Suomi
Gamereactor
artikkelit
Mario & Sonic at the Olympic Winter Games

Haastattelussa Mario & Sonic at the Olympic Winter Gamesin tekijät

Gamereactor piipahti Vancouverissa juttelemassa tulevan Mario & Sonic at the Olympic Winter Games -urheilubilepelin tekijöiden kanssa. Paikalla olivat pelin Wii- ja DS-versioiden tuottaja Osamu Ohasi, Wii-version ohjaaja Takashi Iizuka ja DS-version ohjaaja Eigo Kasahara. Herrojen pitkiä ansiolistoja koristavat sellaiset pelit, kuten Sonic the Hedgehog 3, NiGHTS into Dreams..., Shenmue, Shenmue 2 ja F-Zero GX.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

GR: Kun pelaaja pelaa peliä ensi kerran, mitä haluat hänen tuntevan?
OO: Haluan, että pelaaja ei tunne minkäänlaista stressiä. Haluan ensikontaktin olevan mahdollisimman vaivatonta, vailla epämukavuuden tunteita.

GR: Kuinka tärkeä olympialisenssi on pelin kannalta?
OO: Asia on sama kuin edellisen pelin, Mario & Sonic at the Olympic Gamesin kanssa. Lisenssi mahdollistaa Marion ja Sonicin esiintymisen yhdessä. Peking-lisenssi aloitti pelisarjan, ja nyt Vancouver-lisenssi tuo suositut hahmot jälleen yhteen. Ilman lisenssiä se ei olisi mahdollista.

GR: Mikä on haastavinta näiden kahden ympäristön, Marion ja Sonicin pelimaailman ja Olympialaisten aidon maailman, yhteensaattamisessa?
OO: Kuten tiedätte, Mariolla ja Sonicilla on keskenään kovin ainutlaatuiset ympäristöt. Suurin haaste on ottaa niistä oikeat elementit ja yhdistää ne Vancouverin talviolympialaisten realistiseen maailmaan.

GR: Miten annatte Olympiatunnelman pelaajalle?
OO: Pyrimme toteuttamaan niin monta aitoa Vancouverin kisaympäristöä kuin mahdollista. Jotta, kun todelliset Olympialaiset alkavat, pelaaja tuntisi olonsa kotoisaksi, niin kisoja katsellessa kuin peliä pelatessakin. Olemme luottavaisia, että onnistumme välittämään kisojen tunnelman ja ulkoasun pelaajalle.

Tämä on mainos:

TT: Pelin Wii-version festivaalitila antaa pelaajalle mahdollisuuden kisata aina alkuseremoniasta loppujuhlaan asti, mikä on tärkeää oikean ilmapiirin saavuttamisessa.

GR: Ovatko olympialaisten söpöt maskotit pelattavina hahmoina?
OO: Valitettavasti eivät, mutta maskotit kannustavat pelaajaa kisaympäristöjen reunoilla.

GR: Mitä voit kertoa uusista fantasialajeista?
OO: Fantasialajeja tulee olemaan suuri määrä ja ne ovat erittäin hauskoja. Valitettavasti en voi tällä hetkellä kommentoida niiden sisällöstä.

GR: Kuinka tärkeää tulee Wiin tasapainolaudan käyttö olemaan, ja kuinka monessa lajissa sitä voi käyttää?
TT: Tasapainolaudan käyttö tuo pelaamiseen enemmän hauskuutta. Pelaaja pääsee lähemmäksi lajien todellista luonnetta, kun hän ohjaa peliä kääntelemällä vartalollaan. Pyrimme käyttämään lautaa lajeissa, joihin vartalon liikkeet ovat luontevia, mutta mitään tarkkaa lukumäärää en pysty vielä sanomaan.

Tämä on mainos:

GR: Millaista on yhteistyönne Nintendon kanssa? Onko Nintendolla ja Shigeru Miyamotolla aktiivinen rooli tuotannossa?
OO: Kuten muidenkin Mario-pelien kanssa, me kommunikoimme tiiviisti Nintendon kanssa. Näin saamme Nintendolta ja Shigeru Miyamotolta palautetta ja ideoita, jotka laitamme peliin. He haluavat olla perillä pelin eri kehitysvaiheissa.

GR: Kuinka lähekkäin pelin Wii- ja DS-versiot tehdään?
OO: Tyypillisesti molempien pelien tiimit työskentelevät samassa kerroksessa. He tuntevat toisensa hyvin ja tietävät mitä kukin kulloinkin tekee. Läheinen työyhteisö ja jatkuva toisten kanssa kommunikointi luovat runsaasti molemminpuolista inspiraatiota, joka heijastuu positiivisesti pelitekoon.

GR: Eli teillä on sujuva työympäristö?
OO: Kyllä, erittäin. Olemme iloisia yhteisön kaksisuuntaisuudesta.

GR: Sanoitte, että haluatte tarjota jotain niin satunnaisille kuin kokeneillekin pelaajille, kuinka saavutatte tämän?
OO: Satunnainen pelaaja nauttii pelistä pelaamalla sitä ja kokeilemalla eri lajeja. Ohjausmenetelmät tarjoavat hupia satunnaisille pelaajille, joten pelaaminen itsessään on tarpeeksi hauskaa. Kokeneille pelaajille tarjoamme tiukempia haasteita. Esimerkiksi laskettelulajissa taitavampi pelaaja voi yrittää saada lisäpisteitä laskemalla porttien läpi niitä hipoen. Muissa lajeissa on myös vastaavia haasteita.

TI: Satunnaisten ja kokeneiden pelaajien lisäksi on myös kokemattomia pelaajia, joilla ei ole juuri kosketuspintaa peleihin. Yritämme tehdä pelin niin helposti lähestyttäväksi kuin vain mahdollista, jotta se vetoaisi kaikkiin ja tarjoisi paljon viihdettä. Haluamme, että pelistä voivat nauttia perheet ja pelaajat yhdessä.

GR: Mistä pelin osa-alueesta olette ylpeimpiä?
OO: Ensinnäkin, olen ylpeä pelin alhaisesta sisäänpääsykynnyksestä. Jokainen voi viihtyä sen parissa. Toiseksi, pelisuunnittelusta, joka mahdollistaa helpon sisäistämisen ja samalla useiden eri tapojen pelata peliä. Haluan painottaa näitä seikkoja.

EK: Olen ylpeä DS-version monipuolisista ja hauskoista lajeista. Uskon, että ohjattavuus on hupaisaa ja kannustaa nauttimaan sekä viihtymään pelin parissa. Pelisuunnittelun omalaatuisuus korostaa tätä. Olen myös luottavainen grafiikan laatuun. DS-versio tulee vertautumaan itsevarmasti konsolin komeimpiin peleihin.

TI: Wii-versio on suunniteltu ottamaan konsolin erityispiirteistä mahdollisimman paljon irti, se on suunniteltu kaikille. Peli tarjoaa jotain Mario-, Sonic- ja olympialaisten faneille. Valitettavasti en voi vielä kommentoida mistä olen ylpein, se paljastukoon tulevaisuudessa.

GR: Kun pelaaja on intensiivisesti pelannut peliä ja läpäissyt sen, mitä haluatte hänen tuntevan?
OO: Pelin sisällön ja tekemisen määrä tulee olemaan valtaisa. Vaikka peliä ei välttämättä voi läpäistä sanan perinteisessä merkityksessä, haluaisin että pelaaja tuntisi vielä vahvaa vetovoimaa peliin ja haluaisi nauttia sitä lisää!

TI: Haluaisin, että pelaaja tahtoisi kokeilla kisaamista kaikilla hahmoilla, koska jokaisen hahmon taidot ovat keskenään vaihtelevia. Toivottavasti Mario-fanit pelaavat Sonicilla ja päinvastoin.

Lue pelistä myös Johanneksen tekemä ennakkokatsaus!

Mario & Sonic at the Olympic Winter Games

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Haastattelussa Mario & Sonic at the Olympic Winter Gamesin tekijät

Haastattelussa Mario & Sonic at the Olympic Winter Gamesin tekijät

ARTIKKELI. Kirjoittaja Johannes Valkola

Gamereactor piipahti Vancouverissa juttelemassa tulevan Mario & Sonic at the Olympic Winter Games -urheilubilepelin tekijöiden kanssa. Paikalla olivat pelin Wii- ja DS-versioiden tuottaja Osamu Ohasi, Wii-version ohjaaja Takashi Iizuka ja DS-version ohjaaja Eigo Kasahara. Herrojen pitkiä ansiolistoja koristavat sellaiset pelit, kuten Sonic the Hedgehog 3, NiGHTS into Dreams..., Shenmue, Shenmu...Ladataan seuraavaa sisältöä