Suomi
Gamereactor
ennakot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft - Kobolds and Catacombs

Hearthstone-fanit laskeutuvat mysteerisiin katakombeihin legendaaristen aarteiden perässä uudessa lisärissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yksi Blizzconin ennalta arvatuimmista paljastuksista oli uusi Hearthstone-laajennus. Ungoron kraaterin löytöretken ja Lich Kingin jäisten Death Knightien jälkeen tiedossa on annos klassista seikkailua synkissä tyrmissä ja luolastoissa. Lisäosa kulkee nimellä Kobolds and Catacombs, ja se sisältää tuttuun tapaan 135 uutta korttia digikeräilyyn ja uusien pakkojen luontiin. Mukana on myös muutamia oikein innostavia uusi ideoita. Isoin niistä on varmasti joka luokalle saapuvat legendaariset aseet, jotka tekevät keräilystä toki kallista, mutta lupaavat tarjota melkoisen välkkyviä vaikutuksia otteluiden kulkuun. Hyvä esimerkki on Mage-hahmoluokan sauva nimeltä Aluneth. Se antaa kolme lisäkorttia joka vuorolla, joten kortteja kertyy käteen turbovauhdilla. Jos vastustajaa ei saa nopeasti kumoon, pian saa murehtia fatigue-vahingosta. 0/3-asetta kun ei saa itse heitettyä pois.

Jututin Blizzconissa Hearthstonen päätuottajaa Jason Chayesiä, joka vakuutti, etteivät uudet kortit ole välttämättä kaikki niin sekopäisiä kuin ensin vaikuttavat. Kuten äskeisessä esimerkissä monissa on mukana potentiaalisia haittapuolia tasapainottamaan niiden voimakkuutta. Chayesin mukaan tarkoituksena onkin jälleen tarjota ikimuistoisia pelihetkiä ja uusia ideoita pakan rakennukseen.

Lisärin uusi avainsana on Recruit. Se periaatteessa korvaa vanhan "summon a minion to the battlefield" -fraasin. Idealtaan se ei siis ole mitenkään maata mullistava, mutta avaa varmasti joitakin mahdollisuuksia sivuuttamaan negatiivisia battlecry-tapahtumia, sekä hakemaan nopeasti ylivoimaa pelilaudalla saman tyyppiseksi kuin niin sanotuissa Big Priest ja Druid -pakoissa. Olin huomattavasti enemmän innostunut uusista Spellstone-korteista. Ne toimivat spell-korttien tapaan, mutta ovat "päivitettävissä". Tekemällä tiettyjä juttuja spellstonen ollessa kädessä se muuttuu paremmaksi. Esimerkkinä vaikka Lesosen Jasper Spellstone, joka tekee enemmän vahinkoa minioniin joka kerta, kun kerää itselleen 3 pistettä Armor-suojaa.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:

Knights of the Frozen Thronen lailla uusi lisäri tarjoaa myös mukavan setin yksinpelisisältöä. Chayes kertoi, että hän halusi tuoda kehitystoimintaan peliin tällä kertaa jotain kokonaan erilaista tuttujen lineaaristen pomokohtaamisten sijaan. PvE-moodia kutsutaan Dungeon Runiksi, ja Ben Brode kutsui sitä Hearthstonen ensimmäiseksi roguelike-kokeiluksi. Siinä pelaajan pitää päihittää putkeen kahdeksan viholliskohtaamista yhdellä ja samalla pakalla. Pakkaa varten ei tarvitse omistaa mitään kortteja, sillä 12 aloituskorttia on ennalta määrätty. Jokaisesta voitosta nettoaa sitten vahvistuksia kolmen peruskortin ja yhden ylivoimaisen legendaarisen kyvyn tai kortin muodossa. Nämä ovat kehittäjien mukaan niin voimakkaita, ettei niitä koskaan nähdä kerättävässä muodossa. Dungeon Run käy tietty koko ajan vaikeammaksi, ja on tärkeää valita oikeat kortit pomojen välillä. Mukana pitäisi olla peräti 48 eri vihollista, joten vaihtelua riittää.

Ehdin testata uutta pelimoodia kunnolla Blizzconissa, ja se toden totta vaikutti tuoreelta ja viihdyttävältä tavalta pelata Hearthstonea. Demossa pelattavana oli tosin vain kolme hahmoluokkaa eli Mage, Warrior ja Priest sekä kourallinen vastuksia, mutta meininki oli koko ajan yllättävää ja haastettakin piisasi. Jokaisella hahmolla onnistuneen "runin" vetäminen tuleekin olemaan melkoinen työnsarka. Siitä palkitaan spesiaalilla korttitaustalla, mutta tarkempia tietoja muista palkinnoista koskien pelimoodia ei vielä paljastettu. Chayes ja kumppanit kertoivat kuitenkin, että kaikki pelaajat saavat lisäriin kaksi ilmaista legendaarista korttia. Toinen niistä on sattumanvarainen legendaarinen ase, mutta ensimmäisen saa heti! Alkaen maanantaina 6. marraskuuta peliin kirjautuvat saavat nimittäin ilmaiseksi heti käyttöön Marin the Fox -kortin. Hauskalla kortilla on niin hieno erikoiskyky, että se varmasti nähdään monissa kontrollipakoissa.

Kaiken kaikkiaan Kobolds and Catacombs vaikuttaa perushyvältä lisäriltä. D&D ja/tai vanhan kunnon WoW-luolastoseikkailun fiilis on voimakkaasti läsnä, joten sen teeman ystävät ovat varmasti iloisia. Itse en ollut vielä teemasta sataprosenttisen vakuuttunut. Knights of the Frozen Thronen eeppistä tunnelmaa kun ei ihan helposti ylitetä. Toisaalta legendaariset aseet ja spellstone näyttävät erittäin mielenkiintoisilta. Vanhat pakkakonseptit pistetään varmasti kunnolla sekaisin, kun lisäri ilmestyy pelattavaksi joulukuun alkupuolella. Seikkailu alkaa sitten ja olen innolla mukana.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä