Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Return to Naxxramas, minilisäri avasi taas portit

"Naxx out!" Arvio sisään!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Kolmen vuotuisen ison lisäosan välissä Hearthstonesiin julkaistaan nykyään aina uusi "Miniset" -pikkulisäri. Tällä kertaa palataan yhteen World of Warcraftin tunnetuimmista instansseista eli Naxxramasin kaupunkiin.

Return to Naxxramas on järjestyksessä Hearthstonesin seitsemäs minilisäri. En ole henkilökohtaisesti ollut koskaan kovin innoissani minilisäreiden ajatuksesta, sillä ne tuntuvat vain tavalta vähentää 2000 kultaa F2P-pelaajan säästöistä ilman kovinkaan suurta pelillistä tai tarinallista painoarvoa. Ikävä kyllä tämä kritiikki on osuva myös tässä tapauksessa.

Curse of Naxxramas oli Hearthstonesin ensimmäinen lisäri, joten sillä on oma paikkansa kaikkien alusta lähtien peliä pelanneiden sydämessä. "Naxx out!" -letkautuksesta on tullut vakiintunut viesti suoratoistolähetysten keskustelupalstoilla aina kun uusi lisäri ilmestyy. Tässä uudessa lisärissä ei kuitenkaan välity sama iloisuus ja uudenviehätys kuin vuonna 2014. Lisärissä on mukana 38 korttia, jotka seuraavat pari kuukautta tapaperin ilmestynyttä March of the Lich Kingiä. Kullan ohella setin voi ostaa oikealla rahalla, jolloin pitää hankkia Runestone-valuuttaa noin 15 eurolla.

Tämä on mainos:

Lisärin korteista viisi on neutraalia ja kolme jokaiselle kymmenestä hahmoluokasta. Mukana on neljä uutta legendaarista minionia. Erityisen huomionarvoisia ovat näistä Thaddius, Monstrosity ja Rivendare, Warrider, jotka molemmat on aiemmin nähty korteissa. Uusi Thaddius mahdollistaa huikeat yhdistelmät, sillä jos sen saa huijattua pöytään aiemmin kuin normaalissa 10 manassa, kortin tarjoamat alennukset saavat helposti tuhoja aikaan. Rivendare taas tarjoilee mahdollisuuden vaihtoehtoiseen voittotapaan, mutta kortti on tuskallisen hidas. Jos pitää hitaista kontrollidekeistä, sillä saa ainakin tuoretta haastetta omaan peliin.

Harmi vaan, ettei uudella Naxxilla ole ollut suuren suurta vaikutusta metaan, tai ainakaan niin isoa kuin olisi toivonut. Se on lähinnä buustannut olemassa olevia arkkityyppejä, joista selkein voittaja on Evolve Shaman. Sen saama Blazing Mutation -kortti on niin vahva Goldshire Gnollin kanssa, että voi hyvin olla, että nerffaus on lähellä. Tasapainotuksilla on muutenkin ollut enemmän vaikutusta. Esimerkiksi Death Knightin Frost-dekit ovat nousseet yhdeksi luotettavimmiksi aggressiivisiksi paketeiksi pelissä.

Return to Naxxramasia on vaikea suositella minkäänlaiseksi pakkohankinnaksi. Jos tietyt kortit kiinnostavat, on helpointa käyttää vain Arcane Dustia niiden tekemiseen. Eikä se myöskään pelasta vaisua Hearthstonesin talvea. Jos March of the Lich King ei tehnyt vaikutusta, niin tuskin Return to Naxxramas on omiaan palauttamaan peli-iloa. Itselläni kävi juuri näin: vaikka Death Knight on siisti lisä hetken verran, on pelimotivaatio kaikkien aikojen alimmillaan. Tämä on synti ja häpeä, sillä Hearthstonesin 10-vuotisjuhliin on enää kotvanen. Toivottavasti Blizzardilla otetaan vihdoin kehitystiimiä niskasta kiinni, ja uuteen pelivuoteen keksitään keväällä parempia eväitä hauskanpitoon rahastuksen sijaan.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Paluu Naxxiin -nostalgia
-
Vaisu vaikutus metaan, iloton lisäri, miniset-lisärit tuntuvat jo rahastukselta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä