortteja pelaamalla kaivaa maasta toinen toistaan parempia aarteita. Ne ovat tavallista voimakkaampia uniikkeja kortteja 1-3 manaan, joita on yhteensä 15 erilaista. Lisäksi edellä mainituilla hahmoluokilla on vielä neljäs oma erikoisaarteensa, jotka ovat poikkeuksellisen kovia palkintoja. Esimerkiksi Warlockin The Azerite Snake on ollut julkaisun jälkeen iso puheenaihe, kun se maksoi vain neljä manaa ja varasti vastustajalta 10 elinvoimaa pysyvästi. Pomputtelemalla sitä takaisin käteen ja pelaamalla uudestaan useasti pisti helposti muille kontrollidekeille luun kurkkuun siinä määrin, että Blizzard nerffasi kortin kuuteen manaan jo muutaman päivän jälkeen.

Tämä on mainos:

Toinen uusi avainsana Quickdraw on suoraviivaisempi. Sen bonus aktivoituu yksinkertaisesti vain sillä vuorolla, kun kortti on nostettu tai muutoin generoitu korttikäteen. Vaikka se toki temaattisesti on hauska avainsana, niin se jää kauaksi korttipelien innovaatioita verratessa. Excavate on paljon mielenkiintoisempi ja tarjosi heti julkaisussa viisi uutta arkkityyppiä pelattavaksi, sillä jokainen sitä käyttävä hahmoluokka sai sopivan mielenkiintoisia leluja kokeiltavaksi.

Sama koskee myös kaivosyhtiötä vastustavaa lainsuojattomien joukkoa, jotka buustaavat erityisesti Highlander-dekkejä. Druid, Hunter, Paladin, Priest ja Shaman saivat kaikki oman erityisen legendaarisen kortin, joka aktivoituu nimenomaan, jos pakassa on vain yksi kutakin korttia. Tietysti Hearthstone-suosikkihahmo Reno tekee myös paluun, ja tällä kertaa neutraalina sankarikorttina, joka pyyhkäisee kerralla koko vastustajan pelilaudan tyhjäksi. Sen lisäksi seuraavalla vuorolla vastustaja voi pelata puolelleen vain yhden minionin kaksintaisteluun pistoolisankari-Renoa vastaan. Onneksi tämä efekti kestää vain yhden vuoron.

Kaikin puolin Showdown in the Badlands tarjoaa poikkeuksellisen suuren määrän uusia dekinrakennusmahdollisuuksia. Edellisten mainintojen lisäksi todella monet vanhat arkkityypit saavat tukea, kuten Handbuff Warrior, Elemental Dhaman, Dragon Druid ja Naga Demon Hunter. Erityisesti viimeiseksi mainittu Naga-liskoihmisiä sisältävä Demon Hunter on vaikuttanut murhaavan voimakkaalta dekiltä suoltaen vahinkoa jollain vuoroilla vähän kerrallaan OTK-tyyliin. Toisaalta dekki on sen verran haastava ohjata, ettei se ainakaan omasta mielestä ole epäreilu, joskin toki on rasittavaa katsoa, kun vastustaja pelaa vuorollaan kymmeniä kortteja piesten sinut samalla henkihieveriin.

Meta ei tietenkään olen ensimmäisen peliviikon aikana vielä millään tavalla asettunut, ja se näyttää omaan silmään poikkeuksellisen laajalta ja vaihtelevalta. Toivottavasti fiilis pitää myös tulevina viikkoina. Jos taas meta on jo alkanut pännimään, on Blizzard jo luvannut, että merkittävimpiin reunailmiöihin korttien voimatasossa on tulossa muutoksia.

Tämä on mainos:

Siispä Badlands on mainio lisäri näin vuoden 2023 loppuun. Teema on kiva, mutta se ei muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tule kovin hyvin esille. Tai enemmänkin suunnittelupuolessa luovuus ei ole ollut ihan huipussaan. Palaavien pelaajien on silti nyt loistava hetki kirjautua testaamaan. Uudet Catchup-korttipaketit antavat potentiaalisesti hurjan määrän vanhoja kortteja ja muutenkin ilmaisherkkuja on hyvin saatavilla. Niillä tekee itselleen yhden jos toisenkin mielenkiintoisen länkkäridekin. Eikun siis jippikaijee ja ratsaille!

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of Warcraft
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Vaihtoehtoja piisaa uusiin dekkeihin, highlander-dekkien paluu standardiin, hauska länkkäriteema
-
Teema ei tule läpi luovimmalla tavalla, Quickdraw on tylsä uutuusmekaniikka
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä