Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Godzilla vs. Kong

Godzilla vs. Kong

Monsterversen tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta ainakin tämä elokuva on viihdyttävä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gareth Edwardsin vuonna 2014 julkaistu Godzilla on yksi parhaista hirviöelokuvista kautta aikojen. Vuoden 2019 jatko-osa Godzilla II: King of the Monsters on sitten eräs yksi huonoimmista hirviöelokuvista koskaan. Nyt on aika elokuvalle Godzilla vs. Kong, joka asettaa kaksi suurta hirviötä vastakkain. Pääosissa ovat Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall ja Kyle Chandler.

HQ

Varsinkin elokuvassa Godzilla II: King of the Monsters se ihmisten osuus oli suuri pettymys kaikkine ekoterrorismeineen. Tähän edeltäjään viitataan kyllä uudessa elokuvassa, mutta ei mitenkään alleviivaavasti. Huono dialogi on edelleen paikoillaan, mutta ohjaaja Adam Wingard näyttää ymmärtäneen, että katsojat ovat paikalla ennen kaikkea nähdäkseen King Kongin ja Godzillan yhteenoton.

Tarinassa Godzillasta on muuttunut ihmiskunnan suojelijasta sen pahimmaksi vastustajaksi. Miksi näin on, ei selviä. Maailma keräilee vielä itseään Godzillan ja Ghidorahin yhteenoton jäljiltä, ja organisaatio nimeltä Monarch lähtee vielä kerran joko rauhoittamaan tai tuhoamaan King Kongia. Ja sitten tapellaan, eikä muuta juonta tarvitakaan. Geologi Skarsgård ja antropologinen lingvisti Hall koettavat ymmärtää Godzillan edesottamuksia, ja Millie Bobby Brown tekee jälleen jokseenkin huonon roolisuorituksen. Ihmiset ovat edelleen mukana, mutta kuitenkin aiempaa vähemmän.

Godzilla vs. Kong
Tämä on mainos:

Elokuva näyttää ymmärtävän, mikä se on, ja siksi huomio keskittyy King Kongiin. Näin ollen iso apina onkin pidemmälle kehitetty henkilöhahmo kuin ainutkaan ihminen koko leffassa, mikä on sekä vaikuttavaa että masentavaa havaita.

Tappelu kestää melkein kaksi tuntia. Ja onhan se hienoa katsottavaa. Kamera on oikeissa paikoissa, ja rytmitys on edeltävään elokuvaan verrattuna paljon parempi. Yhteenotot hirviökaksikon kesken on toteutettu hyvin, ja kuvattu samalla tavalla.

Käytetty tietokoneanimaatio on yksityiskohtaista kautta linjan jättäen tilaa niin spektaakkelille kuin hyvälle nyrkkeilymatsillekin. Myös värejä ja kontrastia on käytetty ajatuksella korostamaan yhteenoton mittakaavaa. Missään vaiheessa tekijöillä ei tunnu loppuvan ideat kesken sen suhteen, miten yhteenotoista saa tehtyä mielenkiintoisia.

HQ
Tämä on mainos:

On harmillista, että ohjaaja on lähtenyt tekemään tietoisesti silkkaa B-elokuvaa. Useille faneille ja kriitikoille tämä tuntuu toimineen, mutta minulle vuoden 2014 Godzilla osoitti, että on mahdollista tehdä onnistunut hirviöelokuva puolivakavalla tarinalla lyömättä kokonaisuutta läskiksi. Nyt elokuva on lähinnä painimatsi, jonka reunoilla kuullaan jotain ylimääräistä meteliä.

Kaikesta huolimatta Godzilla vs. Kong on paluu juurille ja osoitus ainakin siitä, että Warner Bros. osaa tehdä viihdyttäviä hirviöelokuvia.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä