Suomi
Gamereactor
arviot
Gigantic

Gigantic: Rampage Edition saattaa jäädä isompien live service -pelien jalkoihin

Pitkän hiljaiselon jälkeen Gigantic on palannut, ja tällä kertaa MMO-areenalle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Live service -pelejä riittää nykyisin niin paljon, ettei niitä kaikkia millään ehdi pelaamaan. Monet kokeilevat, mutta vain harvat pelit onnistuvat menestymään. Gigantic: Rampage Edition on silti erilainen yrittäjä tässä joukossa.

Gigantic julkaistiin vuonna 2017, ja silloin peli osoitti pystyvänsä kokoamaan oman pelaajakuntansa kolmannen persoonan pyssyttelyllä ja MOBAn pelimekaniikoilla. Vuosi julkaisunsa jälkeen Gigantic suljettiin, ja on nyt lanseerattu uudestaan puoli vuosikymmentä myöhemmin.

Abstraction Gamesin MOBA erottuu muista värikkäällä taiteellisella tyylillään. Piirroselokuvamainen ja hauska peli on jokaisella kartallaan persoonallinen ja hyvin tehty. Ytimessä on kaksi muinaista oliota ottamassa mittaa toisistaan.

Tämä on mainos:

Pelimuodosta riippumatta Gigantic: Rampage Editionin ajatuksena on suojella sitä omaa isoa olioita, ja tehdä selvää vastustajasta. Suoraan ei kuitenkaan voi hyökätä aseet paukkuen, vaan on ensin päästettävä pahiksia päiviltä tai varastettava voimaa kartan määrätyistä paikoista. Näin pelaajia ohjataan kohti toimintaa.

Ottelut ovat siis nopeatempoisia. Aloittamisen jälkeen päätyy jo kontaktiin vihollisen kanssa alle minuutin kuluttua. Näin ollen ottelut ovat varsin lyhyitä, sillä kestoa on enimmillään puoli tuntia. Näin Gigantic: Rampage Edition erottuu kilpailijoistaan, mutta toisaalta peli vaikuttaa turhan yksioikoiselta. Pelialueessa ei ole syvyyttä, eikä pidemmän kaavan strategioita oikein pääse toteuttamaan. Pelaaja vain hakeutuu suoraan vihollisen kanssa kosketukseen taukoja kokematta ja sen enempää miettimättä.

Pelattavien hahmojen suhteen mukana on monipuolinen valikoima. Näin ollen voi valita omaan pelityyliin sopivan. Oma suosikkini on alkemisti Uncle Sven, joka parantaa pelikavereita viskoen myös räjähtäviä pulloja sytyttäen pahikset palamaan. Suurin osa vaihtoehdoista muistuttavat toisiaan, kun on hetken aikaa pelannut. Toisin sanoen uutta kokeillessa ei ole ihan hukassa alussa. Liikeanimaatiot on tehty hyvin. Niin hyvin, että se tekee ihan erikseen vaikutuksen.

Gigantic: Rampage Editionilla oli julkaisussaan palvelinongelmia. Ongelmia toki korjataan, mutta alusta asti mukana olleilla pelaaminen on ollut sanalla sanoen epävakaata. Tämä on tietenkin harmi, mutta ehkä se siitä.

Tämä on mainos:

Gigantic: Rampage Edition on hauska kolmannen persoonan pyssyttely-MOBA, mutta pitkällä aikavälillä saattaa kyllästyminen iskeä. Seuranhaku on nopeaa ja toimintaa riittää yllin kyllin. Toisaalta monipuolisuutta ei oikein ole ja ottelut toistavat itseään. Missään tapauksessa peli ei ole huono, mutta kilpailijat saattavat sittenkin olla isompia.

GiganticGiganticGiganticGigantic
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Erottuvat pelihahmot, tyylikäs ulkonäkö, nopeatempoinen toiminta
-
Ottelut toistavat itseään, palvelinongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä