Suomi
Gamereactor
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Ashes of Outland

Kortit pöydälle! Hearthstonesissa tapahtuu, kun uusi vuosi käynnistyi toden teolla lisärin myötä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blizzardin digikorttipelissä on viime aikoina ollut enemmän uutta menoa ja meininkiä kuin monen vuoden aikana yhteensä. Peliin saapui huhtikuun alussa uusi hahmoluokka, ranking-järjestelmä sai uuden ilmeen, uudet ja palaavat pelaajat saivat dekin verran ilmaisia kortteja, ja niiden kerääminen helpottui muutenkin huomattavasti, kun ostetuista paketeista ei enää ilmaannu duplikaatteja jo omistetuista korteista.

Ja tietysti huhtikuun uusi lisäri oli myös rajapyykki uudelle Standard-pelimoodin vuodelle. Lohikäärmeen vuosi jäi taakse, ja samalla The Witchwood, The Boomsday Project ja Rastakhan's Rumble -lisurit, kuten myös joukko "puhki kulutettuja" kortteja (Leeroy Jenkins, Mountain Giant, Mind Control Tech, Acolyte of Pain ja Spellbreaker) siirtyivät pysyvästi Wild-pelien puolelle. Lisäksi Priest sai maaliskuussa joukon uusia kortteja korvaamaan vanhoja, jotka Blizzardin mielestä jumittivat hahmoluokan kehitystä. Kaikkien näiden muutosten ansiosta Year of the Phoenix onkin saanut erittäin mielenkiintoisen startin.

HQ

Koostumukseltaan Feeniksin vuoden aloittava Ashes of Outland on silti varsin tyypillinen Hearthstone-lisäri. Se toi mukanaan 135 uutta korttia, teemaan sopivan pelilaudan, pari uutta avainsanaa ja konseptia. Se kovin uutuus ja päästara on kuitenkin Demon Hunter -hahmoluokka, joka on ensimmäinen lisäys lajissaan koko pelin kuuden vuoden historian aikana. World of Warcraftiä pelanneille Iladan Stormrage on tuttu, mutta jos hahmon kuviot eivät ole avautuneet aiemmin, niin ilmainen yksinpeli-prologi kertoo synkistelevästä demonien metsästäjästä kaiken tarvittavan sekä avaa käytettäväksi 30 peruskorttia. Tietysti lisää kortteja Ilidanille löytää AoO-paketeista.

Tämä on mainos:

Tarinallisesti mennään tietysti WoW:n Burning Crusaden fiiliksissä. Dark portal vie pelaajat Outlandiin ja monet kuuluisat naamat, minionit ja esineet ovat mukana, kuten vaikka Bulwark of Azzinoth -kilpi legendaarisena aseena Warriorille. Demoneita nähdään samaten runsaasti, joten Warlock-pelaajien on parasta laittaa Sacrificial Pact -kortti saman tien joka dekkiin.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Lisärin erikoisuuksia ovat legendaariset Prime- ja Inprisioned-minionit. Ensin mainitut ovat perushyviä ensimmäisenä pelattaessa, mutta niillä on kaikilla Deathrattle, joka sekoittaa pakkaan vielä kovemman Prime-version itsestään. Esimerkiksi Druidin Archspore Msshi'fn pistää pakkaan Msshi'fn Primen. Imprisoned-monsterit sen sijaan pelataan pöydälle Dormant-tilassa. Niiden arvoa joutuu siten odottamaan pari vuoroa, mutta sitten maksavat itsensä toivottavasti takaisin voimakkailla efekteillä. Parhaana esimerkkinä on Magen kolmen manan 4/5 Imprisoned Observer, joka simppelisti kosauttaa kaikkiin vastapuolen minioneihin kaksi vahinkoa herätessään.

Pidän kovasti sekä Prime-, että Imprisoned-korttien suunnittelusta. Ne ovat voimakkaita, mutta viive heräämisessä tai Primen nostamisesta pakassa antaa sopivasti mahdollisuuden vastaiskuihin. Toki tuurilla on osuutta, mutta kyse on Hearthstonesista, joten muun kuvittelu olisikin itsepetosta.

Tämä on mainos:

Ashes of Outlandin uusi avainsana Outcast on Demon Hunterin yksinoikeus (lue hahmoluokasta lisää Gamereactorin ennakossa). Niiden kyvyt aktivoituvat silloin, kun kortin pelaa oman käden oikeasta tai vasemmasta reunasta. Nämä ovat jo ensimmäisen viikon pelailun jälkeen osoittautuneet ehkä jopa ylivoimakkaiksi, sillä on yllättävän helppo rakentaa dekki joustavaksi niin, että Outcast-kortit saa käden laitaan pelattavaksi aina tarvittaessa.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft

Heti julkaisupäivänä kävi selväksi, että Demon Hunter on metan murskaava hahmoluokka, ja voittoprosenteissa oli huikea ero muihin. Tämä oli tosin selkeästi Blizzardilla jo ennakolta tiedossa, sillä nerffaus oli historiallisen nopea. Vaikka itse olisin ehkä antanut tilanteelle hieman enemmän aikaa, on se metaan ainakin tarjonnut mukavasti tilaa monenlaisille dekeille. Silti hieman kaivertaa, että edelleen muun muassa Warlockin ja Roguen Galagrond-setit, jotka olivat molemmat kärkidekkejä jo ennen uutta lisäriä, ovat edelleen parhaimpien joukossa voittoprosenttien mukaan.

Ashes of Outland on kuitenkin - ottaen huomioon monet uutuudet ja pelin systemaattiset parannukset - mainio lisäri ja erinomainen alku vuodelle 2020. Laajennuksessa on paljon hyvää, ja nyt on ehdottomasti mainio hetki aloittaa tai palata Hearthstonesiin. Metassa on päällä rutkasti kokeilua ja vaihtelua, mikä on pitänyt pelaamisen mielekkäänä. Demon Hunter on jo itsessään hieno tuulahdus raikasta ilmaa peliin, ja sen kortit on näin uutena suhteellisen halpaa kerätä kokoon. Blizzard on luvannut jatkaa uusien ominaisuuksien ja pelimoodien kehittämistä, joten Hearthstonesin lähitulevaisuus näyttää pitkästä aikaa makealta.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of Warcraft
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Uusi hahmoluokka, ei enää duplikaatteja korttipaketeista, runsaasti mielenkiintoisia ja monipuolisia taktiikoita mahdollistavia uusia kortteja, Blizzardin nopea reagointi tasapainotuksiin
-
Viime lisärin Galagrond-kortit ovat edelleen turhan kovia ja jotkin uudet kortitkin hipovat power creep -keston rajoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä