Suomi
Gamereactor
uutiset

Griniltä kolme uutta projektia

Ruotsalaisstudio pysyy kiireisenä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ruotsalaisstudio Grin on juuri saanut Wanted: Weapons of Fate -räiskinnän valmiiksi, ja Bionic Commando ja Terminator Salvationkin ovat loppusuoralla. Studio ei kuitenkaan jää lepäilemään laakereillaan. Toimitusjohtaja Bo Andersson paljasti Gamereactorille, että Grinillä on tekeillä kolme uutta projektia. Studio esittelee ideoitaan ensi viikolla pidettävän Game Developers Conferencen aikana julkaisijoille.

"Kyse ei ole kuitenkaan vain vuosien 2011-2012 projekteista, vaan yritämme myös selvittää, milloin seuraava konsolisukupolvi potkaistaan käyntiin", Andersson toteaa.

Anderssonin mukaan maailmantalouden taantuma saattaa lykätä seuraavien konsoleiden julkaisua, mikä antaisi Grinille paremmat edellytykset hyödyntää kehittämäänsä Diesel Engine -pelimoottoria.

"Toivon, että seuraavat konsolit julkaistaan aikaisintaan loppuvuodesta 2012 tai jopa 2013", Andersson kertoo.

Pelimarkkinat ovat viime vuosina kasvaneet, mutta Wiin menestys on yllättänyt monet kehittäjät ja julkaisijat. Anderssonin mukaan monialustaversioiden kehittäminen on tällä kertaa vaikeampaa.

"Pelin kääntäminen suoraan Wiille on melko hankalaa. Niin ei oikeastaan edes kannata tehdä, sillä Wii-pelit pitäisi kehittää alusta lähtien Nintendon laitteelle."

Andersson toivoo, että Nintendo julkaisisi tehokkaamman version Wiistä, mikä helpottaisi kehittäjien elämää monille laitteille tehtävien pelien suhteen. Tällä hetkellä ruotsalaisstudiot ovat kruunun heikon tilanteen takia yhdysvaltalaisten julkaisijoiden kannalta houkuttelevia, sillä dollarille tulee enemmän arvoa.

Griniltä kolme uutta projektia


Ladataan seuraavaa sisältöä