Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Gran Turismo

Gran Turismo: The Movie on niille, jotka eivät tunne pelisarjaa

District 9 -elokuvan ohjaaja on kääntänyt menestyneen autopelisarjan elokuvaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pidän Neill Blomkampin elokuvista. District 9 ja Elysium ovat suosikkejani. Kun kuulin Sonyn Gran Turismon olevan muuntumassa elokuvaksi, toivoin kaikkea hyvää. Traileri kuitenkin laski odotuksia, joskin kaikki muu näytti edelleen hyvältä. Traileri oli kokoon keitetty kokoelma erilaisia kliseitä ja kammottavaa dialogia. Valitettavasti samaa voi sanoa myös itse elokuvasta.

Gran Turismon oma elokuva innoittuu oikeista tapahtumista Sonyn mukaan, joskin vapauksia on otettu. On totta, että Jann Mardenborough voitti Gran Turismo 5 -kisan Playstation 3:lla, jonka ansiosta hän pääsi koeajamaan Nissanin GT-tiimiä varten, ja lopulta saikin paikan. Videopelaajasta ralliajajaksi on siis osuva kuvaus tästä brittiherrasta. Sony ja Blomkamp saivat kuvatuksi matkan pelaajasta rallikuskiksi oikein, mutta mukana on joukko valheita, jotka pilaavat kokonaisuuden.

Gran Turismo: The Movien mukaan Jann Mardenborough oli ensimmäinen GT Academy -voittaja, seisoi LeMansin korokkeella ja raivasi tietä uusille rallista kiinnostuneille, mutta tämä ei ole totta. Mardenborough oli kolmas GT Academyn voittaja, ja ensimmäinen voittaja Lucas Ordóñez pärjäsi paremmin ralliammattilaisena kuin Mardenborough ja seisoi oikeasti LeMansin palkintokorokkeella. Ymmärrän ajatuksen yhdistää monen eri kuskin elämän tapahtumia yhteen henkilöhahmoon, mutta miksi ei sitten olisi tehnyt elokuvaa Lucas Ordóñezista? Muilta osin tarina on otettu suoraan Top Gunista, ja kilpailijoita työnnetään radalta ulos kuin Flat Outissa tai Burnoutissa konsanaan. Tämä vie pahasti pohjaa siltä, että elokuva perustuisi tositapahtumiin.

Tämä on mainos:

Arvostan sitä, miten ohjaaja on käyttänyt paljon kameroita, droonilla kuvattua materiaalia ja kuvakulmaa auton sisältä kisojen aikana. Elokuva näyttää hyvältä, mukana on vauhdin tunnelmaa ja näin luodaan yhteyttä Gran Turismon pelin ja oikean GT-ajamisen välille. Harmillisesti henkilöhahmot ovat pinnallisia ja kliseisiä, ja se tarina on nähty jo moneen kertaan ennenkin. Näyttelijäntyö ei sekään ole kovin hyvää. David Harbour ylinäyttelee pahasti, ja Orlando Bloomin Danny Moore on yhtä tylsä henkilöhahmona. Dialogi ei ole mistään kotoisin.

Neill Blomkamp on tehnyt halvan kopion Top Gunista niille katsojille, jotka eivät tunne Gran Turismoa pelisarjana.

Gran TurismoGran TurismoGran Turismo
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä