Suomi
Gamereactor
laitearviot

Hand Cannon

Jokainen pelihallissa valopistoolipeleihin rahojansa tuhlannut tietää, ettei raideräiskintä maistu miltään ilman kunnollista kättä pidempää. Niinpä Wii-ammuskelijoiden iloksi markkinoilla onkin jo monia erityyppisiä asekuorikkeita Wiimoten tuntumaa ehostamaan. Uuden The House of the Dead: Overkillin myötä tarjolle asettuu myös pelin virallinen käsikanuuna.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Heti ensimmäinen huomionarvoinen asia Hand Cannonissa on sen koko. Pituutta kuorella on noin puolentoista Wiimoten verran ja painoakin on riittävästi. Muovissa ei ole säästelty ja kuori tuntuukin todella jämäkältä ja kestävältä. Jopa liipaisimen vipujärjestelmään on uhrattu tarveaineita reilusti ja ohjainta uskaltaakin käyttää vähän kovakouraisemmin. Hyvän muotoilunsa ja miehekkään kokonsa ansiosta Hand Cannon on ulkoisesti todella viileä kapistus, vaikka mattavalkoinen väritys ei kaikkia miellytäkään.

HQ

Wiimoten sujauttaminen kuoreen on periaatteessa helppoa. Lukot auki edestä ja takaa, säädin piippuun ja menoksi. Ongelmia syntyy siinä vaiheessa kun Wiimoten kaveriksi haluaa kytkeä Nunchakun. Jotta nuntsa mahtuisi kuoreen, on rannehihna irrotettava Wiimotesta ja ohjainyhdistelmä laitettava kuoreen valmiiksi kiinnitettyinä. Tämän jälkeen Nunchakun piuha on pujoteltava vielä sille määrättyjä ja sinänsä näppärän huomaamattomia kiskoja pitkin. Kytkettynä lopputulos näyttää hyvältä, eivätkä piuhat ole pelaamisen tiellä, mutta ohjainten nopea irrottaminen on turhan vaikeaa.

Tekniset ongelmat ovat kuitenkin sivuseikka, kunhan pelaaminen tuntuu hyvältä. Tämä osasto on Hand Cannonin kohdalla paremmin kuin kunnossa. Tukeva kahva istuu käteen kuin hansikas ja yleinen tuntuma on kerta kaikkiaan erinomainen. Koska kahva on hieman piipun takana, on ase Wiimoten kanssa todella etupainoinen. Yhdellä kädellä pelattaessa etupainoisuus väsyttää kättä nopeasti, mutta käyttämällä toista kättä tukena ohjaus on tarkkaa ja miellyttävää. Pienen totuttelun jälkeen pelaaminen sujuu mainiosti myös yhdellä kädellä, kunhan tajuaa lepuuttaa kättään tasaisin väliajoin. Kuitenkin nimenomaan The House of the Dead: Overkillin kanssa kädelle ei juuri lepotaukoja suoda, joten ohjainta on käytännössä pakko pidellä kaksin käsin.

Hand Cannon on selkeästi suunniteltu käytettäväksi vain valopistoolipelien kanssa, sillä Nunchakun kanssa Wiimoten nappulat ovat liian hankalasti käpisteltävissä. Esimerkiksi Metroid Prime 3:n pelaaminen yhdistelmän kanssa oli käytännössä mahdotonta. Ihmettelenpä vain, miksei ohjaimen kahvaan ole suunniteltu erillistä lokeroa nunchakulle, sillä tällöin kuori olisi lähes täydellinen FPS-mutka.

Tuntuma ja fiilis ovat selkeästi olleet tärkeimmät lähtökohdat Hand Cannonia suunniteltaessa. Kompromisseista huolimatta kuori on Wiimoten kanssa yksi parhaista koskaan käyttämistäni valopistooleista, joten monikäyttöisyyden puute ei pelatessa paljoa harmita. Kun kuorella ei edes ole hintaa kuin reilun kympin verran, on hinta/laatu-suhde vähintäänkin kohdallaan.

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erinomainen tuntuma, tukeva ja kookas, edullinen
-
Toimii käytännössä vain valopistoolipeleissä.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hand Cannon

Hand Cannon

LAITEARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Jokainen pelihallissa valopistoolipeleihin rahojansa tuhlannut tietää, ettei raideräiskintä maistu miltään ilman kunnollista kättä pidempää. Niinpä Wii-ammuskelijoiden iloksi markkinoilla onkin jo monia erityyppisiä asekuorikkeita Wiimoten tuntumaa ehostamaan. Uuden The House of the Dead: Overkillin myötä tarjolle asettuu myös pelin virallinen käsikanuuna.Ladataan seuraavaa sisältöä