Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Halloween Ends

Halloween Ends (4K) on suuri pettymys

Michael Myers sysätään tyystin sivuosaan omassa elokuvassaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Halloween Ends on sen uusimman polven Halloween-elokuvakolmikon viimeinen osa, ja valitettavasti tarinaltaan hyvinkin huono. Puitteet ovat kunnossa, ja juonikin jollakin tavalla kokoon keitetty, mutta kokonaisuus ei ole sellainen kuin olisi ollut aihetta odottaa.

Ikää kerryttänyt Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tyttärensä Allysonin (Andi Matichak) kanssa ovat viimeiset vuodet yrittäneet ryhtyä elämään tavallisesti nyt, kun naamiomies Michael Myers on kadonnut. Allyson ryhtyy heilastelemaan yhteisön silmissä hylkiön maineen saaneen Coreyn kanssa (Rohan Campbell), ja lopulta elokuvan puolessa välissä se Michael Myers saapuu hänkin mukaan. Sitten saadaan paljon ruumiita, runsaasti verta ja jonkinlainen loppuratkaisu.

Tämä on mainos:

Puoleen väliin saakka Halloween Ends on uuden polven eli Allysonin ja Coreyn tarina, mutta ei sitten lopulta kuitenkaan, sillä tärkeintä on Laurie Stroden ja Michael Myersin viimeinen kohtaaminen. Vaikutelmaksi jää, että näistä tarinoista olisi pitänyt tehdä kaksi erillistä elokuvaa, sillä uudemman ja vanhemman polven edesottamukset eivät nivoudu toisiinsa oikein mitenkään. Ne risteävät kyllä ajoittain, mutta yhtymäkohdat ovat parhaimmillaankin hyvin keinotekoisia. Lopputuloksena saadaan keitos, joka kyllä saavuttaa jollakin tavalla ratkaisunsa, mutta missään vaiheessa katsoja ei koe olevansa tyytyväinen näkemäänsä.

Teknisesti Halloween Ends on juuri niin hyvä kuin kuvitella saattaa, sillä valittamista ei ole millään osa-alueella. Tämä on jossain mielessä sääli, kun muistaa, että se ongelma on itse tarinassa. Ja tätä puutetta ei poista paraskaan toteutus. 4K-kuva on kirkas ja tarkka kaikin puolin, ja julkaisussa on mukana se Blu-ray-levykin. Jostain mystisestä syystä lisämateriaaleja ei ole mukana lainkaan. Olisin kovin mielelläni kuunnellut tekijöiden ajatuksia siitä, miksi odotettu viimeinen osa muodostui sellaiseksi kuin se on.

Jos on nähnyt ne kaksi aiempaa elokuvaa Halloween ja Halloween Kills, kannattaa tämä kolmas Halloween Ends toki katsella myös. On kuitenkin syytä varautua pettymykseen.

Halloween Ends
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä