Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Godzilla: King of the Monsters

Godzilla: King of the Monsters

Amerikkalainen Godzilla on sekava spektaakkeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gamereactorin aiemman arvion pääsee lukemaan täällä.

Godzilla, hirviöiden kunkku, on se pakollinen jatko-osa vuoden 2014 amerikkalaiselle Godzillalle. Molemmat kuuluvat Legendary-tuotantoyhtiön niin sanottuun Monsterverseen, jossa asuu myös kahdessa leffassa nähty Kong. Jos julkaisuaikataulu pitää kutinsa, Godzilla ja Kong ottavat toisistaan mittaa vuoden 2020 maaliskuussa.

King of the Monsters jatkaa aiemman elokuvan tarinaa seuraamalla Russellin perheen edesottamuksia. Koska perhe keveni yhdellä lapsella edellisen elokuvan yhteydessä, faija Mark on paennut vuorille tutkimaan susia, ja äiti Emma on keskittynyt toimimaan hirviöitä etsivän Monarch-organisaation leivissä. Näiden kahden välissä tasapainoilee tytär Maddison.

Russellit ovat syvästi epäsympaattista porukkaa, joilla selvästi kulkee geeneissä taipumus juosta päin räjähdyksiä ja muita hengenvaarallisia tilanteita. Ensimmäisessä leffassa nähty perheenvähennys tuntuu tässä vaiheessa vähemmän tragedialta ja enemmän luonnolliselta lopputulokselta.

Tämä tekee King of the Monstersista hankalan pitää, koska vaikka sen pääasiallinen pointti on esitellä toisiaan piekseviä jättihirviöitä, juonta kuitenkin kuljetetaan Russellien aviokriisin villien käänteiden kautta. Suoraan sanottuna arkitodellisuus tarjoaa tarpeeksi tilaisuuksia katsella, kuinka keskiluokkaisten valkoisten ihmisten itsekkäät tarpeet mahdollisesti johtavat koko planeetan tuhoon, eikä tätä samaa settiä tarvita enää viihteen puolella.

Tämä on mainos:

Epäpidettävien päähenkilöiden lisäksi King of the Monstersissa on juoni, joka on loppujen lopuksi varsin yksinkertainen, mutta esitetty niin kohtuuttoman sekavasti, että lopputulos on parhaimmillaankin sirpaleinen. Vaikka pyrkimyksenä on epäilemättä ollut levittää luontoystävällistä viestiä, ei tässä varsinaisesti onnistuta.

Hirviöiden turpajuhlat ovat sentään kohtuullisen viihdyttävää katsottavaa. Kuten elokuvan nimestä saattaa arvata, ruudulle tykitellään nyt kokonainen komppania erilaisia omituisuuksia, joiden joukossa on myös ikonisia ilmestyksiä, kuten varsin hienosti toteutettu Mothra sekä Godzillan vanha arkkivihollinen. Itse Godzilla ei ole komeimmillaan, mutta huonompiakin versioita on tunnetusti nähty.

Kokonaisuutena King of the Monsters on ei-hauska Pacific Rim. Siinä missä Rim uskalsi olla korni, keveä ja ennen kaikkea omaperäinen hirviöpieksentä, toistaa monstereiden kunkku amerikkalaisista katastrofileffoista tuttuja kaavoja, ja antaa itsensä jäädä pitkästyttävän perhedraaman jalkoihin. Yli kaksituntinen kesto vain alleviivaa elokuvan ongelmia.

Ekstroina tässä blu-ray-julkaisussa on ensisijaisesti PR-käyttöön tuotettuja pikkupätkiä, joissa näyttelijät hehkuttavat vaihtelevan uskottavasti elokuvan eri osa-alueita.

Tämä on mainos:
Godzilla: King of the Monsters
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä