Suomi
Gamereactor
arviot
Go Vacation

Go Vacation

Minipelien valikoima ei säväytä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Rakastan bilepelejä, joiden parissa voi viettää kaveriporukalla koko illan ohjainta edestakaisin ojentamalla. Nintendolta löytyy yleensä parhaat tämän tyyppiset pelit, eikä heillä ole koskaan ollut yhtä hyvin monipeleihin sopivaa konsolia kuin Switch. Siitä huolimatta heillä on kestänyt yllättävän kauan luoda tarjontaa tällä rintamalla Mario Kart 8:n uudelleenjulkaisua lukuun ottamatta, joten WarioWaren ja Mario Partyn tapaisille peleille olisi kysyntää.

Go Vacation, uusioversio seitsemän vuotta vanhasta Wii-pelistä, toivoo paikkaavansa tämän bilepelin mentävän kolon Switchin pelitarjonnassa. Seitsemän vuotta on pitkä aika, joten Bandai Namcolla on ollut yllin kyllin aikaa parannella peliä, jolla on ainakin teoriassa hyvä premissi. Peli tarjoilee mahdollisuuden nauttia kotisohvalta käsin erilaisista rennoista loma-aktiviteeteista.

Erilaisia lomakohteita löytyy neljä erilaista (kaupunki, ranta, talvi ja vuoristo), joista jokaisesta löytyy runsas määrä teemaan sopivia minipelejä. Ideana on kävellä pitkin näitä neljää eri minimaailmaa, ja löytää niistä erilaisia pelattavia aktiviteetteja. Uusien pelien avaaminen ei ole vaikeaa, mutta pelimaailman asukeille puhuminen ei ole kovin hauskaa silloin, kun kaverit sohvalla odottavat kärsimättöminä pääsevänsä mukaan toimintaan. Onkin suositeltavaa, että avaa soolona eri pelimuodot ensin, ennen kuin kutsuu kavereita kylään pelaamaan.

Tässä vaiheessa olemme jo tottuneet näkemään Wii U -pelien uudelleenjulkaisuja Switchillä, mutta Go Vacationissa huomattavaa on se, että se on itseasiassa HD-versio Wii-pelistä! Tästä syystä pelin grafiikat ovat hyvin primitiiviset ja pelihahmot ovat Mii-avatareja. HD-kiillotuksesta huolimatta pelin visuaalinen ilme on hyvin karu ja budjettipelimäinen. Kertoessani, että kyseessä on uudelleenjulkaisu vanhasta pelistä, yksi kaverini kysyi ilman ironian häivää, että onko tämä remasteroitu N64-peli.

Go VacationGo VacationGo Vacation
Tämä on mainos:

Go Vacationiin on ängetty yli 50 minipeliä, joista kourallinen on aika edistyneitä. Valtaosa niistä kuitenkin koostuu pahimman laatuisista minipeleistä, joissa ei ole minkäänlaista syvyyttä. Yleensä yksinkertainen napin painallus ja pieni määrä kontrollointia on kaikki mitä vaaditaan voittamiseen, jonka seurauksena se voitto ei myöskään tunnu miltään. Ja koska kyseessä on käytännössä Wii-peli, liikeohjaus on mahdollista. Vaikka perinteiset kontrollit ovat paljon tarkemmat, jostain syystä simppeli napin painallus on korvattu epätarkalla ohjaimen heiluttelulla. Ohjaustuntuma on mitäänsanomaton, ja on vaikea kuvitella, että muut kuin perheen pienimmät saisivat tästä mitään iloa irti.

Kaverit, joiden kanssa testasin Go Vacationia, kyllästyivät nopeasti minipelitarjontaan. Muutamaa lajia, kuten tennistä ja pöytälätkää, jaksoi testata useamman kerran, mutta sen enempää ei tästä kokoelmasta irronnut hupia. Tylsyys iski nopeasti pelejä läpi kahlatessa, ja päällimmäinen kysymys mielessämme oli "onko tässä pelissä yhtään aktiviteettia, joka olisi oikeasti hauska?". Puolet peleistä läpikokeiltuamme päädyimme lopputulokseen, että pelikokemus ei tulisi tästä paranemaan. Go Vacation ei ole surkea peli, mutta se on uskomattoman keskinkertainen.

Sen peruspremissi on hyvä. Se sisältää paljon hauskoja aktiviteetteja ja tunnettuja urheilulajeja sekä erikoisuuksia kuten piirakan heittoa ja vesipistooleilla ampumista. Jokainen näistä sisältää vieläpä monipeliominaisuuden. Jos yli 50 lajista edes puolet olisi siedettäviä niin kaikki olisi ok, mutta niin ei ole. Tosiasiassa luku on lähempänä viittä, sillä kaikki muut lajit tuntuivat triviaaleilta ja tarkoituksettomilta. Miksei Bandai Namco keskittynyt määrän sijaan laatuun pudottamalla lajimäärän esimerkiksi 20 minipeliin?

Paras asia Go Vacationissa on itse asiassa yksin pelaaminen. Tutkiessa Kawaii-saarta, pelin tapahtumapaikkaa, pelaaja voi touhuta kaikenlaista kuten mennä patikoimaan, skeitata tai ostaa talon. Tämä keskusmaailma onkin hyvin toteutettu. Harmi vain, että itse pelit sen sisällä ovat surkeita. Hyvää paikallista monipeliä Switchille odottavat joutuvat olemaan vielä kärsivällisiä. Toivottavasti myöhemmin tänä vuonna julkaistava Super Mario Party tulee vihdoin täyttämään bilepelaajien odotukset.

Tämä on mainos:
Go VacationGo VacationGo Vacation
HQ
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Yli 50 aktiviteettia, Hauska pelimaailma, hurmaava suunnittelu
-
Hyvin primitiivinen pelattavuus, vanhentuneet grafiikat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Go VacationScore

Go Vacation

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Wiin lisälaitteita ahkerasti hyödyntävä minipelikokoelma tarjoaa niin curlingia, laskuvarjohyppyjä kuin kaahailuakin.Ladataan seuraavaa sisältöä