Suomi
Gamereactor
ennakot
Grid Legends

Grid Legends

EA:n itselleen hankkima Codemasters aikoo korjata vuoden 2019 Gridin ongelmat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Autopelien faneja on suorastaan hellitty vuonna 2021, ja näyttää siltä, että alkuvuosi 2022 näyttää yhtä vauhdikkaalta. Tulossa ovat niin Gran Turismo 7 (PS4, PS5), Assetto Corsa Competizione (PS5, Xbox Series X, ja PC:lle on jo saatu uusin päivitys) ja arcade-rällättelyn ystäville on tulossa Grid Legends, jonka Codemasters ja EA julkaisevat 25. helmikuuta 2022.

HQ

Tämä uusi peli rakentaa vahvasti vuoden 2019 Grid-pelin pohjalle, joka ei aikoinaan Gamereactoria juuri vakuuttanut. Hyvänä uutisena on, että tällä kertaa Codemasters selvästi panostaa korjauksiin ja parannuksiin. Toisaalta on muistettava, että pelin ydin on sama kuin ennenkin. Näin ollen kokonaan uutta fanikuntaa se tuskin kykenee tavoittamaan.

Gamereactor pääsi testaamaan tulevaa Grid Legendsia ennakkoon, ja testaukse sekä luovan ohjaajan Chris Smithin esityksen perusteella tulossa on aiempaa monipuolisempi ja sosiaalisempi pelikokemus. Luvattuna on uusia ideoita niin sisällön, toimintojen kuin vuorovaikutuksen suhteen muiden pelaajien kuin tekoälynkin kanssa. Vuoden 2019 Grid oli niin uratilansa kuin moninpelinsäkin osalta varsin lyhyt ja pintapuolinen, kun taas Grid Legends esittelee pelaajille kunnianhimoisen tarinatilan Driven to Glory, joka innoittuu Netflixin Drive to Survivesta. Luvassa on yli kahdeksan tuntia pelattavuutta, ja sinne väliin vielä ihmisten näyttelemiä välivideoita. Niin ikään sen uratilan luvataan olevan aiempaa monipuolisempi. Moninpeli puolestaan sisältää elementtejä niin uratilasta kuin monista erilaisista moninpelitapahtumista.

Tämä on mainos:
Grid Legends

Moninpeli on täysin ristiin pelattava eri alustojen kesken, ja kaikkiaan 22 pelaajaa PC:llä, Xboxilla ja Playstationilla pääsevät kisaamaan yhdessä heti julkaisussa. Codemasters on kehittänyt niin sanotun "Hop-in" -ominaisuuden, jonka ansiosta oikeat pelaajat voivat "ottaa haltuun" tekoälypelaajat kesken kisan. Näin ollen pelaamaan pääsee välittömästi. Ja niin ikään tekoäly kuin oikeakin pelaaja voivat muuttua Nemesis-kuskiksi, mikäli heitä liiaksi ärsyttää.

Vaihtelun osalta jo testiversiossa oli mukana erilaisia tapahtumia, jotka Codemasters on peliin luonut Race Creator -työkalulla. Myös pelaajilla tämä työkalu on käytössä, ja suorittamaan pääsee erilaisia haasteita. Mukana on muun muassa tavallisia kisoja, driftaushaasteita ja sähköformulakisoja, joissa erilliset Boost-portit aina lataavat autojen virran. Mukana on oikeita ja fiktiivisiä paikkoja kera yli 130 erilaisen auton. Erilaista pelattavaa pitäisi siis riittää.

Edellisen Grid-pelin grafiikka sai lunta tupaan. Tällä kerralla on tehty joitakin selviä parannuksia, mutta ainakin ennakkoversion perusteella parannettavaa on edelleen, ja oletettavasti vielä julkaisun jälkeenkin. Teknisesti peli vaikuttaa hyvältä, ja uudet valaistustehosteet näyttävät moderneilta. Erilaisia säätiloja on uusia, mutta samaan aikaan jotkin pinnat autoissa näyttävät turhan yksinkertaisilta ottaen huomioon, ettei kyseessä ole avoimen maailman peli. Esimerkiksi tuulilasin läpi katsoessa maailma näyttää melkoisen sumealta, ja joissakin kuvakulmissa pelattuna se tärkeä vauhdin tunne puuttuu, ja vieläpä liike on katkonaista.

Tämä on mainos:
HQ
Grid Legends

Entäpä se ohjaus sitten? Kannattaa heti unohtaa ne Codemastersin enemmän simulaatioajamiseen nojaavat pelit, sillä Grid Legends on 101% arcade-rällättely, ja fysiikkamallinnus noudattaa oikeaa maailmaa suurin piirtein. Tämä ei välttämättä ole huono asia, ja sen ovat menneisyydessä todistaneet niin Need for Speed kuin Ridge Racer. Kuitenkin ennakkoversiossa autojen ajotuntuma ei tuntunut hyvältä. On tietenkin mahdollista, että meno vaatii vain tottumista.

Parannuksia verrattuna vuoden 2019 Grid-peliin on ehdottomasti tehty. Teosta ei kuitenkaan ole optimoitu ratille ja polkimille, joten se pääasiallinen ohjaustapa on perinteinen peliohjain. Sähköisillä formuloilla ajaminen on hauskaa, mutta samaa ei voi sanoa kuorma-autoista: kurvailu tuntuu kuin ilmapatjan päällä ajaisi.

Musiikkia ei voi luonnehtia muuta kuin ärsyttäväksi. Toisaalta testauksen aikana pelaamisessa oli selvästi omat hetkensä, ja odotan innolla, millainen se tarinatila Driven to Glory oikeastaan onkaan. Jos siis arcade-ajaminen kiinnostaa ja Codemastersin erikoinen ohjaustuntuma on se oma juttu, kannattaa peli katsastaa silloin 25. helmikuuta 2022.

HQ
Grid Legends

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Grid Legends

GR Livessä tänään Grid Legends

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään on julkaistu rallipelien asiantuntijan eli Codemastersin ensimmäinen teos EA:n tallissa. Grid Legends on toki tänään työn alla myös GR Livessä parin tunnin ajan....Ladataan seuraavaa sisältöä