Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft - The Grand Tournament

Blizzardin digitaalinen keräilykorttipeli on saanut lisää sisältöä. Testasimme sen toisen täysikokoisen The Grand Tournament -laajennuksen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hearthstone: Heroes of Warcraft on ollut todellinen jymymenestys Blizzardille. Sen viikoittaiset miljoonatulot ovat olleet studiolle onnenpotku, varsinkin kun samaan World of Warcraft -nettiroolipelin tilaajamäärät ovat olleet tasaisessa laskussa. Hearthstone ilmestyi virallisesti keväällä 2014 ja se on julkaisunsa jälkeen saanut kaksi PvE-seikkailua (Curse of Naxxramas heinäkuussa 2014 ja Blackrock Mountain huhtikuussa 2015) sekä yhden laajennuksen (Goblin vs Gnomes eli GVG joulukuussa 2014). Nyt laajennukset jatkuvat uudella The Grand Tournament -nimisellä paketilla, joka lisää peliin ennätysmäärän uusia kortteja sekä monia muita parannuksia.

The Grand Tournament (lyhenteeltään TGT) ilmestyi pelaajien hyppysiin 24. elokuuta. Tarjolla on 132 uutta korttia, joita pystyy hankkimaan TGT-paketteja hankkimalla. Näitä voi tuttuun tapaan ostaa sekä oikealla rahalla että pelinsisäisellä kullalla. Puolisatunnaisesti toimivassa Areenassa kaikki kortit ovat tietysti kaikkien pelaajien käytössä heti kerralla.

Uusien korttien lisäksi TGT toi mukanaan myös uuden pelilaudan sekä muutaman pienen mutta merkittävän muutoksen Ranked Play ja Areena -pelimuotoihin. Rankedissä saa kauden päätteeksi uusia palkintoja riippuen saavutetusta tasosta, mutta pelaajan täytyy olla vähintään tasolla 20. Tällöin pelaaja saa esimerkiksi edellisen kuukauden korttitaustan sekä kultaisen common-kortin ja 5-25 arcane dustia. Parhaimman palkinnon saa tietysti saavuttamalla Legend-rankin, jolloin tilille napsahtaa kolme kultaista commonia ja yksi kultainen epic-kortti. Myös areenan muutos koskee palkintoja. Jatkossa palkinnoksi saatava korttipaketti on sattumanvarainen. Tilille voi siis napsahtaa joko Classic, GVG tai TGT -paketti.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:

Tarinataustaltaan The Grand Tournament perustuu pitkälti World of Warcraftin Argent Tournament -tapahtumasarjaan, jossa Tirion Fordring kokosi niin Alliancen kuin Horden uljaimmat sankarit suurelle ristiretkelle Lich Kingiä vastaan. Suurin osa The Grand Tournamentin legendaarisista korteista koostuukin Argent Tournamentin järjestäjistä, osallistujista ja koettelemuksista. Vaikka osa turnajaisten hahmoista ollaankin jo nähty kortteina (mm. The Black Knight, Lord Jaraxxus), on Blizzard onnistunut toteuttamaan kyseisille korteille sopivan vaihtoehdon The Skeleton Knightin ja Wilfred Fizzlebangin muodossa. Lisäksi TGT avaa kätevästi tien seuraavalle mahdolliselle seikkailulle Icecrown Citadelin muodossa.

The Grand Tournament tarjoaa korteissaan uusia mekaniikkoja. Laajennuksen kohokohta on ehdottomasti Inspire-mekaniikka, joka aktivoituu joka kerta, kun sankari käyttää hero power -kykyään. Käskyläisessä oleva Inspire voi esimerkiksi nostaa sen kestoa tai hyökkäysvahinkoa, luoda uusia käskyläisiä tai antaa uusia loitsuja käteen. Yksinään nämä Inspire-kortit voivat olla hitaita pelata, sillä +1 hyökkäysvoimaa voi kuulostaa 2 manan hinnalla hyvinkin heikolta, mutta jos pöydällä on useita Inspire-käskyläisiä, niin kaikki aktivoituvat yhdellä 2 manan maksulla. Lisäksi The Grand Tournamentin mukana tulee kortteja, jotka helpottavat hero powerin käyttämistä esimerkiksi vähentämällä sen hintaa.

Toinen lisäosan mukana tullut mekaniikka on Joust. Siinä molempien pakasta satunnaisesti nostetut käskyläiset pannaan napit vastakkain ja vertailuun. Jos oman kortin manahinta on suurempi kuin vastustajan, saa Joust-kortti jonkin lisävaikutuksen. Joust-mekaniikan omaavat hahmot voivat esimerkiksi parantaa sankaria, saada lisää hyökkäysvoimaa tai terveyspisteitä, tai jopa kuollessaan palauttaa kortin takaisin käteen uudelleenpelattavaksi. Lisäksi Joustia nähdään myös loitsuissa ja aseissa, joiden myötä niiden vaikutukset voivat olla suuremmat. Joust palkitsee pakkoja, joiden käskyläisten manahinta on suurehko, joten se nähdään Blizzardin kannustuksena kontrollipakkoihin, joiden käskyläisten manantarve on hyvin usein aggro-pakkoja suurempi.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:

Petron mielipide

Ensitunnelmat lisäosasta ovat olleet lupaavat. Vaikka monien mielestä Inspire- ja Joust-pakat eivät ole tarpeeksi vaikuttavia, että niistä saataisiin uusia meta-pakkoja, olen itse kuitenkin varsin toiveikas. Monet ammattilaispelaajatkin olivat hyvin väärässä esimerkiksi Grim Patronin tai Dr. Boomin suosiosta, joten heidän mielipiteisiinkään ei voi 100% varmuudella luottaa. Inspire on hauska mekaniikka, joka sopii omaan pelityyliini, missä kortteja säästellään. Joust taas toimii pakoissa, joissa käskyläisillä on suuret manantarpeet, suosien kontrollipakkoja.

Vaikka uudet kortit tulevatkin vaikuttamaan peliin suuresti, Blizzardin olisi mielestäni pitänyt tehdä jotain Grim Patron Warriorille. Muinoin Miracle Roguetakin muutettiin, koska 18+ vahinkoa tyhjältä pöydältä ei ollut hauskaa vastustajan mielestä, kun Rogue pelasi pääasiassa pasianssia. Nykytilassaan Grim Patron nostaa helpommin kortteja ja saa aikaan jättimäisiä vahinkokomboja tyhjältä pöydältä, johon vastustaja ei vain kykene reagoimaan.

Lisäksi uusista korteista pettymyksen aiheuttavat Ice Rager ja Evil Heckler, sillä molemmat ovat parempia versioita aloittelijoiden Magma Rageristä ja Booty Bay Bodyguardista. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka Blizzardilla voisi ottaa kaiken hyödyn irti digitaalisista korteista, eivät he siihen suostu, vaan mieluummin tyytyvät perinteisten korttipelien "julkaistaan parempi versio" -menettelyyn.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Artun mielipide

The Grand Tournament on ehdottomasti positiivinen lisäys Hearthstonen korttikantaan. Erityisen iloinen olin tosin Ranked Playn -lisäpalkinnoista, jotka tarjoavat roimasti lisää motivaatiota pelimuodon pelaamiseen. Aikaisemmin Areena oli paras tapa korttien keräilyyn, mutta nyt pistän varmasti enemmän peliaikaa myös Rankedissä kiipeilyyn.

Uudet kortit ovat kuitenkin hieman ristiriitainen setti. Mukana on joukko todella hyviä, kasa hauskoja, mutta myös todella paljon täydellisen surkeita tapauksia. Tottahan toki keräiltävässä korttipelissä pitää olla vaihtelua, mutta Blizzard on mielestäni ollut TGT:ssä aivan liian varovainen. On monen monta korttia, jotka olisi helposti voinut tehdä edes pikkaisen pelattavia todella helpoilla muutoksilla.

Valituksista huolimatta TGT on kokonaisuudessaan upea laajennus. Vaikka se on ollut linjoilla vasta muutamia päiviä on uusia pakkoja on alkanut kehkeytymään. Kestää tietysti vielä ainakin pari viikkoa ennen kuin meta vakiintuu paikoilleen, mutta olen nyt jo valmis ilmoittamaan, että kyseessä on erittäin hyvä laajennus, joka tarjoaa antoisaa pelattavaa Hearthstoneen moniksi kuukausiksi.

HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
132 uutta korttia, uudet Ranked-kannustinpalkinnot, valtavasti uusia mahdollisuuksia
-
Vähän liian paljon turhia ja heikkoja kortteja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä