LIVE
HQ
logo hd live | The Rogue Prince of Persia
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   ennakot
   Gotham Knights

   Gotham Knights on tuttu ja hauska supersankarointi

   Gamereactorin testiin pääsi Warner Bros. Games Montrealin tulossa oleva Gotham Knights, ja kerrottavaa riittää.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Gotham Knights lähti monistukseen eli meni niin sanotusti kultaan yli kuukausi sitten, ja varsinainen julkaisu tapahtuu muutaman viikon kuluttua. Siitä huolimatta vasta nyt Gamereactor pääsi testaamaan peliä ennakkoon. Gotham Knights sijoittuu sellaiseen DC Comicsin maailmaan, jossa Batman on tapettu. Tarina keskittyy Batmanin neljään erilaiseen seuraajaan, jotka ottavat Batmanin paikan Gotham Cityn suojelijana. Samalla on tietenkin syytä selvittää, miten Batman loppunsa kohtasi.

   HQ

   Tarinallisesti Gotham Knights ei liity Rocksteadyn Batman Arkham -peleihin. Tulossa on siis jotain ihan uutta ja outoa, joskaan ei täysin sitten kuitenkaan. Gotham City on edelleen pimeä, märkä, uhkaava ja epätoivoinen, ja päähenkilöillä on tuttu suunnittelu - vaikka ovatkin silti omanlaisiaan. Gotham Knights siis tuntuu kuin se kuuluisi Batman Arkhamin tarinaan, mutta niin ei ole.

   Arkham-peleissä taisteluissa pelaaja oli melkein yliluonnollisen tehokas. Kohdata saattoi joukoittain pahiksia ja tyrmätä heidät hetkessä käyttäen erilaisia vauhdikkaita liikeyhdistelmiä. Pelaaminen oli hauskaa, mutta toiminta ei ollut lähelläkään realistista. Gotham Knightsissa Knight-heput ovat maanläheisempiä, ja tappelevat kuin hyvin koulutetut taistelijat. Taistelu on hitaampaa ja strategisempaa, sillä omia hyökkäyksiään on mietittävä ja ajoitettava. Näin ollen taistelut tuntuvat hieman turhankin hitaalta, mutta toisaalta tyyli sopii täydellisesti yhteen Momentum-järjestelmän kanssa.

   Tämä on mainos:

   Momentum on uusi ominaisuus, joka palkitsee onnistuneista iskuista ja väistöistä. Jokainen toiminto lisää hieman tavaraa palkkiin, ja palkin osioiden täyttyessä voi käyttää yhtä Momentum-kykyä. Nämä ovat viileän näköisiä erikoishyökkäyksiä. Tämän ohella mukana on tietysti keveitä ja raskaita hyökkäyksiä, väistöjä ja pitkän matkan tekniikoita. Viime mainittuja voi tähdätä olan yli -näkymällä, joka sopii parhaiten Red Hoodin tuplapistooleille.

   HQ
   Gotham KnightsGotham KnightsGotham Knights

   Gotham Knightsissa tappeluita on syytä lähestyä oman pelityylin ja valitun henkilöhahmon mukaan. Jos mielii syöksyä suoraan taistoon, kannattaa olla alla hyvin varusteltu Batgirl tai Red Hood. Varjoista hyökkääville paras valinta on Robin. Hiiviskelevämmän ja iholle ryntäävän yhdistelmä on sekin mahdollinen aivan kuten Batmanin Arkham-peleissä aikoinaan.

   Tämä on mainos:

   Jokainen neljästä henkilöhahmosta on monella tavalla erilainen, mutta ydinpelattavuus on silti samanlainen kaikilla. The Belfry -keskuspaikassa voi vaihtaa hahmoa halutessaan riippuen siitä, millainen tehtävä on edessä. Jokaisen tehtävän saa tehdä millä tahansa henkilöhahmolla, sillä pieniä muutoksia on havaittavissa vain dialogissa ja välivideoissa. Hahmonkehitys on sekin yhteinen, sillä kaikilla on samat Ability Point -pisteet, joita ansaitaan pieksemällä pahiksia ja suorittamalla tehtäviä pelimaailmassa. Teoriassa koko pelin voi pelata Robinilla, ja sitten vaihtaa aivan lopussa Batgirliin, jolloin käytössä on runsaasti Ability Point -pisteitä laitettavaksi erikoiskykyihin. Järjestelmä on yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä.

   HQ

   Gotham Cityn avoin maailma ja sen tutkiminen ei ainakaan vielä tehnyt vaikutusta. Alue tuntuu isolta, ja samaan aikaan tyhjältä ja autiolta. Rikoksien estäminen on peruskauraa, ja sitä kohdataan ajoittain. Mukana on sivutehtäviä, ja kerättäviä esineitä löydettäväksi. Tarttumakoukku on edelleen mukana, mutta sen käyttö on aiempaa maanläheisempää. Pääasiassa paikasta toiseen liikutaan Batcyclella, joka toki toimii, mutta liikkuminen on hidasta. Paikasta toiseen siirtyminen pikamatkustuksen avulla tulee olemaan paljon käytössä.

   WB Montreal on selvästi panostanut pelattavien hahmojen persoonaan. Kyseessä on huonosti toimiva perhe, joiden on pakko toimia yhdessä. Vaikuttaa siltä, ettei suuri joukko päähenkilöitä ole vaikuttanut huonolla tavalla tarinaan. Sama pätee pahiksiinkin, sillä peli näyttää käsittelevän yhden nimipahiksen kerrallaan. Pääsin näkemään Harley Quinnin, joka olikin viihdyttävä uhka pomotaistoa myöten.

   HQ
   Gotham KnightsGotham Knights

   Ennakkotestin perusteella luvassa on jotain muuta kuin pelkkää mätkintää. Mikäli DC Comicsin hahmot ovat rakkaita, ja Batmanin Arkham-pelit olivat mahtavia, kannattaa Gotham Knightsia odottaa. Pelata voi vieläpä kaverin kanssa alkaen 21. lokakuuta 2022.

   HQ
   HQ
   HQ
   HQ

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   0
   Gotham KnightsScore

   Gotham Knights

   ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

   Näyttävä supersankariviitta kätkee alleen persoonattoman ja jäykän patsastelijan   Ladataan seuraavaa sisältöä