Suomi
Gamereactor
ennakot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Demon Hunter

Hearthstone on suuren mullistuksen kynnyksellä. Feeniksin vuosi herättää pelin uudelleen henkiin?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olen monen monituista kertaa Hearthstone-aiheisissa jutuissa kritisoinut Blizzardin jäykkyyttä ja hitautta tehdä muutoksia digikorttipeliinsä. Tilanne oli vuosi sitten jo niin jumiutunut, että itsekin olin lopettamisen kynnyksellä. Nyt odotukset ovat hyvin erilaiset. Maaliskuussa Blizzard paljasti valtavan listan uusia ominaisuuksia, pelimoodeja ja sisältöä tulevalle vuodelle. Mikä hurjinta, peli saa viimein ensimmäisen uuden hahmoluokkansa nyt huhtikuun alussa. Oletko valmistautunut? No, etpä tietysti ole, sillä uusi sankari on kuka muukaan kuin Demon Hunter - Ilidan Stormrage!

Pääsin testaamaan Ashes of Outland -lisäriä ja etenkin uudenkalskeaa demonimetsästäjähahmoa netin välityksellä pelatussa ennakkotapahtumassa. Ashes of Outland ja Demon Hunter saapuvat pelattavaksi tiistaina 7. huhtikuuta, mutta ennen sitä 2. huhtikuuta Ilidaniin pääsee tutustumaan ilmaisessa prologissa. Siinä esitellään Demon Hunterien syntyhistoria, Ilidanin tarina, ja lisäksi pelaajat saavat ensimakua hahmoluokan kortteihin, mekaniikkoihin ja pelityyliin.

Neliosaisen prologin suorituksesta Demon Hunterille saa 10 Basic ja 20 Initiate-korttia, joiden lisäksi Ashes of Outlandissa uusia on luvassa 12 korttia lisää. Demonin metsästäjän korttivaihtoehdot ovat toki näin alussa rajallisemmat kuin muiden hahmoluokkien, mutta niilläkin pääsee helposti rakentamaan vahvan kokonaisuuden. Pienempää korttimäärää kompensoimaan Blizzard on nimittäin selvästi boostannut Demon Hunterin korttien voimatasoa. Testin perusteella uusi hahmoluokka taipuu yllättävän monipuolisiin arkkityyppeihin ja tehokkaisiin synergioihin.

Demon Hunterin ydin on tietysti Hero Power, joka poikkeuksena kaikkiin muihin maksaa vain yhden manan. Se tosin antaa +1 sankarin hyökkäykseen, eli vähän kuin puolet Druidin Hero Powerista. Toisaalta monet korteista voimistavat hyökkäyskykyä muilla tavoin niin, että kombinaatiot antavat monipuolisen arsenaalin tekemään selvää vastustajan minioneista. Kyky on myös halpana erittäin joustava, ja kannustaa erityisesti aggressiiviseen pelaamiseen omien elinpisteiden kustannuksella.

Tämä on mainos:
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Demonimetsästäjän korteista löytyy myös uusi hahmoluokalle ainutlaatuinen avainsana nimeltään Outcast. Se antaa kortille lisäpotkua, kunhan kortin pelaa joko käden vasemmalta tai oikealta reunalta. Tämä ominaisuus on hyvä tasapainotus Demon Hunterin muuten aggro-tyyliin. Jos Outcast-korteista haluaa maksimitehon, niin alun mulligan ja peluutus kannattaa miettiä tarkoin.

Siitä ei kuitenkaan ole epäilystä, että Demon Hunterista on syytä odottaa todella tehokasta ja aggressiivista lisäystä Hearthstonen hahmoihin. Se on mielenkiintoinen yhdistelmä Hunterin "naamaan vaan" -asennetta ja Roguen monipuolista työkalupakkia, jossa ihmeet pelin kääntämiseen ovat aina kulman takana. Ensimmäiset dekit testissä kuvastivat tätä selvästi. Esiin nousivat yhden illan pelaamisen aikana ainakin kolme arkkityyppiä. Ensimmäinen oli hyperaggressiivinen token-dekki, joka pyrki vain lyömään mahdollisimman paljon minioneja pöydälle ja lopettamaan pelin nopeasti. Toinen muistutti hieman Embiggen-druidista, sillä se keskittyi isoihin Demon-minioneiden huijaamiseen pöydälle ja sitä kautta yllättämään ja nujertamaan vastustajan pitämällä tempoa yllä. Kolmas oli taas hitaampi Highlander-dekki, joka tuttuun tapaan ei ole kuin yksi kutakin korttia, mutta vastapainoksi mukaan saa Dragonqueen Alexstraszan ja Zephrys the Great -kortit kääntämään peliä.

Valloittaako Demon Hunter sitten metan täysin? Sitä on mahdoton sanoa. Paljon pelaajia uudella hahmoluokalla tulee tietysti riittämään, ja on hyvin mahdollista, että yksi uuden Feeniksin vuoden parhaimmista dekeistä on Ilidanin naamavärkillä varustettu. Hauskaa sen kanssa tulee varmasti olemaan. Odotan Demon Hunteria sekä uutta lisäriä innolla, jota minulla ei ole ollut Hearthstonesissa pitkään aikaan.

Tämä on mainos:
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä