Suomi
Gamereactor
artikkelit
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Kobolds & Catacombs - 10 kuumaa uutuutta

Hearthstonen uusi lisäri ilmestyi viikko sitten. Nyt arvion jälkeen on aika nostaa valokeilaan kourallinen mielenkiintoisia uusia tulokkaita.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kobolds & Catacombs piti tutusti sisällään 135 uutta korttia. Settiin mahtui runsaasti keskinkertaisia täytekortteja, mutta mielenkiintoisia uutuuksia oli myös riittämiin. Tähän artikkeliin nappasimme 10 voimakasta ja omalaatuista korttia, joita kannattaa pitää silmällä nyt ja tulevaisuudessa.

Käy lisäksi lukemassa K&C:n täysi arvio täältä.

Duskbreaker

Tämä kortti ei selityksiä kaipaa. Priestin aluevahinko on aina ollut kehnoa, varsinkin Excavated Evilin siirryttyä Wildin puolelle. Duskbreaker tarjoaa lohikäärmepakoille 1 manaa halvemman Excavated Evilin, joka kaupan päälle vielä luo 3/3 loharin pöytään. Samalla vuorolla Priest saa sekä vihollisen kätyrit pois että oman kätyrin tilalle: mitä muuta voisi vielä toivoa?

Tämä on mainos:

Psychic Scream

Ja jos edellisessä ei ollut tarpeeksi, miten olisi yhtä manaa halvempi Twisting Nether, joka ei aktivoi Deathrattleja ja sekoittaa parhaimmassa tapauksessa kuraa vihollisen pakkaan. Jokaiseen pakkaan sopiva Psychic Scream tekee Priestiä vastaan pelaamisesta helvettiä.

Violet Wurm

Älä anna hinnan häiritä: kyseessä on aggrokortti. Monista aggropakoista loppuu puhti nopeasti yhden alueloitsun jälkeen, mutta Violet Wurm tarjoaa sitä vain lisää: tätä viholliset eivät välttämättä halua tuhota, sillä jos heillä ei ole vastausta pikkutoukille, on sen tuhoaminen yhtä tyhjän kanssa. Toimii hyvin Savage Roarin tai Bloodlustin kanssa, ja lisäksi petosynergia tekee Hunterin elämästä hieman parempaa.

Tämä on mainos:

Dire Mole

Pikkuisesta myyrästä on paljon iloa. Yhdellä manalla kolme terveyspistettä on aina ollut aggropakkojen kovinta tuskaa: kysy vaikka Voidwalkerilta, Mana Wyrmiltä, Tunnel Troggilta ja Sir Finley Mrrggltonilta. Tekstittömästä kortista on vaikea uskoa suurta tehoa, mutta pedon leima takaa valtavat synergiat seuraavan vuoron Crackling Razormawille tai Mark of Y'shaarjille. Muilla luokilla ei ole tälle tarvetta, mutta heillä onkin omat ratkaisunsa.

Voidlord

Jättimäinen Taunt, joka luo lisää tauntteja. Tämä kortti on kuin kontrollin vastine Violet Wurmille. Jo tämä ei ole itsessään paha, mutta esimerkiksi Master Oakheart saa huijattua tämän ulos pakasta sen alhaisen hyökkäysvoiman vuoksi. Lisäksi demonistatus antaa myös Bloodreaver Guldanille ison rivin tauntteja, jotta elämästä selviää hengissä.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Corridor Creeper

Tässä on Epic-kortti, joka saattaa olla koko lisärin yksi voimakkaimpia. Seitsemän manan hintalappu sai monet sivuuttamaan sen, mutta jo muutaman käytännön kokeilun jälkeen oli selvää, että kyseessä on huipputapaus. Se sopii lähestulkoon jokaiseen kontrollidekkiin ja tuottaa helposti välittömän tempo-edun sen jälkeen, kun vastustajan puoliskon tai koko kentän on putsannut esimerkiksi Brawlilla tai Twisting Netherillä. Monet HS-ammattilaiset ovat jo julistaneet kortin "rikkinäiseksi" ja varmasti nerffattavaksi, mutta ihan niin pitkälle se tuskin menee. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin säästää Arcane Dustia näitä tunneliryömijöitä varten.

Master Oakenheart

Mahdollisesti se paras Recruit-kortti. Koska kyseessä on neutraali, niin se hyppää helposti vakavasti harkittavien uutuuksien joukkoon kalliista Dust-hinnasta huolimatta. 5/5-statsit ovat yhdeksän manan hintaan heikot, mutta mukaan saa potentiaalisesti kolme kovaa vahvistusta. Esimerkiksi Warlockilla jos iskee Voidlordiin, on sijoitus enemmän kuin hinnan väärtti. Melkein jokaisessa kontrolliin painottuvassa luokassa riittää hyviä osumia Master Oakenheartille, joten erinomaisesta uutuudesta on kyse.

Arcane Tyrant

Jos kortin manahinnan saa kätevästi pudotettua nollaan, niin kyse on välittömästi uutuudesta jota ei kannata sivuuttaa olankohautuksella. Isoja taikoja käyttää etenkin uuden lisärin monet hahmoluokat, joten Arcane Tyrant löytää helposti paikan sekä tempo- että kontrollidekeistä. Epic-korttina se on tietty hintava tehdä, mutta neutraalina arvoakin on enemmän.

Carnivorous Cube

Carnivorous Cube oli yksi aivan ensimmäisistä julkistetuista korteista marraskuussa Blizzconissa. Se vaikutti meistä heti todella vahvalta, eikä ensimmäisen viikon pelitestit ole muuttanut mielipidettä. Vaikka kortti on hidas, niin efekti on niin voimakas, että "kuutio" on löytänyt paikan niin Hunterin, Warlockin kuin Priestinkin kuumissa dekeissä. Etenkin synergia Spiritsinger Umbran on voittava yhdistelmä.

Legendary-aseet

Kobolds & Catacombsin kuumimmat uutuudet ovat totta kai legendaariset aseet. Niitä on yksi jokaiselle hahmoluokalle; niillekin joilla ei aikaisemmin ole ollut aseita ollenkaan. Nämä ovat kaikki omalla tavallaan mielenkiintoisia, mutta todella hankalia sen suhteen kannattaako niitä alkaa craftaamaan dustilla. Tietysti jos pidät jostain hahmoluokasta yli muiden niin uusi ase voi olla hauska lisä omaan arsenaaliin. Parhaimpina pidämme tällä hetkellä Magen Alunethia, joka on olennainen osa uutta Burn/Tempo-dekkiä, jossa tavoitteena on käyttää kortteja nopeasti ja nostaa tarvittavat tappotaiat lopussa Alunethilla. Val'anyr on puolestaan huipputappava uudessa Paladinin Aggro-dekissä, kun taas Druidin Twig of the World Treellä saa aikaa hulvattomia vuoroaja pelaamalla parhaillaan kortteja jopa 30 manan edestä. Nämä esimerkit kuitenkin osoittavat legendaaristen aseiden suhteellisen kapeuden. Laajaa valikoimaa erilaisia lähestymistapoja korteille ei vielä ole, joten maltti niiden holtittomalle keräilylle on enemmän kuin valttia.

Mitä mieltä olet listastamme? Mikä jäi puuttumaan ja yliarvoimmeko jonkin kortin? Kerro mielipiteesi meille ja muille lukijoille kommenteissa.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä