Suomi
Gamereactor
laitearviot

Gigabyte Aorus AD27QD

Se paras videopelinäyttö, ainakin tässä hintaluokassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nyt arviossa on 27", 10-bittiset värit 1440p, 144 Hz, 1 ms IPS-näyttö, 95% DCI-P3, HDR400, WQHD, 100% sRGB, FreeSync 2 ja vankka rakenne hintaan 550 euroa. Näyttö on siistin ja mukavan näköinen, ja näytön reunat ovat ohuet. Kyse on melkein läppäritietokoneiden tasosta.

HQ

Rakenne on metallinen, ja takana on jopa kantokahva. Näyttöä voi suunnata miten haluaa, ja alla on pieni, mutta hyvin toimiva joystick kaiken ohjaamiseen. Valikko on yllättävän loogisesti rakennettu.

Gigabyte Aorus AD27QD

Säätövaihtoehtoja riittää, mutta ne on laitettu tarjolle siten, että edistyneet valikot tulevat näkyviin vain, jos niin erityisesti haluaa. Esimerkiksi valmiiksi ohjelmoituja erilaisia profiileja on lukuisia, vaikka lopulta teinkin oman profiilini.

Omaan luokkaansa näytön nostaa sisäänrakennettu OSD-valikko ominaisuuksineen. Mukana on esimerkiksi oma ruudunpäivityksen laskuri, ja eri ominaisuudet sillä hetkellä pyörivän pelin suorituskyvyn mittaamiseen. Ja tämän tekee itse näyttö, joten se ei kuormita muuta järjestelmää tietokoneella. Lisäksi OSD kertoo virkistystaajuuden, ja ruudunpäivitys ja lämpötilat (GPU ja CPU) ovat oma juttunsa. Kokonaisuus toimii paljon käyttäjäystävällisemmin kuin mitä aluksi voisi kuvitella.

Tämä on mainos:
Gigabyte Aorus AD27QD

Mukana on 144 Hz IPS-paneeli, ja sen lisäksi vielä HDR ja 10-bit värit. Vasteaika on vain 1 ms, kun joissakin kalliissa 4K-näytöissä se on 4 ms. On todella vaikuttavaa, että yhteen ja samaan on saatu näin paljon hyvää teknologiaa, ja hyvään hintaan.

Gigabyte Aorus AD27QD

10-bit ja 95% DCI-P3 takaa oikein hyvät värit, ja eron kyllä huomaa. Tai ainakin niin väitän. Asiaa on vaikeaa kuvailla kirjallisessa muodossa, mutta jotkut syvät ja selvät värit paljastavat asian. HDR-ominaisuus on sekin hyvä. Säädin kirkkautta alaspäin testausjaksolla, sillä 400 NITSiä alle metrin etäisyydellä oli liikaa silmilleni. Ruudun repeilyä ei ollut lainkaan, joten 144 Hz alkaa olla takuu sujuvasta käyttökokemuksesta. Kuvanlaatu on kristallinkirkas kaiken aikaa.

Tämä on mainos:

Näytöstä on hyvin vaikeaa löytää huonoja puolia, mikä on aika pelottavaa. Hinta on alhainen suhteessa siihen, mitä kaikkea sillä saa. Parempiakin näyttöjä on olemassa, mutta ei samaan hintaan.

10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä