Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Festival of Legends valtaavat Blizzardin digikorttipelin

Festival of Legends kääntää vahvarit kaakkoon uudessa lisäosassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Se on taas se aika vuodesta, kun Hearthstonesissa tapahtuu eniten asioita. Rotaatiossa kolme vanhaa lisäriä siirtyvät pois Standard-pelimoodista, kun Hydran vuosi jää taakse ja Suden vuosi alkaa. Myös Core-setti kävi remontissa, jonka ansiosta vuoden alku pitäisi olla vieläkin tuoreempi. Huomionarvoisin uutuus on kuitenkin Priest-hahmoluokan uusi identiteettiä muokkaava avainsana Overheal, joka antaa hahmojen yliparantamisesta lisäetuja.

Päivän sana on kuitenkin Legendojen festivaali. Lisäri edustaa Hearthstonesissa sitä kevyempää ja komediallisempaa puolta. Jos siis tiukkapipoinen ja vakavampi fantasia on mieleisempää, niin Festival of Legends saattaa aiheuttaa allergiaa. Teemana ovat nimittäin musiikkifestivaalit, jossa World of Warcraftin otukset ja hahmot pääsevät ilmaisemaan musiikillista luonnettaan pelaajien iloksi. Jokaisella hahmoluokalla on oma musiikin lajityyppinsä, soittimensa, pääesiintyjät ja musiikkikappaleensa, jotka nähdään pelattavina kortteina. Teema onkin ylivoimaisesti lisärin vahvin osa-alue, ja hahmoluokkien omat musiikkilajityypit pärähtävät hienosti esille. Ne ovat:


 • Death Knight: Metal

 • Demon Hunter: Emo

 • Druid: Hippi

 • Hunter: Folk

 • Mage: Elektroninen

 • Paladin: Disko

 • Priest: Poppi

 • Rogue: Hip hop

 • Shaman: Jazz

 • Warlock: Klassinen

 • Warrior: Rock

Tämä on mainos:
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Uusia kortteja lisäri sisältää standardimaisen 145 kappaletta. Lisärin uusi avainsana on Finale, joka edellyttää, että kortin pelaa vuorollaan viimeisillä mana-pistellään. Tuttuun tapaan lisäominaisuudet vaihtelevat paljon, mutta kokonaisuudessaan tämä avainsana ei onnistunut tekemään suurta vaikutusta. Siinä onnistuvat paremmin uudet legendaariset taikakortit, jotka perustuvat kunkin hahmoluokan musiikkinumeroihin. Niillä on usein todella siistejä vaikutuksia, mutta ne ovat lisäksi erittäin tyylikkäästi suunniteltu niin visuaalisesti kuin äänimaailmaltaan.

Muutenkin on syytä kehua, että Festival Legendsin korttien ulkoasu on poikkeuksellisen korkeaa tasoa ja kortteja pelatessa saa nauttia todella tyylikkäistä animaatioista. Jopa edellisessä lisärissä esitellyt (ja rumat) Signature-kortit on nyt korjattu paremman näköisiksi, vaikka en niiden poikkeavasta tyylistä yleisesti edelleenkään välitä.

Korttien pelillinen laatu kuitenkin määrittää suurimman osan lisärin kokonaisarvosanasta. Onko niitä hauska pelata, ja jaksavatko ne kantaa koko rotaationsa ajan? Viikon pelaamisen jälkeen vastaus ensimmäiseen on kyllä, mutta siitä eteenpäin on vaikea ennustaa tulevaisuutta. Lisärin voimataso on aika huima. Setissä on paljon todella voimakkaita kortteja ottaen huomioon, että kyseessä on vasta pelivuoden ensimmäinen lisäri. Toisaalta kaikki hahmoluokat eivät ole yhtä onnekkaita. Esimerkiksi Warrior näyttäisi saaneen lyhyimmän tikun, sillä sen uutuudet eivät säväytä verrattuna esimerkiksi Death Knightin tai Paladinin huimaan voimatasoon. Onneksi Blizzardilla on nykyään rennompi ja rohkeampi ote tasapainotuksiin, ja jo ensimmäisellä viikolla nähtiin muutama pieni päivitys. Lisää on varmasti tulossa, ja toivottavasti mukana on nerffien lisäksi myös buffeja.

Tämä on mainos:

Festival of Legends on mainio lisäri seuraamaan vakavampimielistä Death Knightin esitellyttä March of the Lich Kingiä. Audiovisuaalisesti se saattaa jopa olla hienoin kautta aikojen. Rokkiriffit ja diskovalot tekevät korttien pelaamisesta hauskaa, ja lisärin teema ja tyyli loistavat kaikesta upeasti. Lisäri tarjoaa myös mukavasti lisää dekkien arkkityyppejä kokeiltavaksi. Näihin on kyllä suhtauduttava varauksella, sillä vanhat ideat pistävät helposti uusille kokeilluille pataan ja kovaa. Silti niitä, kuten Hero powerin buustaukseen keskittyvää Druidia tai kontrolliin perustuvaa Jailer/Malganis-Warlockia on ollut hauska kokeilla, vaikka en niillä ole onnistunut voittoja niittämään. Kokeilu onkin uuden pelivuoden ja lisärin suola, joten siinä Festival of Legends on myös onnistunut.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hieno audiovisuaalinen toteutus, teema ja tyyli huokuvat jokaisesta kortista, paljon uutta kokeiltavaa
-
Epätasainen voimataso hahmoluokissa, vanhat arkkityypit ovat vielä turhan vahvoilla, Finale-avainsana on vaisu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä