Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Heart of Stone

Heart of Stone (Netflix) epäonnistuu täysin

Peaky Blindersin luoja ja itse Wonder Woman tekemässä kotona katseltavaa 007-tyylin Netflix-elokuvaa? Pieleen meni.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Osaan antaa arvoa sille, mitä Netflix on yrittänyt tehdä. Tarkoituksena on ollut luoda se oma vakoojaelokuvien maailma, ja luoda pohja ajatuksella. Netflix haluaa saada oman James Bondinsa, tai oman Ethan Huntinsa, mutta huonoin tuloksin. The Gray Man oli karmea, Red Notice hirveä, The Night Agent silkkaa roskaa ja 6 Underground kerrassaan huono. Neljä peräkkäistä floppia ei kuitenkaan ole saanut Netflixiä lopettamaan.

Heart of Stone alkaa kuin Goldeneye tai Mission: Impossible 3. Pahikset koettavat varastaa avaimet epätavallisen tehokkaaseen satelliittiin, jota sitten aiotaan käyttää Maan tuhoavana superaseena. Tiellä seisoo Rachel, jota esittää Wonder Woman eli Gal Gadot. Rachel on agenttien agentti, parhaista parhain. Elokuvan alussa hän toimii kaksoisagenttina soluttautuneena Mi6-organisaation laskuun, joka puolestaan koettaa soluttautua verkostoon, jota hallitsee maailman vaikutusvaltaisin ja vaarallisin aseiden salakuljettaja. Rachel Stone kuuluu superagenttien joukkoon Korttitalo, jotka hallinnoivat satelliitin prosessoria Sydän, joka aseena olemisen ohella hallinnoi kaikkea liikennevaloista juna-aikatauluihin. Sydän siis ohjaa koko maailmaa, ja se joka ohjaa Sydäntä, hallitsee koko planeettaa. Vastaava kuvio on nähty elokuvissa monen monituista kertaa. Ilmeisesti omaperäistä tarinaa ei vain enää osata kertoa.

Käsikirjoituksesta vastaa Netflixin The Old Guardilla kunnostautunut Greg Rucka, ja ohjaajana on Tom Harper, joka muistetaan ainakin Peaky Blindersista. Gal Gadotin ohella mukana ei ole varsinaisia filmitähtiä. Budjettia onkin voinut suunnata enemmän toimintakohtauksiin, mutta valitettavasti se ei näy lopputuloksessa. Heart of Stone on yksi rumimmista elokuvista vuosiin, mitä tulee kuvaukseen, valaistukseen ja lavastukseen. Kokonaisuus näyttää todella ankealta.

Tämä on mainos:

Tarina on väsynyt ja ennalta arvattava siinä missä muutkin Netflixin vakoojatrillerit. Henkilöhahmot ovat lähinnä huonoja karikatyyrejä. Toimintakohtaukset on hyvin harjoiteltu, ja näyttelijät tekevät parhaansa. Hyvin vähän joukossa on kuitenkaan mitään, mikä erottuisi joukosta. Sitä paitsi Gadotilla ei ole rooliinsa vaadittavaa karismaa, läsnäoloa ja intensiteettiä. Toisin sanoen tilanne on sama kuin Wonder Womanin roolissa.

Käytä siis aikasi paremmin, ja katsele jotain muuta.

Heart of StoneHeart of StoneHeart of Stone
Tämä on mainos:
02 Gamereactor Suomi
2 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä