Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Blizzard astuu ensimmäistä kertaa keräilykorttipelien areenalle mestarin elkein.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hearthstone: Heroes of Warcraft on kummajainen Blizzardin tuotevalikoimassa. Se on yhtiön ensimmäinen ilmaispeli, ja sitä on kehitetty epätavallisen pienellä tiimillä. Siitä voi silti sukeutua todellinen voittaja keräilykorttipelien genreen.

Temaattisesti Hearthstone nojaa tietysti Blizzardin Warcraft-maailmaan, josta on ammennettu hahmoja, olentoja sekä loitsuja pelin korttivalikoimaan. Kortteja on tällä hetkellä hieman alle 400, mutta suuri joukko näistä on hahmokohtaisia, joten yhdellä kertaa saatavilla olevien lappujen määrä on niukempi. Valikoima on kuitenkin riittävän laaja takaamaan monipuolisia yhteenottoja sekä yhtä aikaa riittävän hallittu pysyäkseen vielä hyppysissä.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Taistelut käydään Warcraft-sankareiden hahmossa. Valittavina on yhdeksän heerosta velho Jaina Proudmoorista aina shamaani Thralliin saakka, ja jälleen kerran, vaihtelua on tarpeeksi ilman että homma käy sekavaksi.

Tämä on mainos:

Blizzard haluaa tehdä peleistään helposti aukeavia, ja tämä näkyy myös Hearthstonessa. Valinnanvaraa on hallitusti, resursseja on vain yksi, eikä erikoiskyvyillä olla lähdetty mopoilemaan mahdottomiin. Joidenkin mielestä siitä on tehty liiankin yksinkertainen, mutta kaikkia on vaikea miellyttää. Meininkiin pääsee joka tapauksessa hyvin nopeasti mukaan, mutta korkeammilla kilpapelaamisen tasoilla taistelu on tyystin armotonta. Tietenkin onnella on osuutensa peliin, ja huono aloituskäsi voi tarkoittaa suoraa häviötä, mutta taito painaa aina pitkällä tähtäimellä enemmän.

Hyvää ja toimivaa mekaniikkaa on kuorrutettu Blizzardille tyypillisellä silmäkarkilla. Kehittäjät ovat halunneet pitää mukana fyysisten korttipelien fiiliksen, ja se onkin läsnä enemmän kuin monilla kilpailijoilla. Värikkäät efektit, klikkailtavat yksityiskohdat pelilaudalla ja kortteihin kuuluvat lyhyet äänipätkät rikastavat kokemusta, joskin täytyy myöntää, että yön pimeinä tunteina ja hermojen ollessa kireällä ne voivat myös syödä pelaajaa. Ei voi kuitenkaan kieltää, etteivätkö tuotantoarvot olisi erinomaisia.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Olen itse pelannut Hearthstonea sen suljetusta betasta lähtien ja nähnyt kuinka se on kehittynyt ja hioutunut matkan varrella. Korttien tasapaino on nyt melkoisen hyvässä jamassa, joskin eräät juustopakat odottavat edelleen säätämistä. (Pro-tip: Warlockit ja Murlockit ovat paha, paha kombo.) Hiominen jatkuu epäilemättä aktiivisesti, etenkin sitten kun peliin aletaan ennemmin tai myöhemmin lisäilemään kortteja.

Tämä on mainos:

Kuten sanottua, Hearthstone on ilmaispeli, johon voi halutessaan ostaa korttipakkoja. Se on kuitenkin riittävän antelias kultansa kanssa, jotta siihen ei tarvitse välttämättä pistää penniäkään. Tästä huolimatta olen pistänyt siihen pennin jos toisenkin, ihan vain omaa kärsimättömyyttäni. Parinkympin sijoitus takaa vauhdikkaan aloituksen, mutta jokainen tietysti taaplaa tyylillään, ja pelistä saa ilmaisenakin hulvattomasti hupia. Jos vieraat vastustajat pelottavat, voi sitä pelata myös suoraan kavereiden kanssa.

Hearthstonen ydin on kenties sen maksullisessa areenassa, jossa pelaajat kamppailevat rakennettujen pakkojen sijasta puolisatunnaisilla pakoilla, jotka kootaan "valitse kolmesta kortista yksi" -metodilla. Tämä on yllättävän hauskaa, ja koska samaa korttia voi areenapakassa olla niin monta kuin onni sallii, muodostuu taisteluista arvaamattomia ja dramaattisia. Myös areenalle pääsee kullalla, eikä visaa ole pakko vinguttaa.

Kaikenkaikkiaan Hearthstone: Heroes of Warcraft on värikäs, laadukas ja perinpohjaisen koukuttava korttipeli. Voidaan tietysti väitellä onko "reilua", että jotkut voivat ostaa itselleen kovalla valuutalla hervottoman korttipinkan ja sitten hallita kenttää harvinaisuuksillaan, mutta mikään kortti ei takaa voittoa. Lopulta taito on kuitenkin se, jolla noustaan pistetilastoissa.

Hearthstone ei ole vailla pikkubugejaan, mutta kehittäjät ovat jo osoittaneet pystyvänsä tasaiseen tahtiin karsimaan niitä pelistä. Täydellisyyttä ei siis vielä olla tavoitettu, mutta ei tämä siitä kauaskaan jää.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Helppo aloittaa ja vaikea lopettaa, lyhyet matsit, tarjoaa jotain aloittelijoille sekä veteraaneille, tuotantoarvot
-
Vielä joitain satunnaisia bugeja, joskus ääniefektit alkavat hiertää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä