Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Scholomance Academy

On elokuu ja aika palata koulun penkille myös Hearthstonessa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Tiesitkö, että Scholomance Academy on jo Hearthstonen 15. lisäri? Paljon on nähty myös tänä vuonna, kun keväällä peliin saatiin uusi hahmoluokka ja kosolti pieniä uudistuksia yleiseen käyttömukavuuteen. Siinä missä Feeniksin vuoden ensimmäisessä lisärissä synkisteltiin täysillä uuden Demon Hunter -hahmoluokan ja Outlandin demonien kanssa, otetaan Scholomance Academyssä aivan eri tyylisuunta. Lisurissa palataan koulun penkille värikkään hassussa taika-akatemiassa, josta myös J. K. Rowling olisi ylpeä.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Scholomance Academyssä hypätään kaiken lisäksi taakse päin Warcraftin maailman historiassa. Starana on vanhan kunnon Kel'Thuzadin vetämä (nekro)magian koulu aikana, jolloin velho laskettiin vielä oikeasti elävien kirjoihin. Korteissa nähdäänkin sitten jos jonkinmoista opettajaa, oppilasta ja yllätystä akatemian kellareista, jotka ovat luonnollisesti koti epäkuolleita palvovalle kultille. Kaikki lisärissä henkii Harry Potteria, ja tyyli on huomattavasti hassumpi. Jopa korttien taide on pehmoisemman sarjakuvamainen kuin aiemmin. Itse en täysin tyylille lämmennyt, mutta kortit itsessään ovatkin sitten kuumempia kuin koskaan.

Tämä on mainos:

Scholomance tarjoaa taas 135 uutta korttia kerättäväksi. Näistä isompi osa menee Demon Hunterille tasoittamaan uuden hahmoluokan valikoimaa, mutta toisaalta uudet Dual Class -kortit lisäävät valtavasti uusia vaihtoehtoja kaikille hahmoille. Nämä tuplaluokan kortit lasketaan kahden luokan korteiksi, ja jokaisella on kaksi temaattisesti sopivaa hahmoluokkaa, jonka kanssa niitä jaetaan. Esimerkiksi Shamanilla on Dual Class -kortteja sekä Magen että Druidin kanssa. Idea muistuttaa hieman Mean Streets of Gadgetzanin Tri Classistä, mutta toteutus on nyt paljon onnistuneempi niin yhteneväisten teemojen kuin synergioiden ansiosta.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Pari uutta avainsanaa ja korttityyppiäkin on mukana. Spellburst on kertakäyttöinen efekti, joka aktivoituu, kun pelaaja pelaa ensimmäisen Spell-kortin. Näiden vaikutukset vaihtelevat valtavasti korttien nostamisesta jopa vastapuolen minionin tuhoamiseen tai varastamiseen. Tarkkana saa kuitenkin olla, sillä efekti voi mennä myös helposti hukkaan, jos sopiva kohteita ei ole pöydällä. Spellburstia helpottamaan tarjolla ovat koulutyöhön sopivat Studies-kortit, joita on yksi per hahmoluokka. Nämä ovat halpoja yhden manan hintaisia taikoja, joilla voi Discoverin avulla napata kyseisen kortin teemasta kortin. Lisäksi löydetty kortti maksaa yhden manan vähemmän, joten periaatteessa "opiskelu" maksaa itsensä takaisin mahdollisesti heti.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:

Scholomancessä on lisäksi kokonaan uusi mekaniikka Warlockille ja Demon Hunterille. Tietyt kortit sekoittavat omaan nostopakkaan Soulshards-kortteja, jotka pelaavat itsensä automaattisesti nostettaessa. Tällöin ne palauttavat pelaajalle heti kaksi pistettä elinvoimaa. Se on kuitenkin vain pieni oheisbonus. Varsinainen tili tehdään muilla korteilla, jotka käyttävät pakassa olevia soulshardeja polttoaineena, ja luovat peliin voimakkaita Battlecry-efektejä, kuten suoraa vahinkoa, loihtimalla kentälle paljon minioneja tai antavat vaikka Demon Hunterille enemmän suoraa hyökkäysvoimaa. Juju on tietysti siinä, että jos pakkaan ei ole vielä soulshardeja sekoittanut (tai ne kaikki on jo nostettu), niihin nojaavat kortit voivat lojua kädessä tyhjän panttina.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Tässä vaiheessa on todettava, että Blizzardin Hearthstonen kehitystiimi eli Team 5 on onnistunut avainsanoissa ja uusissa mekaniikoissa erinomaisesti. Dual Class, Spellburst ja Soulshards ovat kaikki erittäin monitahoisia ja taitoa edellyttäviä kortteja, jotka antavat pelille mainiosti syvyyttä. Ne tarjoavat hienosti lisähaastetta dekin rakentamiseen, ja korttien oikea-aikainen pelaaminen antaa taitaville pelaajille paljon mahdollisuuksia loistaa. Toki sitä tuttua sattumanvaraisuuttakin on edelleen pelissä, mikä varmistaa, että hullun hauskoja ja raivostuttavan turhauttavia missejä edelleen sattuu.

Scholomance Academyn korttien voimataso on absurdin korkealla. "Power Creep" -termiä on minusta heitelty HS:n kuuden vuoden historian aikana liikaa, mutta tällä kertaa se on minusta ihan kohdallaan. Monet uuden lisärin kortit ovat niin paljon parempia vanhoihin nähden, että ihan puistattaa. Tuntuu, että pelinkehityksen filosofia on merkittävästi muuttunut. Nyt Team 5 tuottaa rohkeammin voimakkaampia kortteja ja "nerffaa" niitä sitten myöhemmin. Tämä on tavallaan ymmärrettävää, ja monessa mielessä pelin yhteisö on sitä myös vuosia toivonut. Toisaalta tilanne tekee metasta hieman häilyvän epävakaan. Vaikka uutta lisäriä on pelattu viikon päivät, en osaisi vielä lähteä suosittelemaan lege-korttien craftaamista. Parempi vielä odottaa, sillä luultavasti ensimmäiset muutokset kortteihin ovat tulossa ihan lähiaikoina.

Scholomance Academy on edellisestä valituksen aiheesta huolimatta kiva lisäripaketti. Erityisesti kombodekit ja taitoa vaativat yhdistelmät saavat osakseen rakkautta, mutta onneksi mukaan eksyi myös niitä helppoja suoraviivaista pelitapaa suosivia settejä sekä Priestille yksi erityisen voimakas k-k-kombo breaker -kortti, joka jo yksinään estää metaa vaipumasta liian syvälle pasianssin suohon. Pakko tosin sanoa, etten ole Harry Potter -teeman fani, mutta eipä se myöskään lisäriä pilaa. Rahaa lisäri kyllä vaatii, sillä metadekkeihin tarvittavia uusia kortteja on todella paljon. Tällä kuitenkin mennään kohti loppuvuotta, jolloin Hearthstonesiin on luvattu paljon. Syksyllä ja ennen vuoden vaihdetta pitäisi tiedossa olla uutta pelimuotoa, yksinpeliin painottuvaa seikkailua ja tietysti Feeniksin vuoden päättävä vielä paljastamaton lisäri. Innolla niitä odotan.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Haastavat ja taitoa vaativat uudet kortit sekä konseptit, sopivasti tukea komboille ja niiden rikkomiselle, Dual Class -idea toimii hienosti
-
Harry Potteria kopioidaan liikaa, korttien taide menee paikoitellen liian söpöilyksi, pelaajat joutuivat betatestaajiksi ja tasapainomuutoksia on tulossa varmasti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä