Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Fractured in Alterac Valley

Hearthstonen vuosi huipentuu Liittouman ja Lauman kohtaamiseen hyisessä Alteracin laaksossa. Kumpi voittaa, sen päättävät pelaajat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lumiset vuoret ja niiden välissä odottaa taistelun ja kuoleman täyteinen laakso. Hearthstonen vuoden kolmiosaisen tarinan päättävä lisäosa ilmestyi pelattavaksi 7. joulukuuta. Vuoden alussa esitellyt palkkasoturit ottavat lopullisesti paikkansa Warcraftin sotapukarien, Liittouman (The Alliance) ja Lauman (The Horde) riveissä ja osallistuvat taisteluun laakson herruudesta. Molemmat osapuolet sankareineen ja konnineen ovat etsimässä kunnian lisäksi kadonnutta Naaru-olennon sirpaletta.

Lisäosan rakenne ei sen suurempia esittelyjä kaipaa. Tarjolla on jälleen kerran 135 uutta korttia, pari uutta mekaniikkaa ja avainsanaa. Uusin juttu on nimenomaan valinta taistelevien osapuolten välillä. Jo ennen lisärin julkaisua pelaajat pääsivät valitsemaan Liittouman tai Lauman, sekä niiden tuoman oman yksilöllisen legendaarisen kortin. Vandar Stormpikea (Liittouma) ja Drek'Tharia (Lauma) pääsi pelaamaan jo ennen julkaisua, mutta vain jälkimmäinen on näkynyt enemmän dekeissä aggressiivisen luonteensa takia.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Kumpi osapuoli kerää enemmän kunniaa kauden aikana voittaa itselleen sitten kultaisen version vastustajaosapuolen johtajakortista sekä tietysti kehuskeluoikeudet. Kunniaa kerätään yksinkertaisesti pelaamalla, ja voittamalla vastapuolen valinneen pelaajan saa kunniapisteitä tuplasti. Tämä tuo pelaamiseen kivasti lisäpanosta ja motivaatiota, joka onkin paikallaan, jos peruspelaaminen muuten jurppii.

Tämä on mainos:

Lisärin uusi avainsana on nimeltään Honorable Kill. Se on erikoisominaisuus, joka aktivoituu, kun minionin lyö hengiltä tarkalleen oikean kokoisella hyökkäyksellä. Esimerkiksi jos haluaa uudella Hunter-ase Bloodseekerillä aktivoida kyvyn, pitää iskeä kuoliaaksi joku kahden hiparin jantteri, kuten vaikka Magen uusi Shivering Sorceress.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Honorable Kill -avainsanasta olin lievästi pettynyt. Se tuntui yksinkertaisesti melko mielikuvituksettomalta. Sittemmin mielipiteeni on jonkin verran muuttunut. Suoraviivaisesta konseptista huolimatta avainsanan hyödyntäminen edellyttää suunnittelua ja tietämystä etenkin vastapelaamisessa. Vastustajan kortteja on syytä miettiä tarkkaan, ja hyvä pelaaja osaa minimoida vastustajan mahdollisuudet avainsanan käyttöön.

Toista uutuutta edustavat Objective eli tavoitekortit. Niissä ei sinänsä ole mitään oikeaa pelillistä tavoitetta, vaan ne ovat puhtaasti laakson taisteluihin liittyviä tarinallisia kortteja. Sellaisen pelaamalla saa päälle kolme vuoroa kestävän efektin, joka voi esimerkiksi buustata omien ukkeleiden hyökkäysvoimaa tai loihtia kentälle vuoron lopussa uusia. Ei ole aina kivaa maksaa manaa ennakkoon, mutta tavoitekortit ovat jo osoittaneet olevansa melko toimivia. Niillä voi saada mukavasti lisäarvoa, ja porrastettu vaikutus voi tavallaan suojata vastustajan koko pelikentän tuhoavilta taioilta.

Tämä on mainos:
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Mausteisin lisuke päivittäiseen pelaamiseen ovat totta kai uudet sankarikortit. Niitä on kymmenen, eli jokaiselle Mercenaries-hahmolle ja hahmoluokalle on omansa. Jos korttityyppi ei ole tuttu, se muuttaa aloitushahmon ja Hero Power -kyvyn uusiksi ja antaa pienen määrän panssaria, kuten Knights of the Frozen Throne -lisärissä aikanaan.

Ja siistejähän uudet sankarikortit ovat! Niissä on monia mielenkiintoisia kykyjä, ja ne vaikuttavat hyvin tasapainotetuilta; ehkä jopa liiankin reiluilta. Niissä on myös joitakin mainioita wanhoja sääntöjä uhmaavia kikkoja. Suosikkini onkin Druidin Wildhart Guff, joka säätää maksimimanaksi 20 normaalin 10 sijaan. Jos siis peli kestää pitkään tai onnistuu muuten keräämään manakristalleja, on mahdollisuus massiivisiin vuoroihin. Mitenkään kilpailukykyinen kortti ei ole, mutta viihdyttävä silti.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Muita huomionarvoisia sankarikortteja ovat tarinan jonkinlaisessa pääosassa olevat Paladinin Lightforged Cariel (Liittouma) ja Warriorin Rokara, the Valorous (Lauma). Heillä nimittäin on World of Warcraftistakin tunnetut legendaariset aseet The Immovable Object ja The Unstoppable Force, jotta pelaajat pääsevät selvittämään mitä tapahtuu, kun pysäyttämätön voima kohtaa liikkumattoman kohteen. Molemmat kortit ovat mielenkiintoisia, mutta varsin hitaita pelata. Meta on tuttuun tapaan aika nopeaa ja nopean tempon dekit ovat yhä parhaimpia. Paladinin niin sanottu buffauspaketti on ainakin ylittänyt kriittisen massan, ja hahmoluokka näyttää tällä hetkellä voimakkaimmalta. Warrior on kuitenkin merirosvoineen edelleen lähellä perässä toisena. Alkusyksyn lisärin Quest-kortti kun on niin vahva, että muut Warriorin dekkien arkkityypit jäävät edelleen vähemmälle.

Fractured in Alterac Valley pyrki tuomaan kyllä ihan kiitettävästi uusia kokonaisuuksia metapeliin, mutta harmillisesti vain harva niistä oikeasti onnistuu. Shaman sai esimerkiksi useita Freeze- eli jäädytysvaikutuksia, jotka toimivat kivasti, mutta toisaalta Magen isojen taikojen heittelyyn tai Priestin kontrolliin perustuvat Deathrattle-dekit ovat alisuorittaneet pahasti.

Fractured in Alterac Valley on jo Hearthstonen 19. lisäosa. Pelin ikä alkaa näkyä, eikä uutuus tarjoa mitään kovin kummoista innovaatiota. Eipä sitä toisaalta voi joka lisäriltä odottaakaan, mutta vähän valju fiilis uudesta jää. Uudet sankarikortit ovat hienoja, mutta vuoden keskimmäisen lisäosan korkea voimataso varjostaa pahasti. Sitä melkein toivoisi, että epätasapainoiset Questit siirrettäisiin Standardista pois jo ennakkoon. Täytyy vain toivoa, että Blizzard toimii nopeasti tasapainotusten kanssa. Alisuorittajat kaipaavat ehdottomasti lisää puhtia, kun taas pitkään kärkipaikkaa pitäneet Paladin, Warrior ja Shaman voisivat ottaa välillä taukoa.

HQ
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Sankarikortit tervetulleita, Liittouma vastaan Lauma-asetelma, hyviä ideoita ja yrityksiä korttisuunnittelussa
-
Metapelissä vain vähän muutoksia, uusi Honorable Kill -avainsana ei säväytä, vaisu tapahtumapaikka
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä