Suomi
Gamereactor
artikkelit
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Haastattelussa Eiji Aonuma - legenda jo itsekin

Gamereactor tapasi The Legend of Zeldan tuottajan Eiji Aonuman Japan Expossa Pariisissa. Miten Breath of the Wildin vastaanotto on vaikuttanut, mitä seuraavaksi?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Nintendon Eiji Aonuma, 54, istuu luksushotellin huoneessa Ranskan pääkaupungissa. Paikalla on pieni joukko toimittajia, pääasiassa paikallisia, jotka ovat tulleet jututtamaan maineikasta pelituottajaa. Hyväntuulisella Aonumalla onkin syytä hymyyn, sillä muutamaa kuukautta aiemmin Nintendo sai valmiiksi useita vuosia kehitteillä olleen The Legend of Zelda: Breath of the Wildin ja julkaisu otettiin hyvin vastaan. Ranskan Gamereactor pääsi mukaan tapaamaan Aonumaa ja päivittämään hänen kuulumisiaan pelin valmistumisen jälkeen.

Miten itse arvioisit The Legend of Zelda: Breath of the Wildia nyt, kun julkaisusta on kulunut nelisen kuukautta?

Pidän sitä erinomaisena, tietysti. En ole kuitenkaan näiden kuukausien aikana lakannut työskentelemästä ladattavan lisäsisällön parissa. Olemme pitäneet kädet kiinni sorvissa, joten meille ei ole tullut tunnetta, että työmme olisi valmis ja olisi aika arvioida sitä.

Tämä on mainos:

Yksi asia on varmaa: viimeisen neljän kuukauden aikana olemme kiinnittäneet huomiota yleisön fiiliksiin. Olemme analysoineet pelaajien palautetta ja pyrkineet lisäosissa muuttamaan asioita, joista he eivät ole pitäneet. Emme silti halua kallistua liikaa fanien kuunteluun, koska siinä piilee aina vaara pelin vesittämisestä.

Nautin näiden kuukausien aikana pelaajien seuraamisesta. Joskus peliämme näkee pelattavan aivan ainutlaatuisilla ja odottamattomilla tavoilla. Tosiasiassahan suunnitelimme pelin sillä ajatuksella, että tietäisimme miten peliä kuuluu pelata ja pelaajat pelaisivat niin kuin me haluamme. Mutta nyt kun menee Youtubeen ja katsoo, miten ihmiset käyttävät luomaamme sisältöä, olemme erittäin yllättyneitä. Emme osanneet odottaa kaikkia mahdollisia pelitapoja.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Muuttaako pelin läpäisy Master-moodissa (joka on mukana ensimmäisessä lisäosassa) joitakin osia pelistä tai voiko se johtaa jopa erilaiseen loppuratkaisuun?

Tämä on mainos:

Ei, se ei muuta mitään pelin lopusta. Se tekee pelistä yksinkertaisesti vain vaikeamman. Toisaalta seuraava lisäosa tulee kertomaan uusia tarinoita pelin Champions-hahmoista valottaen hieman heidän taustojaan. Ihmisten reaktiot niihin ovat olleet minulle mieluisia. Monet ovat tykästyneet niihin, ja se on todella mukavaa. Sitten lisäämme myös Amiibot.

Peli kehitettiin Wii U:lle. Sanoit hiljattain, että kadut sitä ettei pelissä ole voitu hyödyntää ominaisuuksia, jotka ovat yksinomaan Switchillä. Mihin ominaisuuksiin tarkalleen viittasit?

Konkreettisesta esimerkistä käyvät esimerkiksi "HD-värinät", joka ovat ominaisia Switchille. Niiden kautta pelaaja voi lähes kokea, mitä hahmo tuntee koskettaessaan asioita pelissä. Esimerkiksi poimittaessa jonkin esineen maailmasta voit tuntea sen näiden värinöiden ansiosta. Se on mielenkiintoinen lähestymistapa, joka lisää myös realismia. Ominaisuuden ympärille olisi kuitenkin pitänyt kehittää kokonaisia kohtauksia. Syy, minkä vuoksi teknologiaa ei voitu kunnolla hyödyntää, ei ollut niinkään ajan puute. Se olisi johtanut liian moniin eroihin Wii U -versioon verrattuna, kun pelien piti olla identtisiä. Nyt voimme kuitenkin vapautua tästä rajoitteesta, koska Switchin kauppa käy hyvin. Pystymme paremmin hyödyntämään sen ominaisuuksia seuraavassa Zeldassa.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Seuraavasta Zeldasta puheen ollen, onko sille jo olemassa aikataulua? Voisitko paljastaa siitä jotain?

En, en voi antaa sellaista skuuppia! Pahoittelut, rakas ystävä [naurua]. Meillä ei ole suunnitelmia seuraavalle Zeldalle - olemme valitettavasti liian kaukana siitä. Olen tänään lavalla, jolloin yritän kerätä ideoita jatko-osaa varten, mutta en voi tehdä sitä yksin. Se vaatii paljon työtä pitkän ajan kuluessa, ja olemme edelleen liian kaukana siitä voidaksemme lyödä suunnitelmia lukkoon. Anna meille hieman aikaa...

Voisitteko lisätä mekaniikkoja, jotka liittyvät konsolin kannettavaan luonteeseen?

On vaikeaa sovittaa vanhojen kannettavien konsoleiden ominaisuuksia tähän. Esimerkiksi 3D-kuva - kaikki mikä oli tyypillistä 3D-efektiä käyttäville kannettaville peleille on mahdotonta toteuttaa tässä. Jokainen laite on erilainen. Voin kuitenkin sanoa, että jotkin muutokset ovat mahdollisia. Esimerkiksi Ocarina of Time ja Majora's Mask, jotka olivat alun perin kotikonsolipelejä, kääntyivät sujuvasti kaksinäyttöiselle DS:lle. Laitoimme kartan alempaan ruutuun, mikä teki peleistä helpommin lähestyttäviä ja mukavampia. Vastaavat muutokset voisivat toimia Switchillä, jos vain oikea toteutustapa löytyy.

HQ

Mitä sanot pelaajille, jotka eivät nauttineet lopputaistelusta niin paljon kuin ehkä olisivat voineet nauttia?

Lopputaistelun tasapainottaminen on todella vaikeaa, koska haluamme kaikkien pelaajien pystyvän läpäisemään seikkailun. Jos loppuvastuksesta tehdään liian vaikea, osa ei koskaan pääse peliä läpi, mikä johtaa turhautumiseen. Suosimmekin vaikeustason laskemista, jotta kaikki voivat nauttia pelin lopusta. Palatakseni Master-moodiin, siinä taistelu on tietysti paljon haastavampi niille, jotka haastetta kaipaavat.

Zeldan kohdalla pitää myös muistaa, että seikkailu sinänsä ei pääty taisteluun Ganonia vastaan. Meille lopputaistelu on vain keino päättää tarina. Pelin todellinen loppu tulee vasta sitten, kun pelaaja on läpäissyt kaikki tehtävät ja löytänyt kaikki piilotetut salaisuudet pelistä. Mutta noteerasimme kyllä kritiikin.

Jotkut kavahtivat Lynelsejä enemmän kuin Ganonia...

On totta, että osa Lynelseistä ovat erityisen haastavia.

Laitoin merkille, että Link on tässä pelissä oikeakätinen. Ennen muinoin Link oli vasenkätinen, lukuun ottamatta Wii-versioita. Onko tälle jotain selitystä?

Kyse on ihan sattumasta, että Link oli vasenkätinen ensimmäisissä osissa. Emme voi sitä oikein selittää nykyään. Kun kehitimme peliä Wiille, meidän oli muutettava sitä mukautuaksemme valtavirran pelitapaan. Olen myös itse oikeakätinen, ja Wiillä Linkin oli oltava oikeakätinen, mutta se johtui ohjausmekaniikasta. Ehkä meidän on todettava, että Link on molempikätinen [naurua]. Kun Hyrule Warriorsista vastaava Koei Tecmo muutama kuukausi sitten otti yhteyttä ja kysyi kumpikätinen Link on, vastasin ettei asialla ole minulle merkitystä. Eikä sen enempää Shigeru Miyamotollekaan [naurua].

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Mihin Link-hahmoon itse samaistut eniten?

Vaikea mutta hauska kysymys! Kuten tiedetään, olen isä ja sain lapsen kehittäessäni Wind Wakeria. Niinpä minulla on erityinen suhde sen pelin Linkiin. Se muistuttaa minua omasta lapsestani. Sittemmin siitä on tullut osa minua. Kun kehitimme Twilight Princessiä, muistelin eräänä päivänä poikaani rattaissaan. Aloin itkeä, koska kuulin sen musiikin. Näin Linkin omana lapsenani enkä tiennyt, millainen tulevaisuus sillä olisi edessään. Mutta vain yhden hahmon esiin nostaminen on todella vaikeaa.

Oletteko harkinneet Mario Makerin kaltaista versiota Zeldasta? Toki Zeldan universumi on paljon laajempi ja toteutus olisi varmasti vaikeampaa...

Pitäisitkö siitä?

En oikeastaan, koska lakkaisin käymästä ulkona.

No, pidän mielessä, että sellaiselle voisi olla kysyntää! Emme ole kuitenkaan harkinneet asiaa. Saat yksinoikeuden, jos joskus päädymme sellaisen tekemään [naurua]...

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Voitko kuvitella Linkin seikkailuja virtuaalitodellisuuden muodossa? Nintendo ei näytä kovin innostuneelta VR-teknologiasta.

Annahan kun kerron jotain. Kun kehitimme Twilight Princessin, teimme kokeita ensimmäisen persoonan formaatissa. Enkä sitten millään pitänyt siitä; se ei näyttänyt sellaiselta Zeldalta jona itse sarjan miellän. Eikä sinunkaan pidä sarjan fanina siitä haaveilla. Siitä hetkestä eteenpäin päätimme, että pelaajan on pystyttävä näkemään Link, olipa kyse taistelusta tai seikkailusta. Siinä kiteytyy Zeldan henki. Tällä hetkellä minun on vaikea nähdä Zeldaa VR-muodossa, joten se ei ole meille prioriteetti tai lyhyen aikavälin projekti. En kuitenkaan sulje ovea kokonaan pidemmälle tulevaisuuteen mentäessä.

E-urheilu on myös viime vuosina noussut pintaan. Mitä tunteita se sinussa herättää?

Minusta e-urheilu seuraa melko luonnollista kehityskulkua pelaamisen tavoissa. Se ei ole huono juttu itsessään. Pelkään kuitenkin, että kaikki haluavat ratsastaa e-urheilun aallonharjalla ja unohtavat halun tehdä hyviä videopelejä. Pelkään, että kaikki haluavat tarttua kasvuun ja suunnitella pelejä pelkästään e-urheilua varten, mikä voi olla haitaksi heidän luomuksilleen. "Minusta on kuitenkin hauskaa ja jopa todella mielenkiintoista nähdä, että videopeleistä on tulossa urheilumuoto. Toivon, että kasvu jatkuu.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä