Suomi
Gamereactor
uutiset
Halo 3

Halo-leffa jäihin

Studiot hankalia, ohjaaja sai hepulin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kolme vuotta sitten Halo-elokuvaprojekti oli kuumaakin kuumempi idea. Ison budjetin leffa vahvistettiin niin Universalin, 20th Century Foxin kuin Microsoftinkin taholta. Pelimaailma räjähti välittömästi spekuloimaan leffan sisällöllä ja tyylillä, etenkin kun ohessa vilautettiin sellaistakin nimeä kuin Peter Jackson.
Mitä sitten tapahtui?
Ohjaajaksi kiinnitettiin lopulta eteläafrikkalainen Neill Blomkamp, joka oli ansainnut kannuksensa pääosin mainoksilla ja lyhytelokuvilla. Tuntematon nimi viilensi nopeaan tahtiin innosta hihkuvaa pelikansaa, joka pelkäsi kokemattoman Blomkampin sortuvan Hollywoodin houkutuksiin. Paradoksaalista kyllä, pelätyn Hollywoodin asiaa ajavat Fox ja Universal alkoivat epäröidä hankkeen kannattavuutta, juurikin Blomkampin kokemattomuuden vuoksi. Lopulta budjetistaan huolissaan olevat studiot jäädyttivät projektin kokonaan.
Microsoft jaksoi uskoa Blomkampin kykyihin, joka kuitenkin nautti Jacksonin varauksetonta tukea ja tuotantoryhmän panosta. Blomkamp ohjasikin nipun oikeilla näyttelijöillä tehtyjä lyhytelokuvia Halo 3:n julkaisua säestämään. Lyhärit näyttivätkin niin hyviltä ja ennen kaikkea Halo-sarjalle uskollisilta, että skeptikotkin alkoivat toivoa projektin henkiinherättämistä.
Nyt kun Blomkamp on saanut muukalaisvihasta kertovan elokuvansa District 9 valmiiksi, olisi aika taas kääntää katse kohti Haloa.
Ohjaaja kuitenkin kieltäytyy kunniasta.
"Luultavasti en ryhtyisi tekemään Halo-elokuvaa, jos pestiä minulle taas tarjottaisiin. Luovan ihmisen kannalta totta kai haluaisin tehdä elokuvan, mutta niin surullista kuin se olisikin, sanoisin silti ei. Tein edellisen projektin parissa töitä viisi kuukautta... Pistin Haloon paljon verta ja hikeä. Luovalta kannalta se on edelleen hyvin houkutteleva projekti. Rakastan sitä. Mutta kun tekee niin pitkään niin hartaasti töitä jonkin parissa ja sitten koko homma romahtaa kasaan... Kyllä, rakastan Haloa. Mutta en usko, että palaisin takaisin sen pariin."
Kaikki, jotka ovat Blomkampin lyhytelokuvat nähneet tietävät, että tämä jos mikä on todellinen sääli. Te, jotka ette niitä ole vielä nähneet, nyt olisi jo korkea aika.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Remasteroitu Halo 3 ei näköpiirissä

Remasteroitu Halo 3 ei näköpiirissä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

343 Industries on jo ilmoittanut, ettei Halo 6 ole esillä E3-messuilla kesäkuussa. Nyt Brian Jarrard on varmistanut vielä senkin, ettei Halo 3:n remasteroitua versiota...Ladataan seuraavaa sisältöä